Počujte v čom najjednoduchšie by som spravil jednoducho priehľadný obrázok teda GIF alebo PNG z obrázku JPEG.
Uvediem príklad:
Tento obrázok http://www.megaupload.com/?d=9U3ZYTBA
Veľmi jednoduchý má biele pozadie. A ja chcem aby bolo priesvitné teda aby tam nebolo aby som ho mohol trebárs zapasovať ten obrázok do iného obrázka. Proste triviálny problém.
Prosím poradte konkrétne riešenie alebo dajte nejaký návod na nejaké inštruktážne video v nejakom programe kde presne riešia tento problém díky.
Priehladný obrázok
Re: Priehladný obrázok
Tu som ti nahral jednoduchý návod pre Gimp.
Do budúcna: obrázky k príspevkom dávaj do prílohy!
Do budúcna: obrázky k príspevkom dávaj do prílohy!
- Prílohy
-
- Totalka_original.jpg (55.53 KiB) 1534 zobrazení
-
- Totalka_transparent.png (85.26 KiB) 1534 zobrazení
Re: Priehladný obrázok
Pri niektorých obrázkoch je v Gimp asi jednoduchšie použiť Foreground select tool.
A k tomu video postupu. Ja osobne by som tam asi ten tieň nechal. Pri bielom pozadí sa to dá urobiť relatívne ľahko. Urobíš to čo si urobil a potom si výber uložíš do kanálu aby si potom mohol odčítať ten tvoj výsledok a teda ti ostane vo výbere len samotný tieň. Tam už potom môžeš použiť Color to Alpha.
Ale inak celkom pekný návod.
A k tomu video postupu. Ja osobne by som tam asi ten tieň nechal. Pri bielom pozadí sa to dá urobiť relatívne ľahko. Urobíš to čo si urobil a potom si výber uložíš do kanálu aby si potom mohol odčítať ten tvoj výsledok a teda ti ostane vo výbere len samotný tieň. Tam už potom môžeš použiť Color to Alpha.
Ale inak celkom pekný návod.