[Blog] Primitiv na internete - prva cast

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
jumbojet
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

[Blog] Primitiv na internete - prva cast

Príspevok od používateľa jumbojet »

Iste ste sa na internete v roznych diskusiach stretli s ludmi, ktorych nazory vam nie su po chuti a naopak, im nie su po chuti vase nazory. Stava sa to bezne a ak ma diskusia k niecomu viest, tak treba vediet diskutovat a argumentovat. Ale najdu sa aj ludia, ktori miesto pouzivania argumentov a venovania sa teme pouzivaju radsej osobne narazky, pokusy o znemoznenie, nadavanie a celkovo dojem ich diskusie vyvolava vo mne pocit, ze su bezmocni, ubohi, osameli a kludne by som ich oznacil dost zauzivanym pojmom pre jednotlivca, slovom PRIMITIV.

Ani na tomto fore tomu nie je inak. Nepatrim k uzivatelom, ktory casto diskutuje, ktory ma cas sediet tu cele dni a sledovat kazdu temu, ale pokial mi to cas dovoli, obcas nieco napisem alebo aspon precitam. Chodim aj na ine fora, ostal by som vsak rad pri tomto a poukazal na par prikladov. Jeden z nich sa mi naskytol ako na podnose vcera, ked moderator Uplink vymenial graficku kartu a okrem vymeny sa tam vynorila aj diskusia o moznych ovladacoch, problemoch s ovladacmi ci problemi s grafickymi kartami.

Diskusia prebiehala vcelku kludne, az kym uzivatel Jjj zacal rozdavat rady, ohromne pretlacat karty ATI a celkovo sa snazil potopit nVidiu. Nie som zastancom ziadnej znacky, pretoze som nazoru, ze sympatie nerozhoduju a ak nieco kupujem, tak kupim nieco co poznam, nieco co ma tradiciu, dobry servis, nemusim sa bat moznych problemov a hlavne beriem ohlad na cenu produktu v pomere s vykonom produktu. Bolo mi vsak vynadane, ze som nVidia idiot a podobne, pritom sam som majitelom karty ATI a aj v minulosti tomu tak bolo, preslo mi rukami ovsem aj par nVidia kariet, ale posledne kusky boli u mna ATI.

Uzivatelovi Jjj som vo vsetkej slusnosti napisal, aby nerozpraval nezmysli, ktore tam popisal, ze ATI je dlhodobo v strate a nemaju tolko penazi na investovanie do reklamy. Clovek, ktory ma zakladi ekonomickeho pojimaniu trhu dokaze tomu pochopit, ze pokial je firma vo velkej strate, tak masivnu reklamnu kampat si nemozu dovolit, pretoze strata by sa mohla este prehlbit a nemusela by priniest pozadovany zisk z predaja, o to som ale nechcel. Okrem ineho som poukazal na situaciu, ked hry s nVidia logom pri spustani pri ktorom je text, ze tato hra bezi najlepsie na kartach ATI bola paradoxom na smiech, pretoze na nVidia kartach mala problemy a najlepsie bezala na ATI kartach. Spomenul som aj, ze karty ATI mali problematicke ovladace uz v minulosti a to v rokoch 2001, 2002, 2003 alebo aj 2004 a tym som poukazal na to, ze tvrdenie, ze nVidia flaka svoje ovladace a prave ATI sa snazi dosiahnut slabsi vykon pracou a vyladovanim svojich ovladacov nie je pravdiva. Uzivatel Jjj ale alibisticky odpovedal v style, kde sa nesnazil argumentovat, ale radsej mi napisal, ze sa mam vratit, ked si nastudujem informacie, opravim si mnou popisane sprostosti a ze som uplinkovi v nicom nepomohol. Okrem toho stihol podotknut, ze nema rad "nVi-diotov", co ma zrejme znamenat, ze sa jedna o nVidia idiota, cize majitela nVidia karty (pritom mam ATI kartu). Keby som uz isiel poukazovat a snazil sa napisat slovo nVi-diot, tak minimalne tu pomlcku dam az za spolocny zaklad slova, teda nVidi-ot.

Kedze sa povazujem za cloveka, ktory najskor rozmysla a az potom kona, neuchylil som sa k urazkam a osocovaniu, aj ked som ho mozno zosmiesnil. Odpisal som mu, ze je hw king a oc guru ceskoslovenskeho internetu, avsak toto oznacenie ma hlbsi vyznam, ktory som mu tam rovno aj vysvetlil. Clovek ako on, ktory si mysli, ze pojedol vsetku mudrost sveta a len jeho nazor je ten spravny - hned som mu napisal aj fora, na ktorych bol zablokovany pre jeho taranie, dristanie, arogantne spravanie a ine porusovanie pravidiel, s vynimkou Zive.sk, kde su jeho prispevky tolerovane, ale tam uzivatelov neblokuju. Zaroven som ho poziadal, aby mi napisal, co zle bolo v mojom prispevku ku ATI kartam, ku chybam v ovladacoch, slusne som ho poziadal o vysvetlenie, ale miesto toho sa mi dostavili dalsie nezmyselne urazky.

