Problém s internetom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problém s internetom

Príspevok od používateľa xXPAINKILLERXx »

Dobrý deň

Ja už neviem či je to naschvál, či som ja sprostý či čo, ale mne sa stále serie na desktope ten net.

Možno si niektorý pamätajú čo som sem tento rok v januári písal ako mi ide pomaly net. A potom sa to samo od seba vyriešilo a nebol s tým problém žiadny. A teraz, keď som si kúpil grafiku (ATi RADEON 4890) tak sa mi ten problém vrátil. Na notebooku mi ide net tak, ako má ísť. Len, na desktope nejde. Na desktope mi ide net tak priemerne 6.6 KB/s a mal by ísť minimálne 260KB/s.

Mám OS Windows 7 build 7600 a drivery mám tie WDDM čo má 7 priamo v sebe, pretože nenašiel som žiadne iné. Predtým keď som ale nemal túto grafiku a fičal som na integráči v doske (nVidia GeForce 8300) a išlo všetko normálne.

Už neviem čím to môže byť. Som asi debil, ale nechápem. Ešte ale viem jeden dôležitý fakt, aj keď neviem, či by to mohlo byť práve tým. Medzi grafikou a Wi-Fi kartou je priestor asi taký, ako je slimbox obal na DVD-čka. Pretože grafika má dvoj slotové chladenie.

Kto pomôže, samozrejme K+. Ďakujem pekne. :-)

Inak, tá Wi-Fi karta je ASUS WL-138G V2 54Mbps
MartinKKK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MartinKKK »

Skus vybrat tu grafiku este raz von a vyskusat co to spravi s internetom. Teoreticky by grafika mohla rusit WiFi - potom bud presunut Wifi kartu do ineho slotu alebo dokupit inu antenu a premiestnit ju dalej od PC.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Vyskúšam. A za predpokladu, žeby to tak aj bolo, bolo by treba kúpiť externú anténu na Wi-Fi? To sa pohybuje v akom cenovom rozmedzí?

A Nemám dať kartu do akého iného slotu, pretože grafika zapratala druhý slot na PCI.

//edit by myself. V tomto momente mi ide net 121KB/s (aj tak je to strašne málo, ale ono si to ide ako chce.)
MartinKKK
Zablokovaný
Zablokovaný

Neviem aku mas dosku, kolko mas akych slotov. Ale ked nemas iny k dispozicii tak mozes:
- dokupit predlzovaci kabel, to stoji asi 5-6eur a presunies antenu asi 2m od PC a mohlo by sa to vyriesit
- vymenit kartu za inu na PCIe napriklad
- alebo v nastaveniach Wifi skus zmenit channel na nejaky iny - to je najjednoduchsie a niekedy pomoze

Ja som pre znameho riesil AD-Hoc siet a notebook mal 10% signal aj ked bol hned vedla PC a rusila to lacna bezdrotova mys - vytiahol som mys a signal bol 100%. Ale vopred ti nikto nepovie co zaberie.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Myslíš zmeniť channel na routeri?

A doska? ASUS M3N HD/HDMI
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Ano, na routri aspon o 2 vyzsie...

:)
MartinKKK
Zablokovaný
Zablokovaný

tak tak... aspon o 2... a pozeram na tvoju dosku tak mozno to prehadzat (ak ti tak doska zoberie a nemas tam nic ine) tak grafiku do spodneho slotu a WiFi celkom hore.
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Prehádzať sa to inak nedá. Tá karta má tak veľké chladenie, že do spodného PCI-E kenby som ju dal, tak by som nemohol mať zapojené piny na reštart a, kontrolky a zapínanie, pretože ona je tak dlhá že ide asi tak ešte 5 cm za ne ako sú tam.

A na routeri mám nastavené automaticky Channel. Tak neviem, či mám meniť aj tak. Pretože keď je automatika tak si nájde sám.
MartinKKK
Zablokovaný
Zablokovaný

ak si najprv zapojis kable a potom zasunies kartu tak by sa ti to malo vojst - medzi chladicom na karte a doskou je urcite dost velka medzera.

Co sa tyka toho nastavenia tak to zmen - vyskusaj to aspon 3 krat prehodit a uvidis co to urobi.
Sphinx
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sphinx »

tu wifi mas v pasme 2.4g ?? byvas niekde v panelaku? resp zrajme zarusenom prostredi stiahni si net stumbler a zoskenuj si zarusenie okolia na booku .. zrejme to robi to kolisanie rychlosti skus pouzit dodatocnu antenu ak sa da pripadne prehodit pasmo
xXPAINKILLERXx
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Vyriešil som to. Dal som si dole bočný kryt z case a ide to tak, ako má. :-) Ďakujem, K+ letí :-)

A bývam v Rodinnom dome na dedine (Blízko BB, konkrétnejšie, Badín)
Napísať odpoveď