Pridanie aplikacie do IIS cez powershell

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
efret123
Amateur
Amateur

Pridanie aplikacie do IIS cez powershell

Príspevok od používateľa efret123 »

ahojte,

potreboval by som od Vas pomoct s pridanim aplikacie do IIS cez powershell. Potrebujem si vylistovat zoznam aplikacii na danej site, kde potom budem robit podmienku, ktora bude kontrolovat ci aplikacia ktoru chcem pridat existuje na IIS
Moj prikaz na vylistovanie aplikacii na IIS skonci chybou

Kód: Vybrať všetko

$webapplication=Get-WebApplication | Where-Object {$_. applicationpool -eq "testsite2"} | select -expand Name;
vysledok:

select : Property "Name" cannot be found.
At line:1 char:75
+ Get-WebApplication | Where-Object {$_. applicationpool -eq "testsite2"} | select ...
+                                                                           ~~~~~~
    + CategoryInfo          : InvalidArgument: (Microsoft.IIs.P...gurationElement:PSObject) [Select-Object], PSArgumentException
    + FullyQualifiedErrorId : ExpandPropertyNotFound,Microsoft.PowerShell.Commands.SelectObjectCommand
rovnaky problem pri prikaze:

Get-ChildItem –Path IIS:\AppPools\ | Where-Object {$_. Name -eq "testsite2"} | select -ExpandProperty applications 
vysledok

select : Property "applications" cannot be found.
At line:1 char:80
+ Get-ChildItem –Path IIS:\AppPools\ | Where-Object {$_. Name -eq "testsite2"} | s ...
+                                                                                ~
    + CategoryInfo          : InvalidArgument: (Microsoft.IIs.P...gurationElement:PSObject) [Select-Object], PSArgumentException
    + FullyQualifiedErrorId : ExpandPropertyNotFound,Microsoft.PowerShell.Commands.SelectObjectCommand
Uz si neviem rady kde je problem a ako to opravit.
Za pomoc vopred dakujem :)
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Pridanie aplikacie do IIS cez powershell

Príspevok od používateľa Mek »

Skusal si to v oboch pripadoch bez tej casti "| select..." na konci? Tie chyby co ti to pise, znamenaju, ze bolo vratenie nieco ine (iny objekt), nez ocakavas, ktory nema tu property, ktoru chces z toho selectovat. Bez toho selectu by si sa mal dozvediet, co bolo vratene.
efret123
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa efret123 »

Ahoj, ano skusal a ono to vrati data. Ale vrati to data vo forme tabulky, kde su stlpce Name, State, Applications. No a ja potrebujem vybrat len stlpec applications, ktory ukladam do premennej ako string. Ako jeden typek mi poradil:

Get-WebApplication  | Select @{Name='Name';Expression={$_.Path.Trim('/')}} |Select -Expand Name;
Ale absolutne nechapem preco :/
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Vsimol som si, ze v jednom z tych prikazov mas na konci "applications", ale ako pises, bez toho selectu to vrati objekt, ktory ma okrem ineho property "Applications" (s velkym A na zaciatku). Skus dat to A velke.

Get-ChildItem –Path IIS:\AppPools\ | Where-Object {$_. Name -eq "testsite2"} | select -ExpandProperty Applications
Pripadne alternativu:

Get-ChildItem –Path IIS:\AppPools\ | Where-Object {$_. Name -eq "testsite2"} | foreach {$_.Applications}
Napísať odpoveď