Pripojenie k internetu
Pripojenie k internetu
Zdravím Vás,
hladám riešenie na moj problem.Sformatoval som si hardisk, preinstaloval windows a po prihlaseni som zistil, ze treba znova nastavovat pripojenie k internetu lenze v tom sa neviznam.
Problem c.1: Ako si nastavim pripojenie k internetu?(nejaky navod,postup)
Problem c.2: Skusal som to tak, ze som v casti Lokalne pripojenie-protocol internet(TCP/IP-Vlastnosti zadal IP adresu, ktoru mam s tym istym internetom na inom PC, lenze tato adresa nic nespravila.Postupoval som spravne?Treba ju tam napisat?
V tejto oblasti som uplny neschopak, cize privitam kazdu pomoc.
Vopred Dakujem za odpovede.(Ak by bolo treba nieco upresnit, napiste upresnim)
hladám riešenie na moj problem.Sformatoval som si hardisk, preinstaloval windows a po prihlaseni som zistil, ze treba znova nastavovat pripojenie k internetu lenze v tom sa neviznam.
Problem c.1: Ako si nastavim pripojenie k internetu?(nejaky navod,postup)
Problem c.2: Skusal som to tak, ze som v casti Lokalne pripojenie-protocol internet(TCP/IP-Vlastnosti zadal IP adresu, ktoru mam s tym istym internetom na inom PC, lenze tato adresa nic nespravila.Postupoval som spravne?Treba ju tam napisat?
V tejto oblasti som uplny neschopak, cize privitam kazdu pomoc.
Vopred Dakujem za odpovede.(Ak by bolo treba nieco upresnit, napiste upresnim)
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nepostupoval si spravne, kedze ta IP adresa nemoze byt rovnaka na oboch PC, ak ten prvy PC bezi. V pripade, ze by bol vypnuty, tak je to ine. Ale teraz je otazne, ci tam mas IP adresu nastavenu pevne alebo je priradena DHCP serverom. Taktiez nepises aky mas internet, ci mas doma nejaky router, modem ci wifirouter, nepises nic viac k tvojmu problemu, takze tazko ti poradit.
Takze k internetu mame aj router, je to internet s flexibilnou IP a PC na ktorom je ten isty sa iba odhlasuje - nevypína.Pohladam este nejake CD ci sme nedostali... neviem presne akeho providera mame, bude to nejaky sukromny provider (nie T-com asi)....
//autoeditácia príspevku ( 20 Feb 2009, 13:45 )
No tak som si pozistoval niektore info.... Takze nas internetovy provider je T-com, mame vysokorychlostny internet, modem jeden s tych novsich modelov daco na V a cislo 2700 nespomeniem si presne.... nasiel som aj CD od internetu, kde som postupoval podla pokynov ale nefungoval mi instalator neviem preco... Ked som ho spustil mal som stlacit tlacidlo "pripojit" ale po stlaceni sa nic nestalo a v dolnej casti pisalo namiesto "pripojene" "odpojene" ... neviem teraz ci mam nieco blbe nastavene v PC alebo to je tym, ze ten routermodem je vlastne pri inom PC a tento PC je pripojeny cez ten "pripojovac" alebo ako by som to nazval (taka krabicka ktora vam rozvetvuje kabel aby ste to mohli napojit do viacerych PC) ... kazdopadne neviem co mam robit....
//autoeditácia príspevku ( 20 Feb 2009, 13:45 )
No tak som si pozistoval niektore info.... Takze nas internetovy provider je T-com, mame vysokorychlostny internet, modem jeden s tych novsich modelov daco na V a cislo 2700 nespomeniem si presne.... nasiel som aj CD od internetu, kde som postupoval podla pokynov ale nefungoval mi instalator neviem preco... Ked som ho spustil mal som stlacit tlacidlo "pripojit" ale po stlaceni sa nic nestalo a v dolnej casti pisalo namiesto "pripojene" "odpojene" ... neviem teraz ci mam nieco blbe nastavene v PC alebo to je tym, ze ten routermodem je vlastne pri inom PC a tento PC je pripojeny cez ten "pripojovac" alebo ako by som to nazval (taka krabicka ktora vam rozvetvuje kabel aby ste to mohli napojit do viacerych PC) ... kazdopadne neviem co mam robit....
