probem s pripojenim drheho PC na kablovy router

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
peterxxx
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

probem s pripojenim drheho PC na kablovy router

Príspevok od používateľa peterxxx »

Newiem co mam prese za problem tak vytvorim novu temu.Mam internet od Peem (trnavsky poskytoval pripojenia)a mam ho napojeny cez kablovy router(D-link) na pocitac, jeden pocitac v pohode ide ale ked som sa pokusil pripojit na router aj druhy pocitac tak nastal problem.Na druhom PC ma to nikdy nechce pustit dalej na internet, vzdy iba do niakej lokalnej siete.Prosim pomozte mi co s tym mam robit.Dakujem.
ZiFooo
Novice
Novice

Re: probem s pripojenim drheho PC na kablovy router

Príspevok od používateľa ZiFooo »

Neviem sice co je to za poskytovatela.. ale ak si registroval svoju MAC adresu u neho.. tak asi si registroval len MAC toho PC co ti ide..
a router ma svoju vlastnu MAC.. skus nastavit v routri MAC adresu toho PC.. a pojdu ti aj ostatne PC..
Alebo zavolaj svojmu poskytovatelovi internetu.. nech ti zaregistruju aj MAC tvoju routra.
To to moze byt iba jeden z dovodov.. potom je ich este kopec.. :) kde moze byt problem
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

dakujem ale na toto som uz myslel...od zaciatku mam zaregistrovanu MAC toho routera a nie pocitaca takze v tom asi problem nebude
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Funguje ti ping na nejaku konkretnu IP adresu? Napr 147.251.48.1 ? Ak ano, tak to bude zle nastaveny DNS server.
peterxxx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

zadal som tu IP a hodilo ma to na stranku fakulty takze mas asi pravdu...a nevies prosim ta co by som s tym mal spravit???ako to nastavit??
Napísať odpoveď