Problém s pripojením NAS servera
Problém s pripojením NAS servera
Zdravím Vás, potreboval by som pomôcť s problémom pripojenia mobilného telefónu na NAS server Qnap. Problém vlastne nastal pri presťahovaní. Na starej adrese som problém nemal. Na novej adrese som prešiel na nového providera optiky a mám doma od nich router Huawei, do ktorého ide optický kábel. Keďže mám kvalitnejší router, tak som môj napojil do ich routra a proste idem cez môj router. Do môjho routra som pripojil káblom aj NAS server a v PC aj v TV ide normálne. Na diaľkové pripojenie na server som používal apku v mobile od Qnas. Teraz sa však neviem pripojiť žiadnym spôsobom. Skúšal som zmeniť v nastaveniach IP adresu ale nepomohlo. Nemáte s niečim takýmto skúsenosť? Ďakujem...
Re: Problém s pripojením NAS servera
qnap mas na domacej sieti o ktoru sa stara tvoj router, az ten komunikuje s routrom providera, ten s modemom az dalej do sveta. ip adresa co nastavis zariadeniu v tvojej sieti, je platna len pre tvoju siet. takze cez ip adresu sa na qnap pripojis iba z domacej siete.
qnap som nemal, ale v synology sa dalo nastavit vzdialene pripojenie ze si sa vedel na svoj nas dostat odkialkolvek cez domenovu adresu nieco.synology.com (napriklad).
predpokladam ze take nieco ma aj qnap, skus sa tam znova prihlasit alebo odhlasit a prihlasit, popripade tam nieco postukat.
predpokladam ze musis mat aj nas aj aplikaciu v telefone prihlasenu pod rovnakym uzivatelom.
qnap som nemal, ale v synology sa dalo nastavit vzdialene pripojenie ze si sa vedel na svoj nas dostat odkialkolvek cez domenovu adresu nieco.synology.com (napriklad).
predpokladam ze take nieco ma aj qnap, skus sa tam znova prihlasit alebo odhlasit a prihlasit, popripade tam nieco postukat.
predpokladam ze musis mat aj nas aj aplikaciu v telefone prihlasenu pod rovnakym uzivatelom.
Predtým som v apke na mobile nastavil IP adresu, meno a heslo a bol som v NASku. Teraz aj keď zmením IP adresu v apke na súčasnú, tak sa tam neviem dostať......
Mas verejnu IP alebo ako to funguje? Alebo si NAS robi vlastne VPN? Lebo z toho co pises to vyzera ako keby to pisal neandtrtalec, neda sa tomu pochopit a chybaju zakladne informacie. Treba uviest ci mas verejnu IP, ci mas spraveny port forwarding, ci si NAS robi vlastne VPN bez potreby mat verejnu IP, ci je tam daky DynDNS a i.
Ďakujem, zistil som, že nemám verejnú IP adresu a musím ísť cez qnap cloud. Už som online.