Napisal, ze on sa k starym veciam vracat nejde, ze na fore, kde bol zablokovany mu ludia odtial vobec nechybaju, ze z druheho fora si nesadol s clenom fora a podobne. Zaroven si vyprosil moje urazky, ze on ma ciste svedomie, ze on sa v tejto teme snazil pomoct, ze jedine co dokazem je pisat offtopic prispevky, ze si mam ist pozametat pred vlastnym prahom, ze sa mam ist hambit do kuta (spravne, haMbit s pismenom M), na zaver poziadal moderatorov o zmazanie mojim prispevkov, teda o precistenie a poslal mi sukromnu spravu, samozrejme opat vo forme urazok na moju osobu.

Dakujem krasne, ze do toho zasiahol moderator Gothar, aj ked mi to nebolo zo zaciatku po voli a napisal som to aj jemu, ale pri obednej kave som zistil, ze to bolo lepsie, pretoze Jjj je znamny svojim detinskym spravanim, ktore podmienuje inektivami a ak sa nema uz coho chytit, tak ziada o premazanie temy. Klasika, ustupil som, snazil som sa nereagovat a som rad, ze to takto dopadlo. Nemam predsa potreby, aby som sa hadal so zakomplexovanym, zarytym a menej inteligentnym (podla mojho nazoru, nebrat ako urazku!) clovekom. Poziadal som ho predsa o argumenty a vysvetlenie, to sa mi vsak nedostavilo a tak to povazujem za moju vyhru, pretoze kto nema co na obranu povedat a nedokaze vecne celit jednoducho a citatelne postavenym arugmentom, nie je asi natolko presvedceny svojou pravdou alebo nedokaze vyvratit moje argumenty, nie je schopny diskusie a nie je to super pre mna. Som sice mlady, vekovo prirovnatelny k nemu, uspesne som dokoncil skolu, mam pracu, vybornu priatelku, mam kamaratov, mam svoje zaluby, no uznajte, mam ja potrebne sa hadat s niekym, kto mi nedokaze rozumne odpisat a nema mozno nic z toho ja? Mam ja potrebne, aby som cital, aky mal kedysi Opteron (procesor) a ze on sa na internete a medzi pocitacmi pohybuje dlho? Vsak ja mam svoje problemy, radsej si miesto hadky s nim spravim svoju robotu, spravim si ju skor, vdaka tomu mozem odist skor z roboty a venovat sa priatelke alebo kamaratom. A co mozu takyto ludia ako on, ved taki nemozno nemaju nic a svoje ego si nahanaju na internet. Som predsa racionalne uvazujuci mlady muz, ktory si dokaze zratat pre a proti, dokazem si najst clanky na internete a dokazem si overit to co som pisal. A viem, ze som mal pravdu, nepotrebujem sa do krvi hadat a tak to povazujem mozno za prehru v internetovej diskusii, ale za svoju vyhru. Viem, ze bude zaspavat s pocitom, ze ma opat vyssie ego a ze zotrel akehosi neznameho uzivatela z fora, ale ja zas viem, ze to co som spravil bol dobry skutok, nechal som ho zit svoj sen a tak som mu pomohol, pretoze aspon nema komplex, ze prehral suboj v diskusii.

Verte alebo nie, cielom tohto clanku nie je nikoho znemoznit, urazit alebo okato na neho poukazat. Cielom clanku je poukazat na to, ze aj ked mame pravdu, nie je vzdy potrebne sa hadat, aby sme vyvratili pravdu druhych, pretoze oni potrebuju vyhravat a oni si potrebuju dokazovat nieco, co im chyba. Ak som niekoho urazil, znemoznil, potopil, dotkol sa ho, nadaval mu alebo som bol neprijemny, vopred sa ospravedlnujem, musel som pouzit nicky, ktore mi prave sadli do situacie. Este raz sa teda ospravedlnujem a som rad, ze po konzultacii s administratorom mozem tento clanok uverejnit, pretoze neporusuje ziadne pravidla.

Diskusia: Ak ste sa stretli s niecim podobnym, kludne sa podelne o nazor, pre lepsie vysvetlenie aby bude lepsie pisat zazitky z tohto fora, aby sme boli viaceri v obraze.

Nabuduce napisem pokracovanie clanku, tentokrat sa opat budem venovant primitivnemu spravaniu, presnejsie to bude zamerane na prehnane vulgarne, arogantne a buranske spravanie, ktore je mozne najst aj na tomto fore. Vsetko vsak najskor musim prekonzultovat s administratorom, aby som sa nikoho nedotkol a nikoho neurazil.
lekoklatik
VIP
VIP

Re: [Blog] Primitiv na internete - prva cast

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Dal som 2/5... Pre mňa až príliž nudné čítanie. Pokým som sa doćítal dokonca, mal som chu´t to zrušiť ale keďže na niečo čakám a nemám čo iné tak som dočítal.
Trochu ma zaráža aj to, že si zverejnil meno užívateľa. Áno, je mi jasné že je to tvja vec, no moja vec je napísať tento koment. Keď som vedel o koho ide, uź sa mi to čítalo omnoho, ale omnoho nudnejšie. Prišlo mi to tak trochu krute. Všetci sme nejakí a to že on je pozadu mňa osobne nezaujímalo.
Ja to riešim tak, že keď ma niekto naserie, buď neodpíšem vobec, vypnem temu a čítam niečo iné, alebo napíšem niečo čím sa ho budem snažiť dať dolu. Samozrejme nie vždy to víde tak ako si predstavujem.

