Problém pri predaji auta-prosba o radu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nikol154
Novice
Novice

Príspevok od používateľa nikol154 »

Dobrý deň,

prosím Vás o radu ako postupovať. Prednedávnom som predala 9ročné ojazdené motorové vozidlo, ktoré bolo plne pojazdné. Kupca prišiel, povozil sa, auto videl, a na druhý deň ho prišiel kúpiť (ešte ma stiahol z ceny o 600,-€). Na aute bolo puknuté spolujazdcové vonkajšie zrkadielko(ale plast neporušný)-načo mám aj fotodokumentáciu a musel si to všimnúť ešte pred kúpu. Pri mojom opakovanom návrhu nech si ide dat auto pred kúpou pozrieť do servisu -odmietol(načo mám svedka). Na pomoc pri podpise kupno-predajnej zmluvy si podľa jeho slov, pozval jeho právnika, ktorý zmluvu preštudoval a súhlasil s ňou. V KPZ je uvedené, že sa ako kupujúci s technickým stavom dokonale oboznámil a súhlasil sním a že zmluvu uzatvoril dobrovoľne bez nátlaku. Teraz mi poslal list, že mu mám poslať 400,-€ lebo si dal opraviť to spomínané prasknuté zrkadlo, že mu nesťahovalo spolujazdcové okno (očom som nevedela) a že bola hrdza na spolujazdcovom podbehu (očom som tiež nevedela). V sms ma napáda, že mu mám poslať peniaze inak ma dá na súd. Ja si ale myslím, že keď kupoval 9ročné ojazdené auto za primeranú sumu na tech. stav a vek, s torej som mu ešte spustila 600,-€, odmietol ísť do servisu pred kúpou-kde by som bola ešte ako majiteľka prítomná a mala dôkaz čo tam naozaj bolo nefunkčné, a podpísal zmluvu kde je uvedené že sa dokonale oboznámil s tech stavom vozidla a súhlasil sním, NEMÁ PRÁVO odomňa žiadať ďalších 400,-€ za puknuté sklíčko, nefunkčné sťahovanie okna a hrdzu keďže podľa mňa nejde o žiadne skryté vady a keby neodmietol ísť do servisu tak by sa o nich dozvedel nielen on ale aj ja (keďže som o nich nevedela).
Prosím ak mi niekto vie poradi5, bude veľmi vďačná.
Ďakujem
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém pri predaji auta-prosba o radu

Príspevok od používateľa p4ra »

Ako som uz pisal inemu cloveku. Si pravne uplne kryta, kedze clovek zmluvu podpisal a predtym bol oboznameny so stavom vozidla.

Mozes sa na neho uplne vykaslat a nereagovat. V pripade sudu by to prehral, a este by musel platit aj trovy.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Co je to za auto a kedy bola presne podpisana zmluva?
nikol154
Novice
Novice

ide o auto luxusnejsej znacky a zmluva bola podpisana minuly mesiac
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

To, ze si o tych vadach nevedela neznamena, ze si ich nemohla zamlcat. O toto sa on moze teoreticky opriet.
nikol154
Novice
Novice

ano ale nazyvat rozbite sklicko, nestahujuce okno a nejaku mensiu hrdzu na dverach za skryte vady???navrhla som mu servis a nechcel, a skryta vada by bola taka ktoru mohol odhalit len kvalifikovany pracovnik...a to co bolo na mojom aute bolo zjavne viditelne...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Presne tak. Toto su zjavne vady a s tymi kupujuci podla zmluvy suhlasil. Navyse mi bola ponuknuta moznost ist k servisnemu technikovi - odmietol to. Je to tak jasne a ciste, ze je to zbytocne dalej rozoberat.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ale boze na tom aute sa vozil a neexistuje ze si to nevsimol, ved predsa ked kupujem auto pozeram sa VSADE a skusam VSETKO
nie je mozne aby si nevsimol prasknute spatne zrkadlo a nestahuju okienko a pytat peniaze za hrdzu na podbehu? ... prosim vas... :D
podpisal zmluvu kde suhlasi s tech. stavom vozidla? je tam napisane ze bol so stavom oboznameny? je...precital si to pravnik? precital, odsuhlasil mu to pravnik? odsuhlasil..dovi dopo...dalsi spekulant...
nikol154
Novice
Novice

