Problém s HDD
Problém s HDD
Zdravím mám doma HDD a mám s ním taký problém , že vždy ked ho zapojím do PC tak pc zamrzne .. ked ho pripojim cez skrinku s USB (snáď viete akú skrinku/šuflík myslím) tak ide .. sformátoval som ho no furt robí problémi neviem čo sním
/ niaky nápad??
Re: Problém s HDD
Ten disk zapájaš za chodu PC? Nečuduj sa, že Ti PC zamrzne... je to odvaha.. máš aspoň nastavený AHCI mód?

ja ho zapojím
do pc . zapnem ho a pc zamrzne .. a ak ho zapojim za chodu to isté .. ako nechám ho uz zapojený v prúde pred startom PC .. a potom pripojim kábel an prenos dát a sekne to .. pri inom hdd mi to fungovalo v pohode.. a tak som to zapojil cez skrinku
//obrazky vkladaj do priloh
do pc . zapnem ho a pc zamrzne .. a ak ho zapojim za chodu to isté .. ako nechám ho uz zapojený v prúde pred startom PC .. a potom pripojim kábel an prenos dát a sekne to .. pri inom hdd mi to fungovalo v pohode.. a tak som to zapojil cez skrinku
//obrazky vkladaj do priloh
Máš presne táký hdd ako na obrázku , čiže SATA ?
Alebo starý IDE čo sa napája tým širokým 80-žilovým káblom ? (na starých IDE bolo treba jumprom nastaviť MASTER alebo SLAVE)
- skúšal si to aj s iným dátovým SATA alebo IDE káblom ? (možná chyba kábla)
- napoj to na iný napájací kábel zo zdroja - na inú vetvu (preťažená vetva na zdroji)
- pichni to na základnej doske do iného konektora (poškodený konektor na základnej doske)
- daj pre istotu v biose -- Load Optimize Default -- Save a Exit (nejaké blbé nastavenie v biose)
Alebo starý IDE čo sa napája tým širokým 80-žilovým káblom ? (na starých IDE bolo treba jumprom nastaviť MASTER alebo SLAVE)
- skúšal si to aj s iným dátovým SATA alebo IDE káblom ? (možná chyba kábla)
- napoj to na iný napájací kábel zo zdroja - na inú vetvu (preťažená vetva na zdroji)
- pichni to na základnej doske do iného konektora (poškodený konektor na základnej doske)
- daj pre istotu v biose -- Load Optimize Default -- Save a Exit (nejaké blbé nastavenie v biose)