Páčila sa mi časť záveru a ako som už spomenul odrádzajú ma tie "keci" okolo toho. 2-3x som tam našiel ako sa opakuješ : D
kks to píšem akoby sme tu mali pisateľský krúžok.
Na prvý pohľad ma však potešilo že článok je dlhý.
Snáď ti tento moj výlev do budúceho dielu pomože takým smerom, aby to bavilo mňa /viem že nepíšeš len pre mňa :P/
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Nudne citanie. Chapem, ze blog je o momentalnych myslienkach autora a o jeho momentalnom citovom/psychickom a este neviem akom rozpolozeni, ale toto? Nepride mi to vhodne riesit to takouto formou, ale budiz autor si ty, nie ja. ;)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Mne to zase az tak nudne neprislo, mozno je to tym, ze do danej problematiky trochu vidim. Je to ale klasicke spravanie, ked niekomu tecie do topanok, tak sa snazi radsej odstupit od temy a obratit pozornost inde.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Ale vidis, prave kvoli tomuto som ta v SSkach posielal na prechadzku :) Takito ludia sem chodia kazdy den a nema vyznam hadat sa s nimi, lebo v internetovej diskusii si skoro nikto neda povedat aj ked nema pravdu. Najlepsie je odignorovat to a mas pokoj.
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jjj »

Ahoj, priznavam chybu, nemal som cas dat ti proti argumenty a takto sa mi to vypomstilo.
Dal som ti moznost. A ty si ju ako citam vyuzil. Vyhovarat sa na to aky mam nabity program, nic neriesi, vsetci mame svoje problemy.
V niektorych veciach co tu boli pisane s tebou aj suhlasim.
Som len clovek, tak ako aj ty. Robim chyby, vsetci ich robime.
To ze si to zobral osobne, mi je dost luto. O premazanie temy som Gothara poziadal ja sam. Poziadal som ta v ss aby si mi prezradil kto si, ked teda si ma takto pekne otituloval, pomenoval a zaradil, snazil si sa v svojom subjektivnom zaujatom a kratkozrakom hodnoteni mne dokazat cosik...
Ak budem vediet s kym mam tu cest, kludne sa mozme bavit dalej.
No s niekym kto sa skryva za nejaky svoj zdanlivo "anonymny nick" a ani na moju ziadost nieje o sebe schopny a ochotny prezradit nieco viac povazujem za zbabelectvo..
Nemam chut marnit svoj volny cas tym, ze vyuzijem svoje znamosti na zistenie o koho vlastne ide...
Ak si chlap tak mi v ss posles to co po tebe ziadam.
Ak nie.. vysledok poznas... :-)
PS:
jumbojet napísal:V poriadku Sharker. A pozdrav sestru.
Len dokazuje...
Inteligentny clovek to pochopi :roll:

///Edit2:
Nazvať ma primitívom to chce riaden kus odvahy.
Chlapče, tak toto si skutočne prehnal...
Zvyčajne nad takýmito vecami iba mávnem rukou, zasmejem sa a idem ďalej.
Ale toto teda skutočne riešiť budem...
Od človeka ako si TY sa takto urážať a verejne zosmiešnovať veru nenechám :smt006
Dávam ti možnosť pozametať po sebe... :sly:
jumbojet
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jumbojet »

Najskor som si myslel po prvej casti prispevku, ze v pohode, ze si mal mozno zly den a priznal si si chybu a potupnu prehru. Ale po tej editacii ako tak citam, tak si smiesny a musim sa na tom len smiat. Kludne to ries, je mi to jedno, paaa :)
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

jumbojet napísal:Najskor som si myslel po prvej casti prispevku, ze v pohode, ze si mal mozno zly den a priznal si si chybu a potupnu prehru. Ale po tej editacii ako tak citam, tak si smiesny a musim sa na tom len smiat. Kludne to ries, je mi to jedno, paaa :)
V poriadku :)
Ako chceš.
Čakal som ospravedlnenie a namiesto toho prišiel len výsmech.
To ma len utvrdilo v tom aký si.. primitív.
Stretneme sa...
To ako a kde už nechaj na mne, ale nebude to pre teba príjemné stretnutie, to mi ver :D
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

jeden lepši jak druhy
Prílohy
arguingontheinternet.jpg
jjj
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

awtt napísal:jeden lepši jak druhy
Aj to je názor :smt043 :smt044
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ospravedlnujem sa za nazor, ale ty mas jjj nasrate v hlave. Komicky nonsense co tu predvadzas, evidentne ti bolo narusene ego a bol si potupne zosmiesneny, naviac si este sam prihrievas polievocku pod sebou.
Napísať odpoveď