Problém s grafikou alebo doskou?

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
neto
Darca
Darca

Problém s grafikou alebo doskou?

Príspevok od používateľa neto »

Čaute, mám takýto problém, niekedy sa mi stane, že keď som nete, tak mi začne blikať obrazovka, resp. tak preblikávať, ale v monitore chyba nie je. Robí mi to aj pri hrách, resp. hlavne pri mafii 2, pustím a keď idem hrať vypadne obrazovka ale na 5s, ale zvuk ide, potom znovu naskočí a ide už normálne. Grafika má v kľude 65°C a pri záťaži do 90°C. Ide mi to na nervy, keď robíme nejaké videjko a pri každom prekliknutí mi to preblikne, tak na 1s...

Ale problém by mohol byť teoreticky aj v doske, lebo mi na nej odišli aj nejaké USB porty, tak isto nemôže načítať sieťovku.. Pri win XP na grafiku neišli nahodiť na grafiku drivery, doska ju nechcela rozpoznať, pri win 7 to išlo v pohode. Pri vyberaní starej grafiky sa mi podarilo odtrhnúť na PCI-E slote pre grafiku to na konci, s čím sa grafika prichytáva, resp. zacvakuje. Či by to náhodou nemohlo byť aj tým..

Nemáte s tým niekto nejaké skúsenosti?

Ďakujem
vendo
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s grafikou alebo doskou?

Príspevok od používateľa vendo »

aka grafika? skusal si do inej diery dat monitor? vybrat zasunut grafiku do slotu?
vikko78
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa vikko78 »

myslím, že na grafu v klude 65 je dosť a 90 potom je až moc. čo je to za grafu....inak čo hovoria teploty chipsetu?
neto
Darca
Darca

Príspevok od používateľa neto »

Je to grafika ati 4850 od MSI.. čo som pozeral testy tak 90°C stupňov v záťaži je ešte málo, oproti ostatným.. A to som musel dať dole z nej aj plastový kryt..

Skúšal som už snaď všetko, len nemám inú dosku, na ktorej by som to vyskúšal. Ale na doske mi stále niečo odchádza a má problém rozoznať viacej zariadený.. Pc chcem predať, tak preto sa pýtam, aby som vedel k prípadnému záujemcovi povedať, resp. aspoň priblížiť o vade.. Len neviem čoho..

mal som nainštalovaný starší free everest a čipset mi neukazovalo... Teraz mi ukazuje že 65°C, takže asi to bude tá hlavná chyba, že? Chladič čip setu je vrelý a je tesne nad grafiku, takže sa pekne ohrievajú navzájom..
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

ak ti takto odchaza doska stale tak asi tam hladaj problem :D
kazdopadne ak mas ochotneho kamarata pripadne iny pc, vybrat grafiku a otestovat inde by sa hodilo aby si si bol isty
Napísať odpoveď