Problem s HDD
Problem s HDD
cawte ked sa mi zapina komp tak nacitava nabehne windows xp a tak dalej a asi v polke toho nacitavania sa mi pc sam restartuje a zistil som ze je to kvoli HDD neviete co snim moze byt?uz som sa don chcel dostat aj cez safe mode ale nejde to
//uplink: HD premenované na HDD
//uplink: HD premenované na HDD
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Skúšal si zapojiť ten disk do iného PC a oscanovať jeho povrch, napríklad cez HD Tune? či má všetky sektory v poriadku? Skúšal si vložiť do mechaniky CD od Windows XP, ísť do konzoly pre obnovu [console for recovery] a dať fixboot a fixmbr? Ako si prišiel na to že je to práve problém s harddiskom? Opravil som Ti názov témy. HD = High Definition, HDD = HarD Drive
-
uplink
VIP
viem[e], brm len rýpal.Marek2442 napísal:ja hovorim o Hard Disku
hej máš pravdu. Systém mu zamrzne a reštartne sa kvôli štandartu videí a názvu pre vyššiu normu.brm napísal:uplink.. a čo keď on naozaj myslel HD a nie HDD?
v druhom PC. Skús ten fixboot a fixmbr.Marek2442 napísal:no lebo uz som ho skusal dat do ineho pc a tam to zacalo robit tiez a ako ho mam preskenovat ked mi nejde zapnut komp?
Postup:
1. vložíš do mechaniky bootovacie cd s windows xp
2. stlačíš ľubovolnú klávesu, aby to nabootovalo z CDčka a nie z disku [prerekvizita je že musíš mať v biose na prvom mieste boot from cd/dvd, alebo na mieste pred boot from ide/hdd0/...]
3. počkáš kým sa dostaneš po možnosť kde bude vypísané "stlačte F3 pre konzolu obnovy"
4. vyberieš si inštaláciu systému [myslím že stlačením 1]
5. napíšeš fixmbr všetko potvrdíš cez Y
6. napíšeš fixboot a všetko potvrdíš cez Y
7. napíšeš exit a reštartneš PC
Ak toto nepomôže:
1. vyberies HDD z Tvojho compu a dáš ho do racku, alebo iného PC. Ak ho dáš do boxu, tak ho zapojíš cez USB trebárs aj k notebooku, ináč ho zapoj cez SATA/iDE do iného PC. Keď má rozhranie iDE nezabudni ho nastaviť na Slave, aby z neho hosťovský PC nebootoval
2. v tom PC spustíš HD tune a oscanuješ ho
Ďalšie riešenie:
Zoženieš si utilitu od výrobcu Tvojho HDD, ktorá robí takzvaný preboot time scan. Čiže prescanuje harddisk ešte pred tým než z neho nabehne disk. Má to WD na svojich stránkach.
-
uplink
VIP
Čiže Paralel ATA. Okay, v tom prípade potrebuješ box na disk, ktorý má prípojku ATA. Najlacnejší je asi tento:Marek2442 napísal:pozeral som na nete a tam je napisabe ze mam nie SATA ale ATA neviem aky je v tom rozdiel
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=13460239
v ageme minimálne. To potrebuješ. Alebo druhý počítač. Myslím PCčko, nie notebook.