Problém s grafickou kartou : nereaguje na pokyny

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
maetoo
Light Star
Light Star

Problém s grafickou kartou : nereaguje na pokyny

Príspevok od používateľa maetoo »

Zdravím vás.

Znami ma pc od roku 2003. Nedávno na nom pracoval. Mal otvorený word.
Počítač mu zrazu z ničoho nič sekol. Nič sa snim nedalo robiť, tak ho resetol.
Resetol ho a počítač nič, na monitore sa nič nezobrazilo.
Na grafickej karte mal aj druhy vstup na monitor.
Monitor som pripojil. Chvílu šlapal, ako mal. Len zase, po určitom čase sa zopakovalo to iste.
Akurad mal niečo rozrobene a znovu mu sekol. Nič sa snim nedalo robiť.
Natvrdo ho resetol. Monitor nereagovala a zobrazoval text "NO SIGNAL" a kontrolka svietila na oranžovo.
Tentokrát nepomohlo ani prehodenie VGA koncovky do predchádzajúcej.
V čom by mohla byť chýba? Čo by som mal skúsiť spraviť?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém s grafickou kartou : nereaguje na pokyny

Príspevok od používateľa beardie »

rozobrat, povysavat, znova poskladat a poriadne pritlacit, hlavne grafiku
maetoo
Light Star
Light Star

1.PC
to som skušal, ale nepomohlo to.
Kde by mohla byť ešte chýba ?

2.PC :
Zapnem ho. Už ako bios načítava procesor, ramku, pevný disk a ostatné veci,
tak mi načíta iba procesor ostatné nie. Skušal som dať ramku do druhých dvoch slotov pre ramku, ani to nepomohlo.
Mám aj náhradne ramky, ale keď vložim do pc jednu z nich, tak nenačita vôbec nič a na monitore vypisuje no signal a kontrolka svieti oranžovo. Čo by som mal skusiť? V čom by mohol byť problém??

Este k 1.pc :
Zapnem ho. 1krat dlho pipa, toto pipanie sa opakuje dokedy pc na tvrdo nevypnem. Na nete som hladal co pipanie znamena, ale nenasiel som. Skuste pozret. Zak.doska : asi intel svx400 rev.1.0. A bios Phoenix bios D686 BIOS
drodos
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drodos »

ak mas moznost otesuj kazdy komponent v inom pc

v pripade poruchy pc (v nasom pripade nenabehne obraz na monitore) moze byt chyba v cpu,ram,mb,vga (v pripade chybneho hdd sa obraz zapne, v pripade chybneho psu sa pc moze zapnut ale vacsinou vobec)

ak nemas moznost otestovat komponenty skusaj takto:

cpu-odstran chladic a zapni pc (len na chvilu), ak bude cpu teply je funkcny , ak studeny chyba je v cpu
ram- ak je par skus kazdu samostatne
mb- zapni pc (s chladicmi samozrejme :)) a pockaj chvilu povedzme 20 sekund a vypni pc...ak vypnutie trva kratky okamih (1s) doska je funkcna ak nie chyba je v mb
vga-zapni pc a skus nechat nabootovat a samozrejme pripoj repraky alebo zdroj vystupneho zvuku a pocuvaj ci sa ozve prihlasovaci zvuk windows , ak nie problem je vo vga (ak ostatne komponenty su funkcne)

predpokladam ze problem bude na 90% v mb , pripadne mozu byt chybne ram (ak je len jedna ,v pripade dvoch je minimalna sanca , ze obidve su vadne)
maetoo
Light Star
Light Star

1.PC
ram - chýbna nieje, vložil som do slotu funkčnú ramku a nepomohlo to. Mám tam tri sloty, každý jeden som vyskúšal.
vga - žiadny zvuk nebol počuť a to som ho nechal zapnutý 15 minut. A keď som už pri zvuku, tak spomeniem, že keď zapnem pc, mala by zakladka doska pipnuť, ale nepipne.
mb - keď zapnem pc, nepipne. Mal som chvilu zapnuty pc. Keď som ho vypynal s tlačidkom kt. sa zapina, vypynanie trvalo viac než 1s.
Pri tlačidku ktorým sa pc zapina su dve led diody. Jedna sieti na červeno keď pc pracuje. Ďalšia sieti v kuse dokedy je pc zapnuty. A keď zapnem pc tato ledka nesvieti.

