Ahoj,
potrebujem prepojiť notebook s desktopom cez switch káblom a zároveň chcem mať na notebooku net cez Wifi. Akonáhle však pripojím do booku kábel zo switchu, tak mi nejde net cez wifi. Je nejaká možnosť ako to nastaviť aby to fungovalo podľa mojich predstáv (nejaké nastavenia siete a pod.)? Mám XP.
Pripojenie do LAN káblom má vyššiu prioritu ako Wifi
Re: Pripojenie do LAN káblom má vyššiu prioritu ako Wifi
cmd -> route add
-
vladino001
Light Professional
Kedysi davno som to riesil a pomohlo ze na oboch pripojeniach som mal iba IP a NM a GW som mal bud 0.0.0.0 alebo som to nechal prazdne. Vysledok bol ze som mal net cez Wifi a cez kabel pripojene na TV naraz 
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
A pridelovanie IP adries na switchi aj wifi su z jedneho subnetu? Ci su to dve rozdielne siete s inou maskou? Neviem ako sa to robi na win, ale metrikou to vyriesis.
-
weroro
Flash coder
Modem na ktorý sa pripájam cez Wifi má IP 192.168.1.1 a switch (ono je to vlastne AP ale blblo na ňom wifi, tak som odmontoval anténu a používam ho ako switch) má IP 10.20.30.1. Obe zariadenia majú rovnakú masku podsiete (255.255.255.0).
-
masterdead
SysAdmin
tak lan interface-u nadefinuj napevno IP bez zadania gateway a pojde to, alebo metrikou ako som ti pisal
-
weroro
Flash coder
Super funguje. Stačilo vynechať zadanie gateway a DNS v nastaveniach siete. I keĎ teraz mi zobrazuje v tray, že je to odpojené ale na tom mi nezáleží hlavne, že ide net a sieť dohromady. Ďakujem.