problem ospravedlnenky v skole

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
blackxs
Amateur
Amateur

problem ospravedlnenky v skole

Príspevok od používateľa blackxs »

Mam taky problem v skole s profesorkou ohladom ospravedlneniek. Som druhak na SOS a viac ako 3/4 este nieje plnoleta. Ja som mal 18 pred mesiacom.
Problem je v tom ze mne nechce zobrat ospravedlnenky bez podpisu rodica. Darmo som jej hovoril ze uz som plnoleti ona sa branila tym se dokial byvas u rodicov a satia  tak tam chce mat ten podpis. 
Mne tu ide len o ten princip nemal by som problem dalej davat podpisovat mame ospravedlnenky. pripada my to uz detinske.Toto sme nerobily ani na ZS.
damiamarl
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: problem ospravedlnenky v skole

Príspevok od používateľa damiamarl »

A to aké máš dôvody si toľko písať ospravedlneniek?
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...tak povedz mame, nech napíše splnomocnenie, aby si si ospravedlnenky mohol písať sám a keď učteľka uvidí, že tvojej mame to nevadí, tak bude pokoj...alebo nech sa mama s tvojou učiteľkou dohodne inak...neverím, že sa to nedá vyriešiť rozumnou diskusiou...
badboy007
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa badboy007 »

Ja ešte niesom plnoletý a v pohode si píšem ospravedlnenky(rodinné dôvody alebo uvoľnenie z vyučovanie). Ide o to či ti učiteľka dôveruje. Ak vie, že nechodíš poza školu a nevyhýbaš sa previerkam tak ti iba čekne ospravedlnenku a nič iné nerieši. Poznám aj prípady kedy sa pokúsili toto zneužívať a učiteľka im odvtedy všetko kontroluje, vrátane podpisov či sú od rodičov. Čiže všetko je o dôvere :) , no pokiaľ nemáš nejakú komunistickú učiteľku potom je to na ... :psssst:
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Grim: nad 18 si moze pisat sam, bez splnomocnenia. nedavno to akurat islo v telke, kde to cele slecna vysvetlovala. mas nad 18, das ospravedlnenku tebou napisanu a moze ti uz byt jedno co si profesor/ka hovori, nema pravo ti to nezobrat a hovorit pi*ov*** tipu "kym byvas u nich.."
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ale to ja viem...tu riešime, keď niekto takúto vec nedokáže pochopiť...neviem či je múdre zachovať sa štýlom, "ja som ospravedlnenku dal a rob si s tým čo chceš", lebo zbytočne si robiť problémy nieje najmúdrejšie, aj keď tiež som vo svojich školských časoch rozmýšľal takto...my sme si ale ospravedlnenky mohli písať sami a aj sme si ich sami písali...predsalen, život na strednej škole vyžaduje aj ospravedlnenia na rôzne vybavovačky (ja som tak napríklad riešil servisné úkony na aute, lebo kým som prišiel zo školy tak mi servis zatvorili), ako len návštevy doktora a choroby...samozrejme nám táto voľnosť vyhovovala a nikdy sme ju nezneužili kôli tomu, že by sme sa chceli vyhnúť písomke alebo skúšaniu...ak sme si robili organizované voľno (vždy chýbali tí, ktorých som vozil autom, lebo ak som nešiel ja, nechcelo sa im ísť autobusom) tak to bolo cez dni, keď sme nemali nič podstatné...ale to už zachádzam do spomienok na doby dávno minulé...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Plnoletý žiak sa ospravedlňuje sám rovnakým spôsobom.
http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default. ... 9&aid=1859

Vyhláška Ministerstva školstva, mládeže a športu SR č. 80/1991 Zb. z 30. januára 1991 o stredných školách

§7

(1) Žiak je povinný dochádzať do strednej školy pravidelne a včas podľa rozvrhu hodín a zúčastňovať sa na vyučovaní všetkých povinných a voliteľných vyučovacích predmetov, ktoré si zvolil (ďalej len "povinné predmety"), a nepovinných vyučovacích predmetov, ktoré si zvolil.

(2) Ak sa neplnoletý žiak môže zúčastniť na vyučovaní pre dôvody vopred známe, požiada rodič alebo iný zákonný zástupca žiaka (ďalej len "zákonný zástupca") triedneho učiteľa alebo majstra odbornej výchovy o uvoľnenie z vyučovania, ak je žiak ubytovaný v domove mládeže, upovedomí o tom vychovávateľa.

(3) Ak sa neplnoletý žiak nemôže zúčastniť na vyučovaní pre nepredvídaný dôvod, je zákonný zástupca, prípadne vychovávateľ povinný najneskôr do dvoch dní oznámiť triednemu učiteľovi alebo majstrovi odbornej výchovy dôvod neprítomnosti. Zákonný zástupca žiaka ubytovaného v domove mládeže oznámi dôvod neprítomnosti aj vychovávateľovi. Pri návrate na vyučovanie je neplnoletý žiak povinný predložiť triednemu učiteľovi alebo majstrovi odbornej výchovy ospravedlnenie podpísané zákonným zástupcom alebo jeho vychovávateľom. Ak neprítomnosť žiaka pre chorobu trvá dlhšie ako 5 vyučovacích dní, predloží žiak potvrdenie lekára.

