Prihlásenie vozidla (prepis) z iného okresu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Leo15951
Light Star
Light Star

Prihlásenie vozidla (prepis) z iného okresu

Príspevok od používateľa Leo15951 »

vymazane
sundevil
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa sundevil »

Kde zoberiem ten "potvrdenie o predbežnom poistení zodpovednosti za škodu spôsobenú prevádzkou motorového vozidla" a co to vlastne je?
predtym ako prihlasis auto musis mat uzatvorenu s poistovnou zmluvu o poisteni zodpovednosti.....resp nie je to plnohodnotna zmluva, ale skor zmluva o buducej zmluve /neviem ako sa to oficialne nazyva/
btw, bez toho potvrdenia od poistovne ti auto policajti neprepisu, takze s nim chodit nebudes ani moct ;-)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Náhodou som si teraz kúpil auto aj ja a postupovať budem následovne:

-S bývalým majitelom auta som spísal zmluvu, vyplatil a zobral si auto s malym techničakom a kuponom jeho poistky.

-On si nechal velky techničak a jednu kopiu zmluvy, s ktorymi šiel na policiu v jeho okrese prepisať auto na mňa.

-Následne mi velky techničák, už prepísaný na mňa posiela poštou.

-Ja si medzitým vybavím zákonnú poistku s ktorou spolu s prijatým techničakom pridem na OR PZ, kde mi vystavia novy maly techničak a vymenia ŠPZtky.

-Ešte raz zabehnem do poistovne, aby to nebolo take jednoduche vybaviť.

-Nakoniec ja jemu pošlem kopiu mojej poistky, maleho techničaku a kupon jeho povodnej poistky, na zaklade čoho jemu zrušia povodnu poistku a vratia mu peniaze.

=Celý čas pritom jazdím na aute uplne legalne, pričom sa vybavuju tieto zaležitosti.
Leo15951
Light Star
Light Star

vymazane
Matej18
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Matej18 »

tha dobhre frikso ty si ale kupoval asi riadne stare auto ked máš ešte velký technicky :) to už nie je pekne dlho.

inak táto tema tu už je jeden to tu založil dal som tam aj tlačivo v okrese ale mimo okres som nemal lebo som ja kúpil auto v okrese.

Ono to len vyzera jednoducho ale je to v celku zložite.

Napísal si to dobre to hej.
Z iného okresu je to zložitejšie platí sa 2x1000sk kolok no a viacej píšeš do toho papiera čo si zobereš na dopravnom inšpektoráte.

ono je to tak že by mal on zrušiť poistku a ty si možeš v pohode prísť do poistovne aj s kopiu technického nič sa nestane šak oni tam len potrbuju zapísať isté udaje.

ked je auto odhlasene a poistka vybavena možeš si ho zobrať ku sebe pretože v tom technickom má on pečiatku zrušene a pod tým napísané tvoje udaje meno adresa a podobne. Ideš na jeho značkách domov a do 14 dní zo zakona myslím musíš prepísať auto na seba.
Teda zobereš si papier z okresu do okresu vyplníš to spravne(jediná chyba a možeš znova oni ti to nebudu prepisovať!) kolky nelep na ten papier!! potom je to jednoduche čakáš pri vozidle na uja policata aby ti obzrel či ti sedí číslo motora a karoseire s technickým preukazom ak je to ok tak možes sa postaviť do radu neviem ako to je z autami u vás ale ja som čakal asi 4 hodiny na toto :x on ti to potom zobere pozre poistku zobere kolky pretlačí technický a dá ti značky a potom ti povie dovidenia! asi 5 min roboty
Frikso
Darca
Darca

Matej18: Velký technický sa nevydáva od marca 2005, takže to až tak dávno nie je :wink: Ale kúpil som si staré auto, to je fakt. Ako študentovi bez dotácii od rodičov mi vyšla najlepšia alternatíva favorit na LPG.
-Zajtra si idem vystáť frontu na prepis, ako hovoríš je to 5 minútová záležitosť, s ktorou zabiješ pol dňa. :(
Matej18
Light Professional
Light Professional

j to hej z dotácii rodičov sa neda ja som kúpil 10 ročné seicento som spokojny až na nejaké veci ale to je maličkosť to sa porobí. ja som dal za to 87000sk

prajem príjemné ti prajem hm inak mal by si si poriadne zistiť hodiny ako to tam je a auto si chod pristaviť už dnes ak ho máš pri sebe nehaj ho tam aj cez noc ked budeš prvy tak ti ho skorej obhliadne a možeš sa tým padom skorej postaviť do radu alebo chodte dvaja jeden bude pri aute a druhý bude už v rade. Ja som bol sám mal som asi 14 auto v rade a to som prišiel cca o 6:00 a obhliadka je o 7:45 u nás v LM no a potom už mať len ten papier dobre vyplnený lebo ak nemáš čakáš zbytočne pozre ti to a ak máš zle dovidenia prídte zas.