hej špekulant, len napisal mi nejaky list na dve strany z ktoreho vyplyva jak som ho strasne oklamala a mam mu dat 400euro lebo ma nefunkcne okienko, prasknute sklicko a trochu hrdze na podbehu....a pocula som nieco take ze ked niesom prvy majitel vozidla tak mu ani neplati ziadna zaruka, ktora vyplyva z obcianskeho zakonnika....aj tak dakujem za vsetky nazory, aspon trochu ste ma ukludnili....
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Zaruka predsa plati podla pravidiel predajcu, nie podla Obcianskeho zakonnika. Stahovacka okna je bezny problem u Peugeotov, Fordov, Passatov, Octavii..., z internetu sa daju objednat sady na opravu, trebars kladky, ramienka a lanka, do 50 eur sa to zmesti (z eBayu). Rovnako tak spatne zrkadla sa daju kupit za par drobnych, nehovoriac cisto o sklickach, na eBayi sa to da zohnat za 15-25 eur. Hrdza podbehu je na 9 rocnom aute uplne normalna a bezna vec, ktoru si clovek musi vsimnut okamzite, ked si len prezera auto pohladom, rovnako je to povacsine vidiet aj na fotkach, ktore zrejme videl v inzerate na internete. Podbeh mu spravi hocijaky lakernik v pohode do 70 eur. Nech pocitam ako pocitam, 150-200 eur s robotou je max, co by mohol pytat v takomto pripade, aj ked s podbehom a zrkadlom by som ho poslal do zadku. Stahovacku by som mu teoreticky uznal.
nikol154
Novice
Novice

len ja som mu navrhla ze podme do servisu...nechcel. Dosiel so synom, zenou a nejakym kamaratom a vozili sme sa hodinu po meste. Sedel na spolujazdcovi a potom asi pol hodinu aj soferoval...ta hrdza na podbehu zevral nebola velka ale on chodi do kvalitneho servisu (co ja mam stym!?), myslim si ze moze byt, ze som niekde nabehla na obrubnik a osuchol sa lak a mala hrdza tam bola...neviem....kedze nestudovala som kazde rano podbehy auta, nemam to ako vediet...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Ja by som mu v liste napísal závery z tejto diskusie a zakončil by som to slovami, že v prípade, že sa mu to nepáči má možnosť obrátiť sa na súd.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Podbeh ti rozoziera cestna sol, ktora sa tam dostava po poskodeni laku od kamienkov v zime.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

ja by som to skusil este touto formou. skus si od neho vypytat oskenovane kopie faktur za vady, ktore dal opravit. ked uz chodi do toho spickoveho servisu co prevadzkuje jeho kamarat v priestoroch byvalej kotolni na okraji mesta, tak faktury musi mat od vsetkeho a na fakture musi byt popisane, co presne sa robilo a kolko to stalo (aspon ja mam take skusenosti v spickovych servisoch). ak by ti nahodou zaslal oskenovane kopie tych faktur, samozrejme si pozri datumy SMS odkedy ta ten retard otravuje a ak budu mladsie ako tie SMS tak klame. a kludne mozes podat na neho trestne oznamenie za vydieranie (tu zase zalezi od obsahu SMS). a samozrejme ako ti tu napisalo viac ludi, si kryta zmluvou, ktoru odsuhlasil jeho pravnik a tym padom svojim podpisom s nou suhlasil aj on. ked by bol aspon trosku schopny ten jeho pravnik, tak by sa do zmluvy uviedol dodatok, ze predavajuci poskytuje zaruku (dajme tomu tyzden) na skryte zavady, ktore pri predaji neboli zistene. ale zase dalsia vec, ze sa hudlikali na aute ako si spominala ze hodinu a este aj soferoval, tak potom by som to zhrnul asi do zaverecnej reci a tou je:

Môžu Ti olízať KIWI!!!!!!!!!!!!! :)
nikol154
Novice
Novice

dakujem :) dam vediet ako to dopadlo :)
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

To už ten prípad, čo tu mal tuším RoQa nedávno bol aspoň trocha diskutovateľný oproti tomuto. Špekulant, najlepšie je ingorovať a nijako nereagovať.
Vitaaa
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vitaaa »

za tie vady mila nikol nenesies absolutne ziadnu zodpovednost... to je len dalsi spekulant co to skusa na zensku s nejakym sms natlakom. vobec nemaj strach, aj keby ste isli pred sud (co iste nepojdete) moze si buchat hlavu o stenu pretoze k oprave za "udajnych 400eur" si moze pripocitat aj trovy. takemuto debilovi este poskakat po otlakoch.
Napísať odpoveď