prihlasenie babety
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
prihlasenie babety
Situacia je taka ze mam motorku babetu , prislo teplo ta reku ze sa idem konecne povozit kedze motorka 3 roky off koli zlomenemu hriadelu kedze je to taliansky skuter bolo tazke zohnat osku zadneho kolesa ktoru som zlomil ( som tu aj riesil ) ked som si ju konecne dal vyrobit a motorku poskladal a isiel som sa previest to som este netusil co sa stane ked ma chytia policajti . Vodicak , technicak , poistka ok a zrazu stk a ja ze co stk na babetu a on ze no od 2008 treba stk aha a ja ze nemam policajt oci vypucil a tak nejak proste uveril ze som o tom fakt nevedel no a teraz nastal problem ze vraj ak som ju neprihlasil vtedy teraz ma to vyjde 200 € co je na tom pravdy ? technicak mam ale ak ju chcem prihlasit ( bez toho sa neda urobit stk ) ci nejak tak som to pochopil kto s tym ma viacej skusenosti ?
-
RATZINGER666
Darca
Re: prihlasenie babety
ano, od leta 2008 je povinna STK aj v pripade najmensich skutrov z kategorie L1 a L2, a od 1.1.2013 bude potrebne aj evidencne cislo, teda SPZ... naposledy sa riesilo razenie VIN cisla na ram, viem, ze tam bol komplikovany postup, ktory zahrnal aj KO... snad sa tu najde aktivny sofer tohoto stroja, ktory o tom bude niekto vediet cosi viac...
je ale mozne, ze je to tak casovo a financne narocne, ze ludia sa to toho ani len nebudu pustat... vsimol som si totizto, ze v poslednom case na nasich cestach uplne vymizli tieto skutre... a to tu mal kedysi naozaj kazdy, kedze som z Povazskej Bystrice
//este aktualny clanok k problematike a aj postup: http://niemiecz.blog.sme.sk/c/273141/Pr ... -2012.html
je ale mozne, ze je to tak casovo a financne narocne, ze ludia sa to toho ani len nebudu pustat... vsimol som si totizto, ze v poslednom case na nasich cestach uplne vymizli tieto skutre... a to tu mal kedysi naozaj kazdy, kedze som z Povazskej Bystrice
//este aktualny clanok k problematike a aj postup: http://niemiecz.blog.sme.sk/c/273141/Pr ... -2012.html
-
Traktorista
Guru
my sme sa preto babety zbavili po lete 2011.
nakolko byvam v BA, tak riskovat to bez znaciek nema zmysel...
kupil to typek co s tym na zahori chce jazdit do lesa.
Aj tak to bol stroj relativne nespolahlivy (aj ked ma nikde nikdy nenechala) ale ked som siel do vzdialenosti 50km od domu tak uz som sa relativne bal ci nebudem volat o pomoc.
Ono prihlasovat to a absolvovat stk nema zmysel, musel by si dorabat blinkre, brzdove svetlo, uchytenie a osvetlenie SPZ,..
takze ja sa chystam pred letom kupit asi daky skutrik 150ku, to uz bude aj do normalnej premavky,...
nakolko byvam v BA, tak riskovat to bez znaciek nema zmysel...
kupil to typek co s tym na zahori chce jazdit do lesa.
Aj tak to bol stroj relativne nespolahlivy (aj ked ma nikde nikdy nenechala) ale ked som siel do vzdialenosti 50km od domu tak uz som sa relativne bal ci nebudem volat o pomoc.
Ono prihlasovat to a absolvovat stk nema zmysel, musel by si dorabat blinkre, brzdove svetlo, uchytenie a osvetlenie SPZ,..
takze ja sa chystam pred letom kupit asi daky skutrik 150ku, to uz bude aj do normalnej premavky,...
Zákonodarci tento super stroj úplne pochovali
A to som sa tešil od ôsmich rokov, že si na nej budem upaľovať cez leto. A keď už vodičák mám, prídu takéto *nechcem nadávať* zákony. Asi mi len zhnije v garáži. 
-
gego
Light Professional
po precitani toho clanku bojkutujem ak to nedam uplatkami do 100 € seriem na to a bud si papiere sfalsujem alebo kaslem na ne uplne bez tak na dvojstope vozidlo nesmu strielat ani nahanat uz som im tak dva krat usiel ale snaha o legalizaciu bola
-
Tripmaster
Light Star
A teraz čo so Stadionom, keď to nemalo ani len TP?