Problém s novým PC

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Problém s novým PC

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ahojte, potreboval by som poradiť, ako postupovať pri nasledovnom probléme. Ten spočíva v tom, že ventilátor na PC začne po chvíľke hrania hier hrozne hučať (akoby šiel na plný výkon), obrazovka sa vypne a nepomôže nič, iba ho natvrdo reštarnúť. Niekedy to po reštarte spraví znova, inokedy je v ten deň už pokoj.

Ide o tento stroj: https://www.datart.sk/lynx-grunex-black ... 62724.html

Prehriatie by som vylúčil, keďže to robí aj pri naozaj jednoduchých hrách a niekedy aj len pár minút po zapnutí. Ide pritom o nový stroj, mám ho len od novembra. Čiže by som vylúčil aj to, že je ventilátor zanesený od prachu. Odsunul som ho aj ďalej od steny, ale nepomohlo to. Neviete niekto poriadiť, čo s tým?

Ďakujem
brm
Darca
Darca

Re: Problém s novým PC

Príspevok od používateľa brm »

A ktorý ventilátor? Procesor alebo grafika?

Ako prvé by som aktualizoval ovládače od grafickej karty... prípadne chipset...
Scorpion90
King
King

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Ide o ten ventilátor vzadu, čiže asi procesorový
Skúsim aktualizovať tie ovládače, snáď to pomôže
Prílohy
product_4413878.jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

pozriet teploty ake su vysoke prave vtedy ked to zacne hucat. Mozno ze chladic na cpu/gpu nie je dobre nasadený a preto neplni svoju funkciu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

To co si oznacil cervenou na obrazku, tak to nie je chladic procesora, ale je to chladic v skrini, ktory vyfukuje vzduch smerom von. Na kazdom takomto chladici su na jednej strane sipky a tie urcuju ako ma byt chladic osadeny do skrine. Sipka by mala smerovat smerom von z bedne, teda prietok vzduchu bude z vnutra bedne smerom von.

Treba pozriet aj teploty procesora, pretoze moze byt zle osadeny chladic a dojde k prehrievaniu procesora, ako prevenziu vypne pocitac, aby nedosklo k poskodeniu procesora. Velky hluk znamena, ze procesor je bud prilis zatazeny (pri zatazi stupa teplota) alebo prehriaty (zle osadeny chladic) a tak su zvysene otacky na ventilatore chladica procesora.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Ako pise hojko prehratie nevylucuj, lebo ked je zle osadeny chladic procesora, pripadne medzi procesorom a chladicom procesora nie je nanesena ziadna teplovodiva pasta, tak ten sa moze prehriat aj pri jednoduchych hrach a nenarocnej praci. Ako bolo pisane, skontrolovat si cez nejaky program teploty procesora, dosky a grafickej karty, ake hodnoty to ukazuje. Pravdepodobne sa nieco z tohto prehrieva a preto sa ten pocitac tak sprava ako sa sprava.
Napísať odpoveď