problem s pripojenim

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
killerisko
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa killerisko »

zdravim, mam taky VELMI amatersky problem a dufam ze ho aj s vasou pomocu vyriesim.. takze, vcera som prvykrat dosiel na ubytko a problem je samozrejme v modeme.. net na PC ktory tu uz bol ide, je to HUAWEI3G.Orange Internet.. problem je vsak v tom ze ked ten sietovy kabel napichnem do mojho notebooku, samozrejme ma to nepripoji.. skusal som hladat nejake prihlasovacie udaje na tom povodnom PC co tu bol a net na nom funguje, no pri pripajani je len nazov toho Orange internetu a policka s user name a heslom su prazdne, t.j. pripoji to aj bez toho.. taktiez majitelka hovorila ze tam nikdy ziadne udaje nedavala tak teraz neviem aky sposob vytvorenia sietoveho pripojenia na notebooku zvolit aby to slapalo.. mozete poradit akym systemom vytvorim to celkove nove sietove pripojenie pripadne ako to je s tymi udajmi.. tiez ma napadla moznost zmenit TCP/IP protokol z automatickeho pridelenia ip na manualne a hodit tam tu IP z PC kde net funguje, ale zase na viste neviem co s tym TCP/IPv4 a v6.. som z toho uplny jelen.. moze niekto prosim poradit ?

//autoeditácia príspevku ( 30 Sep 2009, 19:24 )
ten problem som tu asi az privelmi detailne rozpisal kedze nikto nereaguje :) zistil som ze netreba vytvarat pravdepodobne ziadnu siet len staci spravne nakonfigurovat lokalne.. co sa mi nedari..
vyzna sa niekto v TCP/IP v4 v6 ? v6 mam uplne vypnut alebo co s nim ked do tej v4 nahodim manualne adresu ? pripadne ine dolezite nastavenia vo vlastnostiach lokalneho..
Andrew007
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andrew007 »

Neviem presne vo Viste v ktorom TCIP/IP ale najdi nieco take ze automatic IP and DNS server, cize zober obe automaticky..inak ten orange intrenet nepouzivas cez soft ktory daval samotny Orange ?? ked napichnes usbcko otvori sa ti ten program a zadas heslo ktore je defaultne "0000" a uz len connectujes..

:)

btw. ked nechapes mozem prilozit aj screen...
killerisko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa killerisko »

IPcky boli na automatiku nastavene cely cas.. nejako sa tomu nechce pridelit IP automaticky a ked to nastavim manualne, na IP na ktorych to fici na tom PC tak to taktiez nechce ist a pise neustalne identifikuje sa alebo prinajlepsom neidentifikovana siet :)
nemam k tomu ziadne usb.. na pc ked vypojim kabel z modemu a vopcham ho naspet net hned ide.. len na nb to nejako nechce identifikovat aj ked nastavim ip a uz naozaj neviem co s tym :(

//autoeditácia príspevku ( 11 Oct 2009, 17:43 )
nakoniec to nieje orange internet ale net od UPC.. som mudrejsi o tento mail od UPC technika:

Kód: Vybrať všetko

pri programe Fiber Pover 2 je možnosť zaregistrovať len jedno zariadenie, číže jednu Mac adresu. To znamená, že keď budete chcieť meniť pc vždy ho budete musieť zaregistrovať cez našu registračnú stránku chello.upc.sk

Postup registrácie nového PC k chello internetu je nasledovný.

1. Prepojíme káblom nové PC a modem cez ethernetový kábel, teda sieťový kábel, tiež nazývaný RJ45.
   2. Reštartujeme modem, odpojíme zariadenie na 30sec z elektrickej siete a pripojíme ho naspäť
   3. Zapneme si PC
   4. Skontrolujeme si získavanie IP adresy a DNS servera či je na automatickej konfigurácií a to cez  „START“ – „nastavenia/settings“ – „ovládací panel/control panel“ -  „sieťové pripojenia/network connection“ – otvoríme „pripojenie miestnej siete/Local area connection“, po otvorení okna klikneme na „vlastnosti/properties“. Na novom okne si nájdeme „internet protocol TCP/IP“ ak je váš OS Windovs Vista otvárame „internet protocol TCP/IPv4“ pričom "internet protocol TCP/IPv6 má byť vypnutý. Dostali sme sa do menu kde je možné nastaviť spomínanú IP adresu a DNS server.
   5. Potvrdíme získavanie IP adresy automaticky/obtain IP address automatical, rovnako v tom istom menu, dole nájdeme DNS server rovnako nastavíme získavanie automaticky/obtain DNS server automaticaly.

Ak máme nastavenia skontrolované spustíme si internetový prehliadač Internet Explorer/Firefox/Opera. /na daných prehliadačoch si skontrolujte či nemáte náhodou spustené dial-up spojenie ak áno nastavte ho ako „nikdy nevytáčať., ďalej si skontrolujte či nemáte zapnutý proxy, ak áno prosím vypnite si ho.

6. Mala by sa zobraziť registračná stránka kde je potrebné vložiť užívateľské meno a heslo, ak sa nezobrazí stránka automaticky napíšeme do lišty navigácie chello.upc.sk bez www.
   7. Sme na stránke chello.upc.sk teda na registračnej stránke kde vložíme meno a heslo ktoré máte na zmluve.
   8. Po vložení mena a hesla potvrdíme údaje stlačením na „LOGIN“
   9. Prejdeme registráciou ďalej sú pokyny ako máte postupovať je potrebné podľa nich postupovať.

Pokiaľ, ale nechcete realizovať pri každej zmene pc tento postup je potrebne zaobstarať si router ten zaregistrovať podľa hore uvedeného postupu až na to, že koncové zariadenie nebude pc ale router a potom už si na router môžete ľubovoľné pripájať pc bez registrácie lebo za routrom už bude Vasa lokálna sieť, ktorú si budete spravovať Vy. 

uz som sa potesil ze ten problem konecne vyriesim, postupoval som podla navodu a zasekol som sa pri pisani tej adresy chello.upc.sk do vyhladavaca.. nechcem mi tu adresu nacitat vsetkymi moznymi sposobmi.. neviem v com moze byt chyba :( poradi prosim niekto ? ja naozaj uz neviem
Napísať odpoveď