Problém s nahraním záznamu z VHS do PC

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
arbogast
Amateur
Amateur

Problém s nahraním záznamu z VHS do PC

Príspevok od používateľa arbogast »

Ahojte. Prosím Vás, vedel by mi niekto poradiť? Mám staršiu original VHS, vydanú v Kanade. Film z nej by som chcel prehrať do počítača. Kazeta je nahraná vo formáte PAL-60. Nahrať by som to chcel cez analógovú TV kartu - WinFast TV2000 XP Global. Po zapojení som ale zistil, že síce obraz sa prehráva v pohode, zvuk nefunguje vôbec. Neskôr som zistil, že príčinou je nefunkčný audio vstup na zvukovej karte, ktorý som, priznám sa, veľmi dlho nepoužíval. V zvukovej karte mám zapojené iba reproduktory, ktoré ale fungujú bez problémov. Na nete som našiel adaptér na zvukovú kartu - Axago ADA-10

https://zvukove-karty.heureka.sk/axago- ... e/#section

Myslíte, že mi bude k tej nahrávke postačovať? V týchto veciach sa priveľmi nevyznám.
Vďaka za každú pomoc.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s nahraním záznamu z VHS do PC

Príspevok od používateľa hojko »

Fungovat to bude, len je otazne, ze ci v tom programe ako chces ty. Mozno budes musiet video spravit v programe ako to robis a potom zvuk v inom programe, resp. ten zvuk nejak samostatne. V najhorsom to spojis trebars cez VirtualDub/VirtualDubMod, Adobe Premier Pro alebo v niecom inom.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

arbogast - ako vies ze audio vstup je nefunkcny? Je mozne, ze je to len zle nastavene, resp. nenastavene, prip. je zle nastaveny vstup v programe v ktorom nahravas.

Inak tie lacne externe zvukovky maju velmi nekvalitny zvuk - vystup, neviem ako je na tom vstup, ale ak to bude podobne, tak to moze byt strasne.
arbogast
Amateur
Amateur

Ďakujem za rady a pomoc. Kúpil som si tú externú zvukovú kartu, o ktorej som tu písal. V programe WinFast PVR2, v ktorom som nahral v celkom dobrej kvalite obraz, mi zvuk ani cez túto zvukovku nešiel. Stiahol som si preto program Free Audio Recorder a v ňom som zvuk nahral. Lenže v biednej kvalite, dalo by sa to prirovnať k nahrávke hlasu v telefóne. Vstup do mojej v počítači zabudovanej zvukovej karte naozaj nefunguje. Skúšal som v nej viacero iných zariadení (magnetofón, kameru). Ani Free audio rekordér nič cez ňu nenahrá. To VHS dám asi radšej skopírovať niekomu inému, čo má na to kvalitnejšiu techniku.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mas to vsetko spravne nastavene? Nainstalovany ovladac a SW? Funkcia pre line-in je casto predvolene nastavena pre zadne reproduktory, je nutne to nastavit v SW pre zvukovku, casto je ta ikona v tray vedla hodin, moze byt skryta, skus to najst a nastav pre dany konektor (modry) funkciu line-in.
mato87-V
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa mato87-V »

arbogast
Amateur
Amateur

Obrovská vďaka, Dreamer, za radu nad zlato!!! V nastavení zvukovky nebolo spustené SW Synth a našiel som tam ešte jednu chybu. Namiesto dvojkanálového speakeru tam bol nastavený šesťkanálový.
Film som teraz už v pohode nahral.
Ešte raz veľká vďaka!!! Mať ťa "po ruke", ihneď ťa pozývam na pivo :-)
Napísať odpoveď