Problem s klavesnicou REMAP klavesy
-
mackousko007
Expert
Problem s klavesnicou REMAP klavesy
Dobry den uz davnejsie som si prenastavoval klavesu vo windows 7. Pouzil som programy ako AutoHotkey a ine ale nie su aktivne ani nic som nenasiel v procese zeby bol spusteny nejaky program na pozadi. Momentalne mi klavesnica g (pouzil som charmap) pise §. Velke pise normalne Q. Pouzil som v AutoHotkey prikaz do textu §::g tak mi to zobrazuje teraz normalne ale musi byt spusteny AutoHotkey. Da sa to prenastavit aby nemusel byt spusteny tento program. Vyzera ze je to nejak nasilu zapisane v registroch ale nenasiel som nic.
Re: Problem s klavesnicou REMAP klavesy
Nie som si isty, ale myslim ze to v registroch nejde zmenit, preto tie programy musia bezat na pozadi.
Vyskusaj nudzovy rezim, takto vylucis zmenu v registroch a ak to tam bude dobre, potom v normalnom rezime zrus vsetko co sa spusta po starte a postupne to zapinaj. Je mozne ze aj sam AutoHotkey to robi, to prostredie mi nepride najprehladnejsie.
Prip. odporucam HotkeyP, free, bez instalacie, cesky manual, tam si mozes jednoduchsie zmenit klavesy a skratky a hlavne podprogram by ti mohol odhalit co ti meni tie klavesy...
Postup, hlavne menu > Soubor > Spustit spy.exe - nasledne vyskusaj prepnut okno na iny program a stlacaj problemove klavesy, v okne Spy sa ti ukaze proces a nazov programu ktory operaciu vykonava. Nefunguje to vzdy, ale za skusku to stoji.
Pozor, niektore antiviry mozu program HotkeyP, prip. spy.exe vyhodnotit ako rizikovy, vzhladom na to ze zaznamenava stlacene klavesy, ale je bezpecny a prakticky sa ani na spehovanie, zaznamenavanie pisaneho textu neda pouzit.
Vyskusaj nudzovy rezim, takto vylucis zmenu v registroch a ak to tam bude dobre, potom v normalnom rezime zrus vsetko co sa spusta po starte a postupne to zapinaj. Je mozne ze aj sam AutoHotkey to robi, to prostredie mi nepride najprehladnejsie.
Prip. odporucam HotkeyP, free, bez instalacie, cesky manual, tam si mozes jednoduchsie zmenit klavesy a skratky a hlavne podprogram by ti mohol odhalit co ti meni tie klavesy...
Postup, hlavne menu > Soubor > Spustit spy.exe - nasledne vyskusaj prepnut okno na iny program a stlacaj problemove klavesy, v okne Spy sa ti ukaze proces a nazov programu ktory operaciu vykonava. Nefunguje to vzdy, ale za skusku to stoji.
Pozor, niektore antiviry mozu program HotkeyP, prip. spy.exe vyhodnotit ako rizikovy, vzhladom na to ze zaznamenava stlacene klavesy, ale je bezpecny a prakticky sa ani na spehovanie, zaznamenavanie pisaneho textu neda pouzit.
-
mackousko007
Expert
Re: Problem s klavesnicou REMAP klavesy
Divne z nicoho nic sa mi to opravilo asi mas pravdu ten AutoHotkey je dost zvlastny.