problém s prepojením tv a počítača
Re: problém s prepojením tv a počítača
Televíziu mám SAMSUNG UE42F5500
Keď v nej dám Source tak mi tam svieti Hdmi3, ale keď kliknem na to, tak mi to napíše slabý signál 
Ak prepájaš cez HDMI kábel, pripoj do HDMI2 a ako Source vyber HDMI2. V nastaveniach rozlíšenia by malo ísť aj nastaviť samostatne rozlíšenie - pre TV vyber 1920 x 1080.
Prepájam cez Hdmi kábel..len v príručke od Samsung je napísané, že Hdmi 1 je pre káblovú krabičku asi..Hdmi 2 je pre dvd recorder alebo domáce kino..a Hdmi 3 k nemu je nakreslený notebook..Tak ku ktorému by si to ty pripojil? Myslíš k tej hdmi2?
A kde v nastaveniach rozlíšenia? Myslíš v počítači?
Najprv skontroluj to rozlíšnie. Je to také sprosté, ale proste pripoj do jedného, vyskúšaj všetky možnosti Source na TV, ak nič - druhý HDMI port a pokračuj.
-
Ryan Giggs
VIP
Aj si premenoval vstup v TV a nazval ho "PC" ako je to odporučane v manuali?
Nie a prosím kde to mám spraviť?
To som nikde nečítal o tom prepísaní v TV a nazvať to Pc..kde to mám prosím spraviť?
Osobne čítam v manuáli, že sa to dá, nie že je to potrebné.
skúšam dávať Hdmi kábel do každého Hdmi vstupu a pomocou windows + P dávam rozšíriť .. potom v rozlíšení obrazovky mám 2 monitory .. ale ani jeden krát mi moju plochu neukáže v TV .. keď dám printscreen odfotí mi 2 obrazovky .. nie len tu jednu pracovnú.. niekedy sa stane keď dám rozšíriť, že mi to spraví to, že mi nabehne na mojom monitore obrazovka s logom Win7 ktorá sa nedá ovládať lebo tam nemám myšku .. čiže ako keby som duploval len jeden môj monitor na 2 časti a nie TV
môže byť problém v grafickej karte nVidia GeForce 9400gt? .. ale veď tam je napísané, že to má HDMI výstup .. 
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2013, 19:07)
a kde mám pozrieť to rozlíšenie? v počítači? lebo tam mám nastavené 1920-1080.. aj je to napísané v TV, že to tak má byť
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2013, 19:12)
už som v koncoch .. keď dám Win + P a dám rozšíriť, tak mi ukáže nejakú druhú plochu na ktorej nejde nič spraviť a keď počkám cez 10 sekúnd tak mi hodí chybu, že žiaden projektor sa nenašiel :X
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2013, 19:07)
a kde mám pozrieť to rozlíšenie? v počítači? lebo tam mám nastavené 1920-1080.. aj je to napísané v TV, že to tak má byť
//autoeditácia príspevku (01 Sep 2013, 19:12)
už som v koncoch .. keď dám Win + P a dám rozšíriť, tak mi ukáže nejakú druhú plochu na ktorej nejde nič spraviť a keď počkám cez 10 sekúnd tak mi hodí chybu, že žiaden projektor sa nenašiel :X
-
Ryan Giggs
VIP
Akurat sa tam nepiše o tom, že niekedy to vyrieši dosť problemov s pripojenim (hlavne input lag ale aj ine). Toto môže byť podobny pripad.Denco napísal:Osobne čítam v manuáli, že sa to dá, nie že je to potrebné.
keď dám Win + P ktoré z toho mám vybrať? duplikovať alebo rozšíriť? mi to príde že by som len duplikoval tento monitor ale s Televízorom to nemá nič spoločné :X
No áno, duplikuješ ho na televízor. Inak čo sa týka toho skúšania každého portu, myslel som prepínanie vstupu na TV.
A premenovanie (dúfam, že som našiel správny manuál):
A premenovanie (dúfam, že som našiel správny manuál):
skúšal som prepísal som a nič .. len by ma ešte posledné zaujímalo .. normálne by to malo ísť tak, že plocha pravé tlačítko - rozlíšenie - Zistiť - a mali by tam nabehnúť 2 obrazovky, že? .. lebo ja keď toto spravím, tak mi síce obrazovka jedna navyše nabehne, ale je na nej napísané - Ďalší monitor sa nezistil .. a v možnosti Obrazovka je na výber - Zobrazovanie zariadenie na adapteri : Obrazovka mobilneho počítača, alebo Zobrazovanie zariadenie na adapteri výstup VGA Geforce .. ktoré by malo byť to správne .. teraz som nastaviť to prvé a keď dám panel Nvidia sú tam 2 obrazovky 1-BALQ...2-TV .. tak ja neviem čo už s tým mám fakt robiť :X asi je problém v TV
-
Ryan Giggs
VIP
Problem v tv asi nebude. Skus pripojit kabel z PC, do TV bez monitora ci pojde. Alebo akekolvek ine zariadenie coma HDMI. Skor by som to videl v kabli, resp. vystupe grafiky (inak osadene piny) alebo nastaveni GK.
ako pripojiť kábel z pc do TV bez monitora? .. ktorý kábel mám dať do tv? ten čo ide z grafickej karty do monitora mám dať do TV? tak to myslíš?
-
Ryan Giggs
VIP
Pichni hdmi kabel do grafiky a do TV. Monitor odpoj.
tak som to spravil a obraz z počítača mi normálne išiel na TV, ale nešiel mi absolútne zvuk .. a to zvuk neprehráva ten HDMI kábel? to jedine cez reproduktory na počítači?
.. a keď som pripojil monitor, tak mi nenabehol .. stále som mal obraz na TV mojej plochy .. a keď som odpojil HDMI kábel z grafickej akrty, tak mi nabehol monitor .. čiže mám problém kde prosím? a ten zvuk mi proste nepôjde?
.. a keď som pripojil monitor, tak mi nenabehol .. stále som mal obraz na TV mojej plochy .. a keď som odpojil HDMI kábel z grafickej akrty, tak mi nabehol monitor .. čiže mám problém kde prosím? a ten zvuk mi proste nepôjde?
-
Ryan Giggs
VIP
Kedze ti to funguje, tak chybu v TV mozeme vylucit. Takisto v kabli. Takze problem je urcite v grafike, resp. v jej nastaveni.
Zvuk ti nejde preto lebo bud nemas na doske prepojenu grafiku so zvukovkou, alebo mas a nenastavil si v ovladacoch zvuku ako vystup HDMI.
Zvuk ti nejde preto lebo bud nemas na doske prepojenu grafiku so zvukovkou, alebo mas a nenastavil si v ovladacoch zvuku ako vystup HDMI.