Prihlásenie jazdeného auta v inom okrese
-
L.E.n
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Prihlásenie jazdeného auta v inom okrese
Zdravím, v sobotu si priveziem auto z iného okresu a nie som si celkom istý, ako prebieha prihlásenie jazdeného auta. Viete mi niekto povedať presný postup toho, čo treba mať, kam ísť?
Bol by som veľmi vďačný!
V zásade hlavne neviem, ktoré dokumenty mám mať, ako je to s novými ŠPZ, kedy treba uzatvoriť PZP (pred prihlásením, po?), čo mám mať pri policajnej obhliadke pred prihlásením a pod. ĎAKUJEM.
Bol by som veľmi vďačný!
V zásade hlavne neviem, ktoré dokumenty mám mať, ako je to s novými ŠPZ, kedy treba uzatvoriť PZP (pred prihlásením, po?), čo mám mať pri policajnej obhliadke pred prihlásením a pod. ĎAKUJEM.
-
audiotrack
VIP
Re: Prihlásenie jazdeného auta v inom okrese
zobereš si na polícii žiadosť, vypíšeš si ju a ideš s ňou na obhliadku. Na druhú stranu tej žiadosti ti dá policajt štempel že sedí VIN s techničákom a že nie je v databáze odcudzených. Potom ideš na poisťovňu uzavreť PZP. A s overenou žiadosťou a papiermi z poisťovne ideš späť na políciu kde si si tú žiadosť bral. Zaplatíš poplatok (nejakých 60€ či koľko keď aj značky potrebuješ), dáš im overenú žiadosť, papiere z poistky novej a starý techničák. Ten zničia, a vystavia ti nový papierový. Kartička ti príde dodatočne poštou. A dajú ti značky.
Kopiu nového techničáku potom pošleš predošlému majiteľovi, aby na základe neho zrušil svoju PZP. Možno to nebude potrebovať (možno je to individuálne od poisťovne)
Kopiu nového techničáku potom pošleš predošlému majiteľovi, aby na základe neho zrušil svoju PZP. Možno to nebude potrebovať (možno je to individuálne od poisťovne)
Kludne to mozes riesit aj tak, ze pojdes najprv uzatvorit PZP, potom pojdes na policiu s vypisanou ziadostou.
-
audiotrack
VIP
môže, ale ak mu policajt nepotvrdí tlačivo (nedajbože sa zistí že je kradnuté alebo podobne) tak pôjde zase PZP rušiť? Ak mu na obhliadke potvrdí žiadosť, tak už mu ho prepíšu. A väčšinou je pri polícii aj nejaký stánok aspoň jednej poisťovne kde toto narýchlo robia a potom prípadne po roku prestúpiš do inej ak sa ti nepáčiJCM01 napísal:Kludne to mozes riesit aj tak, ze pojdes najprv uzatvorit PZP, potom pojdes na policiu s vypisanou ziadostou.
-
Yos
Professional
audiotrack: Je viacero sposobov, ako na to. Minuly tyzden som bral auto z Kosic. V den odberu sme ho boli s majitelom odhlasit z okresu, PZP si este nechal. Ja som si na dalsi den vybavil PZP, nasledne si on zrusil. Ked si rusis PZP tak ti aj v den zrusenia plati do 00:00 daneho dna. Zajtra si idem aj po nove znacky. Kolega bol vcera na DI a priebeh bol tiez odlisny od toho, co si popisoval. Auto zaparkoval vo dvore, isiel s fizlom ku auto, ten mu skontroloval VIN. Dal mu peciatku do stareho technicaku, ktory potom odovzdal na DI, ktory mu nasledne vymenili za novy aj so znackami. Maly technicak potom poslu postou.
Okej, ale pokial viem odkial auto beriem, a ze je vsetko v poriadku, tak nemam dovod chodit na policiu dvakrat.. 
-
audiotrack
VIP
a nie je PZP na evidenčné číslo? A keď ho ešte nemáš prihlásené, tak nemáš ani značky. Ako ti tú zmluvu na poisťovni spravia?JCM01 napísal:Okej, ale pokial viem odkial auto beriem, a ze je vsetko v poriadku, tak nemam dovod chodit na policiu dvakrat..
Normalne - vystavia ti poistku na VIN kod.. Nemal som s tym ziaden problem.
//Dokonca aj teraz po roku, ked som predlzoval zmluvu tak som im nedaval ECV vozidla, teda zas mam vsetky doklady vystavene len na VIN.
//Dokonca aj teraz po roku, ked som predlzoval zmluvu tak som im nedaval ECV vozidla, teda zas mam vsetky doklady vystavene len na VIN.
