Problém s predajom štvorkolky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
mulatt
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Problém s predajom štvorkolky

Príspevok od používateľa mulatt »

Nic mu neplat a ani sa s takym somrakom nezahadzuj. Teraz je takychto spekulantov plno, co skusaju po kupe vytlct peniaze.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Nič by som mu neplatil je to blbosť... Ale určite sa mu ozvi keď bude volať a ukonci to. Neschovavaj sa je to znak slabosti a naznačujes mu že s tou spojkou fakt niečo mohlo byt
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Presne, ako hovoríš. Keď chcel záruku, má si kúpiť novú štvorkolku a nie 7-ročnú. Ak niekto kupuje zánovné vozidlo, musí počítať s tým, že mu tam budú nejaké súčiastky odchádzať. No a to, že mu tam odišla sppjka v deň kúpy, je bohužiaľ jeho smola.

Keby ti však volal, vysvetlil by som mu to týmto spôsobom a už sa s ním ďalej nezahadzoval. Len idiot by to dával na súd kvôli 35€. No a to, že na tú opravu nemá prachy, je už totálne komické. Načo si potom kupoval opicu, keď nemá na banány? A to ešte dosť lacné banány.
farnell
Star
Star

Príspevok od používateľa farnell »

Pilifo napísal:Len idiot by to dával na súd kvôli 35€.
Ludia sa sudia aj kvôli toaletnému papieru, nielen kvôli 35€. Takze tym by som si nebol isty na 100%
uNfEiL
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa uNfEiL »

Trošku vám priblížim túto osobu bližšie aby ste si o nej vytvorili vlastný obraz a rozpíšem to presnejšie, lebo ako pozerám tak som to napísal v rýchlosti a nesedia mi tam dni.

Už po prvej prehliadke mi povedal, nech zmažem inzerát a rezervujem mu štvorkolku za 980 €. Potom som mu volal kedy po ňu príde a povedal, či mu neviem cenu strhnúť na 900 eur lebo nemá toľko peňazí pri sebe. Odpovedal som mu že nie, a on na to, že skúsi peniaze zohnať. Medzitým prišiel na ďalšiu prehliadku aj s frajerkou. Držal som mu štvorkolku asi týždeň keď nakoniec prišiel s peniazmi a znovu chcel spustiť z ceny, ale ja som opäť odmietol. Keď na nej cestoval domov v stredu večer, napísal som mu SMS nech dá vedieť ako došiel, či všetko v poriadku. To už bolo presne 22:21 keď dorazil a volal mi že všetko fajn akurát že mu na ceste došiel benzín a jeho kamoš musel ísť natankovať do bandasky. Úplne som zabudol na štvrtok, to som mal dennú a v ten deň ani nevolal ani nepísal. No a až v piatok ráno mi volal že sa pokazila spojka nech mu ju zaplatím, lebo on ide kúpiť baterku a na spojku už nemá peniaze. Baterku musí kúpiť kvôli tomu, že po pár jazdách už nešla štvorkolka ani naštartovať a on ju nebude stále nabíjať tak radšej kúpi novú. A aby toho nebolo málo začal už hovoriť aj o tom, že čapy sú vybité a že aj to musí kúpiť. Potom už asi nevedel čo, tak mi do mailu poslal foto čiernej sviečky a foto toho, že speťáky boli pripevnené trošku inak - po domácky. A ešte k tomu začal spochybňovať že pred 3 týždňami bol menený olej, pretože v štvorkolke sa nachádza čierny olej. No to som mu vysvetlil asi tak, že olej ma najazdených približne 120km, čo je na vysoko otáčkový stroj normálne a že môže byť čierny ale nestráca svoju konzistenciu a účinok. Proste na všetko, na čo sa začal do telefónu sťažovať som mu pekne napísal odpoveď do mailu. Takže on išiel kupovať iba baterku, lebo na ostatné veci nemá peniaze ale po pár hodinách mi volal že má faktúru na 120 € a či mu zaplatím. Tak vidíte... najprv len spojka a potom už aj baterka a čapy a o týždeň to kľudne mohol byť napríklad tlmič a brzdové doštičky. A takto by to pokračovalo až kým by nemal pomenené všetko. A keď som mu povedal že nezaplatím, tak to vraj bude riešiť inak. Hlavne že prišiel na päťkovom čiernom BMW.

Ja som to tak napísal preto že mi to on tak povedal, čiže som si to vsugeroval. V stredu večer mi povedal že došli v pohode a v piatok ráno mi povedal že keď došli tak mu odišla spojka.
Pilifo napísal:Presne, ako hovoríš. Keď chcel záruku, má si kúpiť novú štvorkolku a nie 7-ročnú. No a to, že na tú opravu nemá prachy, je už totálne komické. Načo si potom kupoval opicu, keď nemá na banány? A to ešte dosť lacné banány.
Veď práve pri obhliadke som mu povedal, že ak je začiatočník a hľadá svoju prvú štvorkolku, toto je najlepšia voľba. Tu zaplatí za súčiastku napr 50 € a pri značkovej aj 150 € a viac. A povedal som mu aj to, že toto nie je auto... To nie je auto, že vymeníš olej a jazdíš si v pohode ďalej do najbližšej výmeny oleja. Tu stále niečo bude a po každej jazde... hoci len šrubku dokrútiť.
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Veď ten človek laviruje a pokažde tvrdi niečo ine. Telefonicky poslať do čerta a viac sa s nim nebaviť. Žiadne zaruky ani prisluby si mu nedaval a ani mu nedavaj a už vôbec nie pisomne (sms/email).
Však sa bol pozreť 3x z toho raz s mechanikom, ktory mu spravil obhliadku. Kupujuci bol teda oboznameny s technickym stavom, nebol na neho vyvijany natlak. Cena zohľadňovala technický stav a opotrebenie, z ktorej si mu ešte ty dobrovoľne zľavil.
Kupujúci podpisom zmluvy a zaplatením dohodnutej ceny súhlasil s technický stavom použitého stroja o ktorých bol riadne informovaný tebou aj mechanikom, ktorého si on prizval. Tým je pre teba záležitosť uzavretá.
Keby niečo, o problemoch so strojom si nebol informovaný do momentu, kedy o nich medzi vami prebehla prvý raz písomná komunikácia (prebehla vôbec?). Výpisy hovorov medzi Vami dokazujú len to, že ste volali, nie obsah hovoru. Je to tvrdenie proti tvrdeniu. Podľa tvojho tvrdenia ti hovoril, že je to super stroj, šlape ako hodinky a vozí sa na ňom kade tade bez problemov.

Dôkazne bremeno je na ňom a situácia aj čas hrá v jeho neprospech.
Vôbec sa čudujem, že sa ešte zaoberáš soplakom, čo ledva naškrabe na staru rarohu, že mu ani neostane na benzin na cestu domov a ide ťa tu obviňovať, či a kedy si naposledy menil olej... však to je ukon, ktorý sa robí vždy po kúpe, nech by ten pôvodný bol akéhokoľvek odtieňa či farby. A najmä na štvorkolke, kde meníš po pár motohodinách, ide ho tam dokopy nula cela nula nič za päť korún aj s filtrom!
Však do toho bavara nasype jeho tatino pri vymene oleja viac, jak ho stál celý servis tej štvorkolky..
Napísať odpoveď