Problem s postou

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Problem s postou

Príspevok od používateľa FR33RIDER »

Cawte, mam problem s nasou uzasnou slovenskou postou. Ide o to ze som poslal zasielku minuly stvrtok prvou triedou, a chlapik mi stale tvrdi ze mu nic nedoslo a ani na poste mu nic nepovedali. Teraz mi hovori ze ak mu to nedojde do zajtra tak uz to nepreberie. Mozem nejak vymahat od posty peniaze za usly zisk ?
prostor
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prostor »

Reklamovať, resp. uplatniť si náhradu škody za stratené, poškodené alebo vykradnuté poštové zásielky si môže odosielateľ uplatniť do 6 mesiacov odo dňa podania poštovej zásielky alebo poukázanej hotovostnej platby, inak toto právo zanikne.

V prípade oprávnenosti reklamácie má odosielateľ právo na náhradu škody v tomto rozsahu ak ide o:

- nedodanie doporučenej zásielky alebo zničenie jej obsahu v tuzemskom styku 20 násobok poštovej sadzby za službu „Doporučene“, t. j. 300,-Sk (15,-Sk x 20) a v medzinárodnom styku 1 749,-Sk (do 31. 12. 2006) a 1 364,-Sk (po 1. 1. 2007),

- nedodanie vreca M v medzinárodnom styku (knihy, noviny, časopisy, učebnice, kalendáre, letáky, prospekty a i.) podané doporučene 8 745,-Sk (do 31. 12. 2006) a 6 819,-Sk (po 1. 1. 2007),

- nedodanie obyčajného balíka alebo o jeho poškodenie s úbytkom obsahu v tuzemskom styku skutočná škoda, najviac však dvojnásobok najnižšej poštovej sadzby podľa tarify, za každých 500 g obsahu, t. j. 54,-Sk za každých 500 g obsahu balíka (do 31. 12. 2006) a dvojnásobok najnižšej sadzby podľa tarify za každých 500 g obsahu, t.j. 49,-Sk za každých 500 g obsahu balíka (po 1. 1. 2007). V medzinárodnom styku sadzbu 2 332,-Sk zvýšenú o 262,-Sk-Sk za každý začatý kilogram hmotnosti balíka (do 31. 12. 2006) a sumu 1 818,-Sk za balíkzvýšenú o 205,-Sk (po 1. 1. 2007). V styku s Českou republikou sumu 1749,-Sk zvýšenú o 175,-Sk za každý začatý kilogram hmotnosti (do 31. 12. 2006 a sumu 1364,-Sk zvýšenú o 136,-Sk za každý kilogram (po 1. 1. 2007),

- poistené zásielky (listy, balíky, dobierky), skutočná škoda najviac však do výšky poistenia, resp. udanej ceny v tuzemskom a medzinárodnom poštovom styku,

- nedodanie poštových zásielok so zaručenou lehotou dodania (zásielky so službou RS - špeciál a poštové poukazy E) v stanovenej lehote dodania - trojnásobok poštovej sadzby,

- nedodanie alebo nevrátenie poukázanej platby poštovým poukazom skutočná škoda, resp. poukázaná suma poštovým poukazom v tuzemskom a medzinárodnom poštovom styku,

- nedodanie obyčajného balíka alebo poistenej zásielky kedy má odosielateľ právo aj na vrátenie zaplatených poštových sadzieb v tuzemskom styku; v medzinárodnom styku na vrátenie sadzby za zásielku so službou službou „Doporučene“, za balík a za zásielku so službou „Poistenie“ s výnimkou sadzby za výšku poistenia.

(§ 34 a § 35 zákona č. 507/2001 Z.z. o poštových službách v znení neskorších predpisov)

(čl. 71 Poštových podmienok SP, a.s.).

http://www.telecom.gov.sk/index/index.php?ids=11
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Nejak z toho neviem vyjst... Balik dobierka, 1trieda, poistenie 5000, hodnota dobierky 4300, platil som za postu 120sk, co teda mozem vymahat ?

BTW reklamaciu som podal uz dnes, ale odskodne som zatial nespominal...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Pošta si teraz preverí všetky expedičné strediská a pošty, kade ta zasielka putovala/mala putovať. Ak sa nenájde, vyplatia ti hodnotu obsahu max. do výšky poistenia + náklady na poštovné. U teba by to malo byť aspoň 4420sk. Majú na to avšak 30 dní od zákona a možno aj ďalších 30, ktoré si od teba pekne nechajú podpísať, že s tým súhlasíš.

