Problem s ovladacmi na x1950pro

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Rattata
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Problem s ovladacmi na x1950pro

Príspevok od používateľa Rattata »

Neviem ci mi niekto dokaze pomoct s tymto problem, sam si rady uz neviem :) Mam graficku kartu radeon x1950 pro na win7 64bit. Pouzivam ovladace ktore mi automaticky predinstaloval system a vsetko bolo ok. Dnes som si nainstaloval jednu hru a hned pri instalacii mi napisala "aktualizujte ovladac grafickej karty". Nebral som to vazne, instalacia prebehla ok, hra sa spustila, vsetko fajn ale asi po 5 minutach zamrzne tak ze treba restartovat pc. Vyskusal som to viackrat.

Rozhodol som s teda skontrolovat verziu ovladacov grafickej karty. Zistil som ze ovladace su z aprila 2009, konkretne verzia 8,14 a na ati.com je k stiahnutiu verzia 9,11. Tak som teda odinstaloval povodne cez spravcu zariadeni, naistaloval nove. Nestalo sa nic. Restartoval som pocitac, windows si hned nasiel novy hardver a nainstalova JEHO stare ovladace. Vyskusal som uz vsetky sposoby instalacie, aj ked som manualne zadal cestu k ovladacu napisalo mi ze najvhodnejsi ovladac uz je nainstalovany. Ten stary. Proste sa mi neda updatovat na verziu 9,11 a vzdy, ale vzdy mi tam radsej nahodi verziu 8,14. Potulal som sa po gugli a moc som toho nenasiel. Dokonca ked dam v catalystoch odinstalaciu tych windowsackych, napise ze mi ziadne sucasti ATI nie su nainstalovane. Pritom mi spravca zariadeni normalne rozpozna moju kartu a pise ze ovladace su ok (tie stare samozrejme, ktore nechcem).

Stretol sa niekto s podobnym problemom / vyriesil ho?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Problem s ovladacmi na x1950pro

Príspevok od používateľa hrban »

stiahol si 64 bit ovládače ???
Rattata
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Rattata »

:) :) ano
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

sprav si restore point a skús to narvať manuálne daj vybrať sám vybrať ovládač cestu k inf súboru a skús tam nájsť ati x1900 series alebo X1950pro ono sa to nainštaluje ale potom sa možno stane že nespustíš win tiež som mal problém s mojou HD4550 na win7 64bit nainštalovať ATI driver musel som veľakrát dávať restore v safe móde kým som našiel správny
Napísať odpoveď