2.PC
ram - funkčná ramka, čisto nova kupena podľa knihy od mb.
mb - keď zapnem pc, pipne tak ako ma, ale ostane v takom stáve ako môžete vidieť na fotke. Nechal som ho zapnuty, potom vypnutie trvalo viac než ako 1s.
vga - vôbec nenabne iba sekne ako môžete vidieť na obrázku.
Na tomto pc svietia obidve ledky.
Prílohy
nacitavanieeeeeee.png
drodos
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drodos »

1.PC

99% pricina nefunkcnosti je sposobena vadnou zakladnou doskou

2.PC

skus resetovat bios vybratim cmos baterky na 1 minutu a nechaj nabootovat
ak nepomoze odpoj hdd a mechaniky a skus nechat nabootovat
ak ani potom nenabehne bios normalne jedna sa o chybny bios t.j. dosku
maetoo
Light Star
Light Star

Jeden počítač sa mi podaril opraviť, sfunkčniť. Pre tých, ktorých to zaujíma napíšem v čom bola chýba a ako som sa postupne dopracoval k chýbam a opravil ich.

1.PC
Chyby : Vadny zdroj, zla ramka.
V zdroji musel nastať nejaky skrat, pretože keď som počítač zapol začal čudne pískať. Tak som ho vytiahol z elektriky. Vytiahol som i kábel zo zdroja. Napajaci kábel som pripojil do elektriky. Zobral som druhu stranu napájacieho kabla kt. ide do zdroja. Ani som ho celý nevložil a začal pískať ako keby bolo niečo v skrate. Doma som našťastie našiel dobrý funkčný zdroj. Najprv som ho nedával do bedne pretože som chcel skúsiť či je ten zdroj ktory som našiel naozaj dobry. Zakladnu dosku som pripojil k zdroju (pevny disk som nezapojil) o ktorom som si myslel, že je dobry. Dal som ho pod napätie a zapol pc. Vyzeralo, že zakladna doska je dobra. Teraz som už pripojil dva pevne disky. Jeden robil tiež čudny pisklavi zvuk, ktory mohol byť tiež v skrate a kvôli ktorému sa mohol pokaziť pôvodiny zdroj. Zlý disk som odpojil, nechal som zapojeny iba dobrý disk. Zapol som znova pc. Stále nič, zakladna doska išla, ale disk nie. Tak znova som ho vypol a som hardisk napojil cez druhu napájaciu koncovku zo zdroja. Tentokrát išiel už aj disk, len pc začal robiť jeden dlhý zvuk, to som už pri najmenšom tušil, že bude zla i ramka. Tak som pôvodny zdroj vymenil za nahradny. Znova som ho skusil zapnuť či bude jeden dlhy zvuk, áno bol. Pc som vypol. Doma som tiež našiel dobru ramku, vložil som ju do pc a počítač zatial ide ako ma isť.

2.PC
S týmto mám stále rovnaky problém. Zapnem pc. Raz mi zakladna doska pipne, že všetko je ok, začne načítavať hardvér. Načíta iba procesor a sekne. Lavo dole na obrazovke mám napísane, že ak sa chcem dostať do nastavenia biosu musím stlačiť "DEL". Lenže tu tiež nastáva problém s klávesnicou. Na nič nereaguje. Aj keď sa zapnem pc, mali by bliknúť tri ledky, lenže keď som viackrát reštartoval pc ani raz ledky na klávesnici neblikli. Kontroloval som bednu zo zadu či som nevymenil myš s klávesnicou či som to nahotou zo zadu zlé nezapojil. Bolo to zapojene podľa farieb klávesnica i myš tak ako ma byť. A stále nič. Tak už sa v tom nevyznám keď zakladova doska pipne že všetko je v poriadku, ale pritom sekne po načitani procesora. Klávesnica je na 100% funkčná pretože som ju pripojil k pc ktory sa mi podarilo dať do prevádzky. Pri štarte toho počítača bliknu všetky tri diody. Skúšal som klávesnicu aj cez USB kábel, ale zbytočné. Tiež na nič nereagovala a ledky neblikli.
Napísať odpoveď