Problem s monitorom

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
tomek00
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Problem s monitorom

Príspevok od používateľa tomek00 »

Mal som 19 palcovy CRT monitor Samtron asi 5 rokov, pred nedavnom som si vsimol ze na monitore vidim akoby obraz blikal, nieco ako ked sa pozriete na monitor cez fotak mobilu, proste bolo vidno ako obrazovkou prechadzaju pasy... myslel som si ze chyba je v monitore, tak som kupil 19 palcovy LCD monitor LG, a zda sa mi ze to robi tiez. Pri 60 Hz obnovovacej frekvencii boli tie pasy dost vyrazne ale ked som to zmenil na 75 tak to bolo o trochu menej. Tak sa chcem spytat ze cim to moze byt. Ci je ten monitor tiez nejaky chybny, alebo moze byt problem v niecom inom, napr. v nejakych komponentoch v PC, pripadne v el. sieti (problem s napatim). Nie som v tomto odbornik tak ak viete poradit tak prosim napiste svoj nazor.

VDAKA!!
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mno ok... moze to byt nejakym rusenim.. alebo tou elektrikou... volakedy som mal problemy ze ked sa zapla pracka tak na monitore mi behali pasy..
bolo to kablami.. proste to nezvladali... bolo rusenie... ale ked sa vymenili prestalo to..
a tym fotakom co si pisal.. tie pasy tam uvidis tak ci tak pretoze nemas dostatok Hz.. myslim CRT...
tomek00
Light Professional
Light Professional

Šu-Do napísal:mno ok... moze to byt nejakym rusenim.. alebo tou elektrikou... volakedy som mal problemy ze ked sa zapla pracka tak na monitore mi behali pasy..
bolo to kablami.. proste to nezvladali... bolo rusenie... ale ked sa vymenili prestalo to..
a tym fotakom co si pisal.. tie pasy tam uvidis tak si tak pretoze nemas dostatok Hz.. myslim CRT...
a tymi komponentami to nemoze byt? lebo my mame take stastie v pc ze stale ked sa nieco nove kupovalo tak to bolo zle :) prekliatie...
romerot
Star
Star

Príspevok od používateľa romerot »

Moze to byt komponentami dost mozne ze grafika ! samozrejme ze ano. Ale napr. nemas pri monitore moc blizko repraky alebo nieco co ma rusive vplyvy. Naj by bolo priniest iny PC a dat ho namiesto tvojho ak to nebude robit tak je problem v tvojom PC ak to bude robit aj nadalej s inym PC problem je ako pisal Su-Do
tomek00
Light Professional
Light Professional

romerot napísal:Moze to byt komponentami dost mozne ze grafika ! samozrejme ze ano. Ale napr. nemas pri monitore moc blizko repraky alebo nieco co ma rusive vplyvy. Naj by bolo priniest iny PC a dat ho namiesto tvojho ak to nebude robit tak je problem v tvojom PC ak to bude robit aj nadalej s inym PC problem je ako pisal Su-Do
grafika je integrovana na doske, je od Intelu 256MB, pri tom monitre mam repraky a misku ... lenze z reprakov nic nehra, pocuvam na sluchatkach, aj tak to moze rusit ak by to bolo tym?
romerot
Star
Star

tomek00 napísal:grafika je integrovana na doske, je od Intelu 256MB, pri tom monitre mam repraky a misku ... lenze z reprakov nic nehra, pocuvam na sluchatkach, aj tak to moze rusit ak by to bolo tym?
Jasne ved to staci ze ich mas len pri monitore maju totiz v sebe magnet a to staci ... skus ich dat prec no nemusi to byt len tym. Skus aj to co Su-Do pisal !
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

romerot napísal:Jasne ved to staci ze ich mas len pri monitore maju totiz v sebe magnet a to staci ... skus ich dat prec no nemusi to byt len tym. Skus aj to co Su-Do pisal !
hehe.. to zas len tak neskusi :D vymenit kable :)
ale tak najlepsie by bolo.. skusit zapojit monitor do inej zastrcky ktore je uplne mimo vedenia ktore ide do PC...
romerot
Star
Star