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Vigor 2700, ale s nastavenim DSLka ti nepomozem, kedze som to nerobil. Ked pise odpojene, tak to znamena, ze nemas signal so zariadenim, ci uz nemas zapojeny kabel, mas zly kabel alebo nieco podobne. Najskor si to skus spravit tak, ze ten DSL modem Vigor nastavis a pripojis. Ak to pojde, tak potom pouzijes router, ktory mas, nastavis si ten... a malo by to fungovat.
Na to, aby sa ti dalo pomoct pises prilis malo informacii, teda nepises takmer ziadne.
Na to, aby sa ti dalo pomoct pises prilis malo informacii, teda nepises takmer ziadne.
to bude mozno tym, ze neviem co mam vlastne napisat... Proste po sformatovani hardsiku potrebujem znova nejak nastavit pripojenie k internetu lenze niekde je problem a nejde mi to. Pisal som ze problem mozno bude aj s tym ze net mam na viacerych PC a ze ten rooter/modem mam pri nich.... ale fakt neviem co treba este napisat, opisat a pod.... postupoval som podla toho navodu v CD od internetu lenze ten instalator nejde resp. ma nepusti do dalsieho nastavovania.... skusim este nieco poriesit.....
Sietova karta... Bud najdes ikonku vpravo dole vedla na liste vedla casu ako take dva male pocitace, alebo musis ist cez ovladacie panely (control panel). Za predpokladu, ze mas WinXP, tak cesta je: start/ovladaci panel/sietove pripojenia. Tam sa dostanes do vlastnosti podobne, ako si to urobil v prvom prispevku (klik pravym tlacitkom na ikonku). V protokole tcp/ip nastavis vsetko automaticky, zavries. Potom zas kliknes pravym mysitkom a das vypnut a potom zapnut..
Snad to pojde, mneto an automatike funguje..
Snad to pojde, mneto an automatike funguje..
To som uz robil... je to tam vsetko nastavene na Automaticky a niekolko krat som to vypinal a zapinmal... ale stale nic... zda sa mi ako keby ten PC vobec nebol pripojeny k routru, pretoze mi neukazuje ze Sietovy kabel je odpojeny ale ze je to pripojene ale ziadnebity neprimam... a na siet sa mi neda napojit neviem preco....
Mmm, no to je zvlastne. Takze ti pise v nastaveniach, ze ip adresa priradena servrom DHCP? Ak ano, ake data mas pod tym? - ip, maska podsiete, predvolena brana?
Inak instaloval si si aj nejaky firewall? Ak ano, mozno by stalo za to vypnut ho, pripadne odinstalovat.
Tiez by mohno nebolo dveci hodit nejaku fotku, ako to mas vlastne prepojene - zaujima ma hlavne ta krabicka.
Inak instaloval si si aj nejaky firewall? Ak ano, mozno by stalo za to vypnut ho, pripadne odinstalovat.
Tiez by mohno nebolo dveci hodit nejaku fotku, ako to mas vlastne prepojene - zaujima ma hlavne ta krabicka.
Nnie, praveze mi to nepise vobec... nemam tam nic, ani masku, ani IP ani typ Brany....ale pise to "Pripojene" a Pakety (Pripojene a Odoslane) ->"0"
Myslim si ze si to mysli, ze je to pripojene ale nic neprima a neodosiela... tiez ma napadlo odfotit to...tak si odfotim, monitor s tym nastavenim, kabel ktory pripojujem k PC, ten "rozdelovac" a aj modem ak bude treba...
Myslim si ze si to mysli, ze je to pripojene ale nic neprima a neodosiela... tiez ma napadlo odfotit to...tak si odfotim, monitor s tym nastavenim, kabel ktory pripojujem k PC, ten "rozdelovac" a aj modem ak bude treba...