Zhodou okolností som si o tom dnes zháňal info na nete, pretože som posielal telefon na dobierku a kupujúca mi už niekoľko krát volala, že neprišiel. Nakoniec bol problem iba v tom, že nejakým spôsobom neobdržala oznámenie o uložení zásielky na pošte.
Takže som rád, že to iba takto dopadlo :)

//Nabudúce budem posielať radšej kurierom. S poistením, špeci krabicou a všetkými zbytočnosťami naokolo sa ta suma docela vyšplhá. To si radšej priložim padika a viem, že zajtra to kupujucemu priveze pred dvere slušny a vzdelaný človek.
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Tak tak, za pridrbanu slovensku postu som platil 120 a UPS som uz mohol mat za 250... To je akoze dost pruser.... dva mesiace cakat na prachy... a jak poznam byrokraciu tak samozrejme to vsetko bude na posledny den.

A co v pripade ak to doslo na druhu postu, ale dotycny nedostal oznamenie, ale teraz uz to nepreberie, lebo je to neskoro, mam aj vtedy narok na odskode ?
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

v ups ke by si nemohol poslať na dobierku, na to by si musel mať spravený účet klienta....
- eXo -
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa - eXo - »

cital som clanok ze raz jeden list do francuzska isiel pol roka
neico taketo sa obcas stane mozno to bola chyba sameho postara
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

FR33RIDER napísal:Tak tak, za pridrbanu slovensku postu som platil 120 a UPS som uz mohol mat za 250... To je akoze dost pruser.... dva mesiace cakat na prachy... a jak poznam byrokraciu tak samozrejme to vsetko bude na posledny den
Tak ja sok cakala na peniaze z dobierky, 1500sk za telefon, asi pol roka.
Balik bol vybrany, peniaze vyplatene, len sa nedostali ku mne. Tak som to isla reklamovat a tam si to zapisali, ze sa na to pozru. Potom zacala uzasna komunikacia medzi dvomi postami, ja som tam jak debil chodila kazdy tyzden, ze co nove a odpoved bola vzdy, ze mam proste cakat. Potom mi ta teta jedneho dna oznamila, ze aj tak to je moja chyba, lebo som asi prehodila odosielatela a adresata na seku a tym padom mi tu reklamaciu nakoniec ani nemusia uznat. Tak som sa s nou tam pohadala, ze viem, ako vyplnat sek pri dobierke a tie peniaze sa nemohli len tak vyparit do vzduchu. Ze mam cakat na konecne vyjadrenie druhej posty, pod ktoru spada reklamacia a keby dojdu tie peniaze medzitym naspat tomu, co ich poslal, tak sa na to pride. Vykaslala som sa uz na nich, este som chvilu otravovala toho chudaka, ci nenasiel sek v schranke a potom som sa s peniazmi rozlucila. Neviem uz po akej dobe najdem v schranke list od posly, ze reklamacia bola nakoniec uznana, chyba sa stala u nich a tie peniaze mi po predlozeni listu vyplatia.
A raz mi dosiel pozdrav z Anglicka k narodkam o par mesiacov neskor a na obalke bolo razitko - missent to Sri Lanka. Aj take sa stava.
Takze GL :)

//tak to Slovinsko pochopim, to sa mi stalo x-krat, ze si nas zmylili, ale Sri Lanka, to uz je haluz
vajda65
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vajda65 »

nie missent ale missort to Srilanka.

Neboj ked som pred rokmi robil v UPS ke tak sa stávalo veľmi často že niečo išlo na Srí lanku, o Slovinsku ani nevravím....
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Takze sa mi ta zasielka vratila s5 s tym ze "adresat nezastihnuty" Ake odskode mozem od tych buzikov priamo ziadat ? Alebo mam ist rovno na SOI ?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

musis si byt isty, ze adresa je na 100% spravna, potom mozes reklamovat. lebo to ze je adresat nezastihnuty moze znamenat aj to, ze si to neprevzal ako ti povedal
FR33RIDER
Light Professional
Light Professional

