v jednom cloudovom softe (Evernote) som si v historii pristupov nahodne vsimol nejake pristupy k mojmu uctu z neznamych IP a zaroven (udajne) z mojho PC. bolo to akurat v case, kedy som s tym softom pracoval a v minulosti ziadne taketo pristupy neboli. ucet je zabezpeceny silnym a unikatnym heslom a 2FA. cize zatial by som rad veril tomu, ze islo o nejaky bug/haluz. tak sa snazim zistit, ze kde to vzniklo - ci v tom softe, v mojom PC, u mojho ISP alebo som doomed.
boli to 2 ojedinele pristupy z 184.25.254.166 + 23.218.93.102, co by mali byt US Akamai IP.
nepouzivam ziadnu VPN/proxy, "what's my ip" mi normalne vracia slovensku IP a v inych uctoch co loguju IP pristupy som si nic podobne nevsimol.
otazka je, ze moze moj ISP (telekom) nejakym sposobom presmerovat moju nejaku specificku kominikaciu cez to Akamai (v podstate nieco ako proxy na urovni ISP)? robievava sa to (napr. z dovodu nejakeho cache / load balancing)? alebo ze by nejaka Windows featurka, ze niektore resourcy proste stiahne cez nejaku proxynu?
pristup z neznamej IP
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: pristup z neznamej IP
Nemyslim, ze by Telekom pouzival proxy alebo load balancer, ktory by mal uplne inu IP ako ma Telekom pridelene. Skor ci Evernote nepouziva proxy alebo nieco podobne.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: pristup z neznamej IP
tiez by mi prislo divne, ze by take nieco ISP robil. alebo Windows. ale za opytanie nic nedas
skusal som sa pytat aj na Evernote supporte, ze ci nahodou nepouzivaju nejaku proxy alebo nieriesia nieco s Akamai, ale tam som necakane dostaval len genericke odpovede typu, ze si mam zmenit heslo. tak som si rovno zmazal ucet.
este ma napadlo, ze niekedy cca v case tych pristupov som si akurat presuval niektore poznamky do OneNote (ctr+c a ctr+v). a pokial viem, tak Microsoft a Akamai su kamarati. tak reku ci pri tom kopirovani sa z Evernote neskopiroval aj nejaky session token, na ktory by sa snazil OneNote automaticky pristupit z dovodu stiahnutia nejakych externych nalinkovanych resourcov .. ale to uz asi trochu scifi
..
Autoeditácia príspevku po 1 deň 4 hod 43 min 14 sek:
tak vyriesene, zevraj tu Akamai pouzivaju ako CDN a mali tam bug. bud je to pravda, alebo ma chceli len niecim odpalkovat, kedze som ich trochu otravoval na supporte
skusal som sa pytat aj na Evernote supporte, ze ci nahodou nepouzivaju nejaku proxy alebo nieriesia nieco s Akamai, ale tam som necakane dostaval len genericke odpovede typu, ze si mam zmenit heslo. tak som si rovno zmazal ucet.
este ma napadlo, ze niekedy cca v case tych pristupov som si akurat presuval niektore poznamky do OneNote (ctr+c a ctr+v). a pokial viem, tak Microsoft a Akamai su kamarati. tak reku ci pri tom kopirovani sa z Evernote neskopiroval aj nejaky session token, na ktory by sa snazil OneNote automaticky pristupit z dovodu stiahnutia nejakych externych nalinkovanych resourcov .. ale to uz asi trochu scifi
Autoeditácia príspevku po 1 deň 4 hod 43 min 14 sek:
tak vyriesene, zevraj tu Akamai pouzivaju ako CDN a mali tam bug. bud je to pravda, alebo ma chceli len niecim odpalkovat, kedze som ich trochu otravoval na supporte