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Na poistovni nevypisu SPZ a povie ti ze mas prist po prepise a potom ho dopisu.
-
audiotrack
VIP
tiež sa mi vidí. Neviem prečo jemu uzavreli na VIN, ale o tom som ešte nepočul. Takže má za jedno či pôjde 2x na políciu, alebo 2x na poisťovňu. Tak či tak sa otočí. Pokiaľ majú nejaký stánok poisťovne pri polícii tak sa mi vidí praktickejšie ísť najprv na políciu, aby neriskoval že uzavre poistku a o hodinu ju pôjde rušiť lebo mu z nejakého dôvodu auto neprepísali
ja som tiez pred 2 rokmi aj pred rokom prepisoval auto s uzavretou poistkou na VIN. ostatne udaje som telefonicky nahlasil do poistovne a o mesiac mi prisli doklady vyplnene podla toho co som nadiktoval... ak by to nechceli cez infolinku, tak by som to odoslal elektronicky cez mail ako ziadost a to ti uz uznat musia...
tak si to zhrnieme.. staci ist na policiu 1x a do poistovne 1x
tak si to zhrnieme.. staci ist na policiu 1x a do poistovne 1x
-
tacosi
Moderátor
na policiu bez uzavretej poistky ani netreba ist,pretoze vas rovno obratia.
Po obhliadke,alebo pred nou treba zajst na poistovnu,vybavit si zmluvu a s nou ist prihlasit auto na DI.
Ked uz mate v rukach spz,tak staci zavolat na poistovnu a nadiktovat ju.
Tiez som jazdil vyse roka tak,ako JCM01 a poistovna ani neziadala o doplnenie SPZ,no ked som bol vybavovat druhu poistku,tak som im ho nadiktoval.
Ked som bral terajsi voz,tak som len z policie zavolal na poistovnu,a nadiktoval spz a cislo velkeho technicaku.
//fuxo ma predbehol.Pisanie prispevku 5 minut
Po obhliadke,alebo pred nou treba zajst na poistovnu,vybavit si zmluvu a s nou ist prihlasit auto na DI.
Ked uz mate v rukach spz,tak staci zavolat na poistovnu a nadiktovat ju.
Tiez som jazdil vyse roka tak,ako JCM01 a poistovna ani neziadala o doplnenie SPZ,no ked som bol vybavovat druhu poistku,tak som im ho nadiktoval.
Ked som bral terajsi voz,tak som len z policie zavolal na poistovnu,a nadiktoval spz a cislo velkeho technicaku.
//fuxo ma predbehol.Pisanie prispevku 5 minut
-
Grim
Darca
...podľa mňa je lepšie najskôr vybaviť poisťovňu, pretože potom tá fronta na polícii po obhliadke... 
-
L.E.n
Light Star
PZP som teda vybavil online už teraz, auto preberám v sobotu a na zvyšok sa pustím potom, každopádne VEĽMI pekne ďakujem za postup, presne toto som potreboval 
-
tacosi
Moderátor
To plati,len ked ides zavcas rana ked otvaraju obhliadku,pretoze tam caka uz dost aut.Grim napísal:...podľa mňa je lepšie najskôr vybaviť poisťovňu, pretože potom tá fronta na polícii po obhliadke...
Inak v priebehu dna je to potom volnejsie.
Presne tak, staci ist aj na poistovnu aj na policiu len raz, stale nechapem kde v tom je problem. A ako vravim, poistovna stale nema moje ECV a zjavne jej to ani nechyba (ani pri predlzovani zmluvy..) A okrem ineho, vo vacsom meste, ak ma clovek ist na policiu 2x, tak to v podstate nema sancu vybavit za jeden den (samozrejme pokial to nema vybavene)
-
audiotrack
VIP
to asi aj záleží od mesta a náhodytacosi napísal:
To plati,len ked ides zavcas rana ked otvaraju obhliadku,pretoze tam caka uz dost aut.
Inak v priebehu dna je to potom volnejsie.
-
Runes
Addict
One a ako je to s Emisnou a Technickou auto ma platne obe ani nie 4 mesiace stare ted som ho kupil z ineho okresu takze zajtra prepis. Nato dalsie tlacivo abo ujo poriesis abo ako to porieism ja 
-
RATZINGER666
Darca
neriesis absolutne nic, kontroly zostavaju tie iste, aj karticky so starou spz 
poistku uz mas?
poistku uz mas?
-
Runes
Addict
jo poistku mam , jedine co ma trapi je to blbe tlacivo na fizlarnu lebo na stranke maju predpisanu a3 a to neviem ako doma vytlacim a ci ked tam pridem s 2xA4 ma ujco neposle dade