Problem s CD prehravacom YAMAHA CDX-480

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
PAPA_CHUBBY
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Problem s CD prehravacom YAMAHA CDX-480

Príspevok od používateľa PAPA_CHUBBY »

Zdravim,
zadovazil som nam do klubu mensi aparat na pocuvanie hudby (vsetko Yamaha) a prave CD prehravac, typ YAMAHA CDX-480 zacal haprovat hned druhy den.
Mily pan ktory mi zostavu predal na moje spravy nereaguje, tak som sa rozhodol ze sa na to pozrem sam (btw... na kazetovom decku sa zasekla mechanika A, to len tak bokom, asi s tym este bude sranda) :smt033
Podstata problemu je podla mna v nacitavani disku, konkretne v "zdvihacej mechanike laseru". Po vysunuti sufliku, vlozeni CD a zatvoreni nastava problem (nie vsak vzdy!) Po zasunuti sufliku by mal byt spodny mechanizmus s laserom zdvihnuty do "pracovnej pozicie" kde dojde k uchyteniu CD aj o horny unasac a malo by dojst k roztoceniu CD a jeho nacitaniu. Toto sa vsak udeje iba asi v 5 pripadoch z 10. Skusane na 2 orginalnych CD. 10 pokusov s jednym, 10 pokusov s druhym, takze tymto padom vylucujem laser ako taky. Ten sa vacsinou k svojej ulohe ani nedostane. Moja uvaha ma vedie k nejakej chybe zdvihacieho mechanizmu. Viditelny napriklad v tomto videu v case 8:10, spodne ozubene kolecka s remienkom.
https://www.youtube.com/watch?v=oWVhB1BEGBg
Vie mi niekto povedat, ci to staci iba nejak rozobrat a premazat? Alebo je tam nejaky spinac ktory mechanizmu signalizuje ze suflik je zavrety a uvadza ho do chodu?
Je tu niekto kto by vedel co treba opravit, prip vymenit?
P.S. pardon ze moje technicke vyrazy, moc sa v audiu nevyznam.
Vopred vdaka za rady :)
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Problem s CD prehravacom YAMAHA CDX-480

Príspevok od používateľa heker »

Neposielaj mu spravy, ale mu volaj. Alebo to daj rovno reklamovat.
Napísať odpoveď