Je spravna, teraz som to skontroloval. Druha vec je ze on mohol zadat nejaku inu adresu ale to uz nemam ako zistit.
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

mne posielal jeden cech balik a stratil sa,celu dobierku mu preplatila posta.
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

kedze sam som bol pracovnikom posty tak viem ze prve triedy sa zvlast opeciatkuju, a pokial je to dobierka cize R-ko tak to sa musi vzdy "pipnut" ,resp zapisat do systemu, postar to vzdy nosi pri sebe! a pokial islo o tak vysoku sumu tak to si myslim si daval dotycny postar sakramentsky pozor.ja som mal tiez dobierku za 5litrov a som ju strazil ako oko v hlave. a ked adresat nebol zastihnuty tak dostal oznamenie. ale kto vie ci ten dotycny mal v poriadku schranku...to je vecna dilema postarov...neboj,po 18 dnoch ti to dojde naspat :lol:

//ps nenadavaj na postarov, aj oni su ludia a keby si videl co ta robota obnasa a za aky plat to je urcite by si to nerobil
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

FR33RIDER napísal:Tak tak, za pridrbanu slovensku postu som platil 120 a UPS som uz mohol mat za 250... To je akoze dost pruser.... dva mesiace cakat na prachy... a jak poznam byrokraciu tak samozrejme to vsetko bude na posledny den.

A co v pripade ak to doslo na druhu postu, ale dotycny nedostal oznamenie, ale teraz uz to nepreberie, lebo je to neskoro, mam aj vtedy narok na odskode ?
no jo to poznam posielal som mikinu..poslal som mu ju on si ju prevzal nepovedal mi ze ju vyzdvihol ale hral sa na drbnuteho..cakal som tyzden dva kedy dojdu peniaze..tak som sa nasral dosiel som tam a reklamacka..
Po mesiaci si mal ist tam a urobit bordel oni tam uz maju vlastne dost velky bordel..LENZE NAJVACSIA SUPA bolo natom to ze ten tipek ked platil za tu dobierku 1300 tak zaplatil a na treti DEN MU TIE PENIAZE DOSLI JEMU NASPAT !! cize on mal moju mikinu a moje peniaze ktore mali byt moje..to hold drbnuty system posty nemozem sa rozculovat nad tym..
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

mam taktiez jeden problem... asi 3 tyzdne dozadu som odoslal jednu dobierku, cca tyzden po odoslani bola vyzdvihnuta (cize dajme tomu, ze presli uz dva tyzdne od vyzdvihnutia), avsak peniaze nikde... je to mozne?? je urcena maximalna doba, do ktorej musia byt peniaze (sek) doruceny?? zmozem nieco pri pripadnej reklamacii s podacim listkom danej zasielky?

nebola to mala ciastka, takze mi to nie je az take lahostajne :(
MurphY
Professional
Professional

smejo napísal:mam taktiez jeden problem... asi 3 tyzdne dozadu som odoslal jednu dobierku, cca tyzden po odoslani bola vyzdvihnuta (cize dajme tomu, ze presli uz dva tyzdne od vyzdvihnutia), avsak peniaze nikde... je to mozne?? je urcena maximalna doba, do ktorej musia byt peniaze (sek) doruceny?? zmozem nieco pri pripadnej reklamacii s podacim listkom danej zasielky?

nebola to mala ciastka, takze mi to nie je az take lahostajne :(
no toto sa stalo vela krat..

ak si vyplnoval taky modry alebo zeleny papier totiz to je nato aby ti tu hotovost poslali k tebe domov.. lenze ak by si ti nahodou zamenil odosielatel a a prijmatela tak sa stalo to ze jemu DOSIEL TVOJ BALIK A ESTE AJ JEHO PENIAZE... ja viem dementny system to je na tej poste par krat sa to stalo aj mne a ak neni cestny clovek tak nepomoze nic..

inak na baliku mas odosielatela teba a na tom modrom papieri si ty PRIJMATEL !
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

v tomto by som problem nehladal, tieto tlaciva som nevypisoval prvykrat... i ked jeden nikdy nevie, ci som sa nahodou v rychlosti nezmylil :( (robim s tym casto, tak hadam nie..)
MurphY
Professional
Professional

tak je dost mozne ze to na poste dosrali.. urcite chod za VEDUCOU POSTY ! ta dokaze s tym asi najviac spravit..
MaTT5
Expert
Expert

Príspevok od používateľa MaTT5 »

po nekonecnom cakani pocas uzastnej spoluprace ceskej a slovenskej posty, ked dodanie z CR trvalo viac ako z USA, sa moja zasielka dostala na tzv. vymienaciu postu v bratislave, je to uz posta z ktorej mi zajtra dojde zasielka alebo ju este budu posielat na konkretnu postu v BA odkial dojde az v pondelok?
Napísať odpoveď