(4) Neprítomnosť žiačky pre tehotenstvo a materstvo sa ospravedlňuje rovnako ako neprítomnosť pre chorobu.

(5) Plnoletý žiak sa ospravedlňuje sám, spôsobom uvedeným v odsekoch 2 až 4.

(6) Triedny učiteľ alebo majster odbornej výchovy ospravedlní neprítomnosť žiaka na vyučovaní na základe ospravedlnenia podpísaného zákonným zástupcom, vychovávateľom alebo lekárom. Ak sa neprítomnosť žiaka pre chorobu opakuje častejšie, môže triedny učiteľ alebo majster odbornej výchovy vyžadovať potvrdenie lekára aj za kratšie obdobie.
hypper
Darca
Darca

Príspevok od používateľa hypper »

Ja ked som zacal chodit na strednu tak nam dali podpisat papier kde sa pisalo ze si nebudeme moct podpisovat ospravedlnenky my ( aj ked nam bude 18 ) , ale ze to budu musiet podpisovat rodicia ...
Designer
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Designer »

Ja viem že tu vyhlášku čo dal hojko upravuje vyhláška tuším z roku 2009, kde je napísane niečo v zmysle že plnoletý žiak sa môže ospravedlňovať sám avšak triedny učiteľ to môže ale nemusí uznať.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Naco spekulovat? Nie je jednoduchsie nechat si ospravedlnenku podpisat rodicom? Samozrejme, ak je dovod absencie legitimny, nemal by to byt problem.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

A doteraz ti ich kto podpisoval? Ak by si si ich od zaciatku podpisoval sam, tak by "podpis rodica" poznala a vsetko by bolo v poriadku.
blackxs
Amateur
Amateur

FRIKSO:doteraz som to daval stale podpisovat matke.
BADBOY: nie, poza nechodim. Naposledy som bol u lekara s mamou (mynuli tyzden)doktorka my dala peciatku ale nedala podpis. Prisiel som do skoly ukazujem jej ospravedlnenku triedna sa ma pyta kde je podpis rodica? pozeram nanu wtf jaky podpis 18 som uz mal tak v com je problem ? Potom zacala rozpravat to co uz som pisal hore. Vsimla si tiez ze tam nieje podpis doktora, vravim jej ze asi zabudol dat. Nakoniec my povedala aby jej mama zavolala. V telefonate mama povedala to iste co ja v skole. Mala to riesit somnou a nie zbytocne otravovat rodica ale snou v takych veciach tazsko ona je stara skola.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

podpis to maminym podpisom a mas pokoj :) ja som bezne podpisoval mamu, otca a ziadny problem
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Designer: Daj sem tu vyhlasku o ktorej pises, neviem to najst. Nasiel som len vyhlasku s cislom 282/2009, ktora pise nieco o ospravedlnovani, ale nic co by sa tykalo tejto temy.
blackxs
Amateur
Amateur

dnes my triedna zobrala mobil (uznávam spravil som chybu pocuval som hudbu :D) a povedala nech si preňho príde rodič .
Prečo my ho nemoze osobne vratit? ved mam plnú spôsobilosť na právne úkony , už nemám zakoneho zastupcu tým pádom ze mam 18.
Ako to mam ďalej riešiť ? mam sa obratiť na riaditeľstvo alebo na inšpekciu školstva?
Tiež chcem požiadat aby triedna, resp. škola neposkytovala moje informácie inej osobe (rodičom.)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

teba kopnut do gul poriadne nie ti radit
nechodis do skoly, nerespkujes nikoho... a ty mas od juna ist niekde robit? ako ty zvladnes to, ze do roboty sa chodi a musis pocuvat sefa lebo ta vyhodi bez akehokolvek problemu? nehovoriac o tom, ze by ti naozaj nezaskodilo davat pozor aspon na slovine
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

blackxs: Bojis sa ze sa rodicia nahnevaju? Myslel si si ze ked mas 18 tak sa uz nedozvedia o nicom? Robit sprostosti to ano, ale niest si dosledky to nie... Velmi dospele.
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

"Naposledy som bol u lekara s mamou (mynuli tyzden)doktorka my dala peciatku ale nedala podpis. " :shock:

Zrovna TY by si mal byt v skole od rana do vecera!!!
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

vsak treba aj smetiarov a pod. :D
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

xH4wK napísal:vsak treba aj smetiarov a pod. :D
zabiiil :lol: inak, nechapem preco od teba chce na ospravedlnienke od doktora este podpis mamy?? ved ked si bol u doktora tak je jasne ze si bol chory a nesnazis sa ju oje***... ale tak necudujem sa ze ma z teba nervy :D
Napísať odpoveď