Šu-Do napísal:hehe.. to zas len tak neskusi :D vymenit kable :)
ale tak najlepsie by bolo.. skusit zapojit monitor do inej zastrcky ktore je uplne mimo vedenia ktore ide do PC...
:D to si ake kable menil? v stene? ja ze elekt. od monitora a tak :lol: alebo nech da cely komp niekde inde v dome aj to je riesenie :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

romerot napísal::D to si ake kable menil? v stene? ja ze elekt. od monitora a tak :lol: alebo nech da cely komp niekde inde v dome aj to je riesenie :)
ne ja samozrejme... ale boli to kable a ine kktiny v krabici vonku.. potom to prestalo :)
a ece jedna vec.. oni asi nezvaladali vela spotrebicov naraz.. pretoze to zvyklo vyhodit aj poistky.. no robilo to v starom byte...
tomek00
Light Professional
Light Professional

no skusal som monitor zapojit aj do inej zastrcky ako pocitac a nic... nepomohlo
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

tomek00 napísal:no skusal som monitor zapojit aj do inej zastrcky ako pocitac a nic... nepomohlo
no povedal by som ze je chybny monitor.. ale.. robi ti to uz druhy a dokonca LCD.. takze to bude nieco s HW.. ale i ked stale to moze byt elektrika.. ale najskor VGA... sak LCD nie je tazky monitor.. takze mohol by si skusit u nejakeho kamosa.. to nebude problem si myslim.. samozrejme ze ak pojde v pohode tak vies na com si :) ale podla mna to bude niekde v PC... televizor ti ide v pohode :?:
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Tomek00 napísal:...
No to co pisal Sudo,nie je tak celkom pravda :) .Kablami to nemoze byt.Skorej ci nevymenil aj pracku-tou to mohlo byt.Ale to co mysli Sudo a ty je nieco ine.To su ine pasy.Podla mna to u teba robi PC.Vsak skus napojit monitor na ine PC,popr.notebok a uvidis ci to bude robit aj inde.Ak nie tak je jasne,ze to robi PC.
tomek00
Light Professional
Light Professional

no ok teda zajtra pôjdem ku kamosovi to skusit zapojit na iny pc, potom dam vediet, zatial diky vsetkym
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

To iste mam aj ja na minitore tiez Lg ale je s tv a tiez to robi ked mam zapnute tv tak pasi nesu a ked pc tak su
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:No to co pisal Sudo,nie je tak celkom pravda :) .Kablami to nemoze byt.Skorej ci nevymenil aj pracku-tou to mohlo byt.Ale to co mysli Sudo a ty je nieco ine.To su ine pasy.Podla mna to u teba robi PC.Vsak skus napojit monitor na ine PC,popr.notebok a uvidis ci to bude robit aj inde.Ak nie tak je jasne,ze to robi PC.
jj nebudem sa zas hadat bo az tak moc do tychto veci nevidim.. ale viem ze ked spravili (kable skrinku alebo nejake veci s elektrikou, nie u nas v byte) tak uz to nerobilo
tomek00
Light Professional
Light Professional

no tak som to vyskusal u kamosa ktory byva nedaleko na tej istej ulici, nerobilo mu nic, vsetko v poriadku, pri vsetkych rozliseniach...
romerot
Star
Star

tomek00 napísal:no tak som to vyskusal u kamosa ktory byva nedaleko na tej istej ulici, nerobilo mu nic, vsetko v poriadku, pri vsetkych rozliseniach...
Pozicaj si od niekal inu graficku kartu a vyskusaj na tvojom !
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

nemas monitor blizko mikrovlnky, alebo ineho zdroja velkych sumov?kable od monitorov niesu tienene dostatocne, skus si komp prestahovat do inej miestnosti ze co to urobi...
tomek00
Light Professional
Light Professional

Sheep napísal:nemas monitor blizko mikrovlnky, alebo ineho zdroja velkych sumov?kable od monitorov niesu tienene dostatocne, skus si komp prestahovat do inej miestnosti ze co to urobi...
no antena je na druhej strane steny, trci von ale nie je zapojena ani do elektriky ani nic, len tam visi :)

edit: skusim to z tou graf. kartou... ked daku zozeniem
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

Mozno by bolo dobre teraz vyskusat tvoj PC na inom mieste,najlepsie tam kde si skusal monitor.Zober len cisto bednu,to nie je take zlozite..Potom budes vediet na 100% ci je to miestom kde sa nachadza PC(teda u teba doma),alebo bednou.A az keby som si bol isty,ze to robi bedna na 100%,az potom by som zacal skusat komponenty v PC :).Ale vyzera to na tu graficku kartu...
Napísať odpoveď