Mam novy notebook Lenovo Ideapad a nefunguje mi kablove pripojenie internetu (nie WiFi), problemom je, ze to nefunguje iba na private, na ostatnych miestach ci doma ci v praci ide vsetko v pohode
pripojim kabel, najde aj identifikuje siet, ale po spusteni prehliadaca mi nic nenacita (maximalne Google homepage), vo vlastnostiach su hodnoty UPLOAD vzdy vyssie ako DOWNLOAD
na izbe mame v zasuvke 2 konektory pre 2 notebooky, skusal som vymenit konektory, 3 rozne kable a vysledkom je ze spolubyvajucemu ide internet na notebooku vo vsetkych pripadoch a mne ani v jednom
pouzivam Win7 HE, v Centre sieti je vzdy spojenie medzi notebookom a sietou aktivne, obcas je iba krizik medzi trasou Siet a Internet, ale aj ked tam ten krizik nie nie, internet cez prehliadac nejde
pozeral sa mi na to aj jeden informatik, pohral sa s IP a DNS, avsak bez vysledkov
ide o celkom novy notebook s predinstalovanym windowsom, ovladac ethernetoveho pripojenia je z roku 2010, v com by problem nemal byt
hodnoty DOWNLOAD a UPLOAD vo Vlastnostiach su velmi male, napr 70 000 aj po 30 minutach pripojenia, pri pripojeni inde ako na private su hodnoty uz po 1-2 minutach aj milionove
napada vam nejake riesenie? mozno predsa len nieco s IP adresami alebo DNS?
vopred vdaka za tipy
Problem s Ethernet pripojenim na notebooku
Re: Problem s Ethernet pripojenim na notebooku
najskor by som povedal ze je to zle pridelene IP a maska.
Re: Problem s Ethernet pripojenim na notebooku
este stale som tento problem nevyriesil, stale sa mi na jednom konkretnom mieste neda pripojit na net, vsetko vypada akoze ok v centre sieti ale cez akykolvek browser mi nejde net, iba nacitava a nacitava, po minute mi nacita ledva google alebo inu stranku ale nekompletnu, akoby iba HTML
skusal som sa pohrat s IPv4, vymenil som antiviraky, kable, prehliadace, pohral som sa s proxy, avsak stale nic, vsade inde mi to ide, len na jednom mieste nie, spolubyajuci ma rovnake parametre DNS a funguje mu to tam ok, router som uz skusal aj resetovat ale stale nic
sranda vsak je ze mi ide stahovat torrenty a mozem sledovat live stream video cez jednu aplikaciu, mozem hrat hry po sieti ale cez prehliadace nenacitam ani google poriadne
nejaka pomoc, vopred vdaka
skusal som sa pohrat s IPv4, vymenil som antiviraky, kable, prehliadace, pohral som sa s proxy, avsak stale nic, vsade inde mi to ide, len na jednom mieste nie, spolubyajuci ma rovnake parametre DNS a funguje mu to tam ok, router som uz skusal aj resetovat ale stale nic
sranda vsak je ze mi ide stahovat torrenty a mozem sledovat live stream video cez jednu aplikaciu, mozem hrat hry po sieti ale cez prehliadace nenacitam ani google poriadne
nejaka pomoc, vopred vdaka