Nenalep na ten papier kolky !!!!
Frikso
Darca
Darca

Matej18 napísal:j to hej z dotácii rodičov sa neda ja som kúpil 10 ročné seicento som spokojny až na nejaké veci ale to je maličkosť to sa porobí. ja som dal za to 87000sk

prajem príjemné ti prajem hm inak mal by si si poriadne zistiť hodiny ako to tam je a auto si chod pristaviť už dnes ak ho máš pri sebe nehaj ho tam aj cez noc ked budeš prvy tak ti ho skorej obhliadne a možeš sa tým padom skorej postaviť do radu alebo chodte dvaja jeden bude pri aute a druhý bude už v rade. Ja som bol sám mal som asi 14 auto v rade a to som prišiel cca o 6:00 a obhliadka je o 7:45 u nás v LM no a potom už mať len ten papier dobre vyplnený lebo ak nemáš čakáš zbytočne pozre ti to a ak máš zle dovidenia prídte zas.

Nenalep na ten papier kolky !!!!
Práveže naši mi na to nedajú ani korunu, inak by som sa obzrel aj po niečom pohodlnejšom. Sestra mi dnes akurat vravela, že v MA ju prepisali za pol hodinu, ani seriove čislo nekukali, lebo ona nevedela, kde to je a im sa to nechcelo hladat. :D Uvidim ako je to v Trnave :?
Myslím, že sme trocha OT :oops: ale aj tak ti prajem vela uspešnych kilometrov :)
Leo15951
Light Star
Light Star

vymazane
Frikso
Darca
Darca

Dnes som si bol vyzdvihnúť tlačivo a uzavreť poistku, keďže sú zajtra nestránkové dni, tak až v stredu sa tam pojdem pristaviť.. dnes som to už nestihol :|
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

Frikso napísal:Práveže naši mi na to nedajú ani korunu, inak by som sa obzrel aj po niečom pohodlnejšom. Sestra mi dnes akurat vravela, že v MA ju prepisali za pol hodinu, ani seriove čislo nekukali, lebo ona nevedela, kde to je a im sa to nechcelo hladat. :D Uvidim ako je to v Trnave :?
Myslím, že sme trocha OT :oops: ale aj tak ti prajem vela uspešnych kilometrov :)
no jo v MA to je krasa..bol som tam prihlasit skutra a do kopy to trvalo 15minut a ani som tam necakal nic..ani nekontroloval vin nic

inac
Ideš na jeho značkách domov a do 14 dní zo zakona myslím musíš prepísať auto na seba.
Nekdo to sem napisal..to je uplna blbost..3mesiace som jazdil na starych spz teda rok len 3 mesiace to bolo vo velkom tp..teda asi iba na akeho policajta narazis..nektory su haluzaci..no a k tomu ze sa ten maly nevydaja to je na hovno s nim to bolo v pohode nez vlacit cele OE..
vandal666
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

z ČR do SR

Príspevok od používateľa vandal666 »

čaute, nechcem zakladať novú tému, chcem kúpiť auto v ČR (r.v. 10/1999) ale neviem (nechápem celkom) všetky tie veci okolo prihlásenia do SR (COC treba alebo netreba??). Takisto potrebujem vedieť postup od kúpy auta ako sa postupuje a koľko ten celý prihlasovací cirkus stojí. Díkes.
Matej18
Light Professional
Light Professional

myslím že na to treba kontrolu originality t a neviem kolko stojí treba sa opýtať potom prihlasiť za pomoci z okresu d o okresu platí sa 2x1000 sk kolok no a ostatne je napísane

hm kolko ťa vyjde kontrola originality a stk a emisna to neviem ale je s tým babračka možno sa to vojde do x tisic neviem niečo stojí viac niečo menej
Leo15951
Light Star
Light Star

vymazane
Frikso
Darca
Darca

Bol som prepisat aj našu feldu na Cífer, lebo bola ešte na BA ŠPZ (Cífer je už TT). Bol som tam v pondelok o 14 tesne pred záverečnou a uplna pohoda. Malo ludi, spokojny policajt, všetko šlo ako po masle.

Takže nabudúce ma tam už rano nikto nedostane. To sa tam všetci nahrnu, aby tam boli prví, policajti su nervozni, dlho sa čaka a vysledok je rovnaky.
Napísať odpoveď