Problem s PC a s pripojenim na internet.
Problem s PC a s pripojenim na internet.
Zdravim,
pred par dnami mi z nicoho nic prestal ist na PC internet. Myslel som, ze chyba nie je u mna ale u provajdera. Dnes sa na to prisiel pozriet chlap z tej firmy a vravel, ze dva dni vsetko pozeral a problem by mohol byt jedine v kabli alebo v mojom PC. Cez kabel, ktorym som pripojeny sa pripojil na svoj notebook a net isiel v pohode, cize problem bude jedine u mna. Nic som vsak vtedy neinstaloval, ani neprestavoval, moze len tak z nicoho nic prestat ist internet? V com moze byt problem, resp. co moze problem vyriesit? OS mam Win Vista. Vopred velka vdaka za reakcie a rady!!
pred par dnami mi z nicoho nic prestal ist na PC internet. Myslel som, ze chyba nie je u mna ale u provajdera. Dnes sa na to prisiel pozriet chlap z tej firmy a vravel, ze dva dni vsetko pozeral a problem by mohol byt jedine v kabli alebo v mojom PC. Cez kabel, ktorym som pripojeny sa pripojil na svoj notebook a net isiel v pohode, cize problem bude jedine u mna. Nic som vsak vtedy neinstaloval, ani neprestavoval, moze len tak z nicoho nic prestat ist internet? V com moze byt problem, resp. co moze problem vyriesit? OS mam Win Vista. Vopred velka vdaka za reakcie a rady!!
Re: Problem s PC a s pripojenim na internet.
odpalena sietovka?
-
Pigesko
King
- Kontaktovať používateľa:
ja osobne nepoznam nikoho komu by sa "odpalila sietovka"
no je to tiez jedna z moznosti...ak nic nepomaha tak skus reinstall winu, mozno je to aj SW chyba...
Skús nabootovať nejaký Live operačný systém (napr. Ubuntu).. keď pôjde Internet, chyba bude v Tvojom Windowse.. ak ani tam nepôjde, chyba bude v hardware.
zeby sa len tak zrazu odpalila sietovka?
inak som este skusal pingovat vzdialenejsie servery cez cmd, ale neslo to. Aj ten chlap, co mi to bol vcera pozriet povedal, ze by som mal skusit preinstalovat win. Len ako na to? Este som to nerobil.
brm - tieto OS nepoznam. To len stiahnem z ubuntu.com a nainstalujem?
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 12:08)
stiahol som to ubuntu, dal do PC a ked som ten image spustil cez daemona, tak mi vyhodilo toto:
inak som este skusal pingovat vzdialenejsie servery cez cmd, ale neslo to. Aj ten chlap, co mi to bol vcera pozriet povedal, ze by som mal skusit preinstalovat win. Len ako na to? Este som to nerobil.
brm - tieto OS nepoznam. To len stiahnem z ubuntu.com a nainstalujem?
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 12:08)
stiahol som to ubuntu, dal do PC a ked som ten image spustil cez daemona, tak mi vyhodilo toto:
brm: Načo mu tu píšeš o Ubuntu keď ani nevie o čom je reč? Však týpek nikdy neinštaloval Win, odkiaľ by mal vedieť inštalovať Ubuntu?
adameeec: V poho si stiahni nejaký OS z dajakého Warez-u/Torrent trackeru alebo si zaobstaraj originál. Sa ale rozhodni na aký PC aký OS si dávaš. Potom to čo stiahneš ten .img/.iso si vypáliš na DVD/CD a nabootuješ pri spustení Windows-u, ďalej už len pokračuješ podľa krokov ktoré ti budú naskakovať.
adameeec: V poho si stiahni nejaký OS z dajakého Warez-u/Torrent trackeru alebo si zaobstaraj originál. Sa ale rozhodni na aký PC aký OS si dávaš. Potom to čo stiahneš ten .img/.iso si vypáliš na DVD/CD a nabootuješ pri spustení Windows-u, ďalej už len pokračuješ podľa krokov ktoré ti budú naskakovať.
mam original Vistu na DVD, cize warez asi nejdem riesit(aj ked radsej by som mal Win7
)
cize aky je postup pri preinstalovani windowsu? Co je to nabootovat?
A co sa tyka suborov na disku - nestratia sa mi?
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 17:44)
tak som sa pustil do reinstalacie windowsu. Zatial to vyzera, ze je vsetko OK, akurat sa rozbaluju subory. Dam este vediet, ako som dopadol. Zatial dik.
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 19:10)
chlapci, tak uz sa hlasim z mojho PC(teda aj NB bol moj
) a ide vsetko. Preinstaloval som Windows, nainstaloval drivery a pichol kabel do sietovky a vsetko ide tak ako ma. A pocitac je citelne rychlejsi. Este musim par blbosti ponastavovat, ale do vecera to hadam zvladnem. Dakujem za vsetky rady a typy. 
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 21:17)
mna snad porazi. Pred par minutami mi zase odisiel internet a pise len lokalne spojenie. Predpokladam, ze chyba bude v sietovej karte, ktora je na MB. Zajtra skusim zaobstarat externu sietovku a cez BIOS vypnem tu terajsiu. Neviem co by to mohlo byt ine okrem terajsej sitovky. Bud je ta zasuvka vyhegana alebo ja neviem uz fakt. Ak by mal este niekto nejaky navrh, budem rad, ak prispeje.
cize aky je postup pri preinstalovani windowsu? Co je to nabootovat?
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 17:44)
tak som sa pustil do reinstalacie windowsu. Zatial to vyzera, ze je vsetko OK, akurat sa rozbaluju subory. Dam este vediet, ako som dopadol. Zatial dik.
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 19:10)
chlapci, tak uz sa hlasim z mojho PC(teda aj NB bol moj
//autoeditácia príspevku (10 Aug 2010, 21:17)
mna snad porazi. Pred par minutami mi zase odisiel internet a pise len lokalne spojenie. Predpokladam, ze chyba bude v sietovej karte, ktora je na MB. Zajtra skusim zaobstarat externu sietovku a cez BIOS vypnem tu terajsiu. Neviem co by to mohlo byt ine okrem terajsej sitovky. Bud je ta zasuvka vyhegana alebo ja neviem uz fakt. Ak by mal este niekto nejaky navrh, budem rad, ak prispeje.
SSemteXX.. ja som mu to nekázal inštalovať, ale iba nabootovať ako LIVE operačný systém bez inštalovania. 
-
caesar1987
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ak si to este nikdy nerobil tak povedz nejakemu kamaratovi ktory to uz robil nech ti pomoze.
myslim, ze problem je vyrieseny. Skusil som dnes rano este vymazat NOD a pomohlo. 
Hah samozrejme, to si mohol napísať skôr. Po nainštalovaní NOD-u sa ti sieť samo zakáže, aspoň u mňa. Musím ju pridať medzi výnimky.