takze mam 2disky povodne som to mal takto
MASTER
winxp bola tam vlastna MBR, dokazal samostatne botovat
SLAVE
linux tam som mal grub a mohol som si vybrat ci nabootouje linux alebo odkaze na MASTER disk s win xp
lenze instaloval som znoval linux a vybral som blby oddiel na guba a teraz som ho zapisal na MASTER...cize windows ani nespustim...a potreboval by som to napravit. Gruba presunut z MASTER na SLAVE a na MASTER obnovyt povodnu MBR co tam vola defaultne od win xp
viete mi poradit ako na to?
problem s MBR a botovanim
presne tak, najprv das fixmbr a potom vlozis nejake live-cd linuxu a nainstalis grub tak kde budes chciet. btw ja to mam spravene tak, ze mam na 10GB hdd windows a na 160 linux a na nom malu particiu /boot a tam mam gruba. a odtial pustam aj windows aj linux. vzdy sa mi pusta ten 160GB hdd a nie je s tym problem. len po preinstalovani windowsu treba vzdy preinstalovat aj grub na linuxe
ok tak som teda odpojil SLAVE disk aby som nnieco neposral a isiel som na obnovovanie toho windowsu....dal som tam prikazy fixboot,fixmbr a este bootcfg vsetko prebehlo v pohode ale stale to neslo nabotovat tak som sa na to sral(hlasilo to "Disk Error Press any key to restart")....odpojil som ho zapojil som IBA SLAVE tam som ako tak naistaloval grub...sice to nebootuje tak ako by som chcel ale to sa neskor poriesi teraz potrebujem rozchodit ten win....neviete mi niako poradit ako by sa to dalo este nabootovat alebo opravit?