Problem s reprakmi vo WIN 7

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
Samc0
Amateur
Amateur

Problem s reprakmi vo WIN 7

Príspevok od používateľa Samc0 »

Zdravim Vas, mam taky problem, ze som nainstaloval WIN 7, natiahol som vsetky potrebne drivere, ale ked si pustim nejaku hudbu, tak mi zvuk ide iba s prednych dvoch reproduktorov, pricom zadne, center ani subwofer nejdu. Podotykam, ze v programe Realtek HD Audio Manager mam nastaveny 5.1 kanalovy zvuk a pri teste mi spusti zvuk zo vsetkych reproduktorov. Taktiez som kontroloval zapojenie reproduktorov v PC a vsetky su zapojene na spravnom mieste. Takze vazne nechapem, kde by mohol byt problem. Kodeky mam tiez nainstalovane a podotykam, ze na XPcku vsetko ficalo korektne. Tento problem mam stale len s Win 7 a s Win Vista. Je problem v uzivatelovi? Alebo su tie operacne systemy taky brak, ze nevedia spojazdnit par reproduktorov? Diki za kazdu radu.....uz som z toho vazne zufaly :?
h.olub
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Problem s reprakmi vo WIN 7

Príspevok od používateľa h.olub »

mozno to je v tom ze Winamp aj BSplayer prehrávajú len 2.0 ?....len hadam,skus pozriet nastavenia prehravaca
Samc0
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Samc0 »

no, uz na inom fore mi niekto pisal, ze to bude tym, ze tie mp3 niesu vo formate 5.1 ale iba 2.0. Na prehravanie pouzivam program windows media player.
akurat ze, ked som fungoval na win XP, tak mi to hralo cez vsetky reproduktory aj ked tie mp3 subory boli vo formate 2.0
Dalsi argument, ktory by som si dovolil pouzit na obhajobu mojej teorie o tom, ze by aj format 2.0 mal hrat cez vsetky reproduktory je ten, ze ked si aj v aute pustim mp3, tak mi to nehra len cez dva reproduktory, ale hraju vsetky aj z basakom.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Samc0 - neviem ako je to u realteku, ale napríklad Creative podporuje Channel Upmix a u Asusu sa to volá tuším DS3D GX. Je to hardwarová funkcia DSP [digital signal/sound processor/processing?] ktorá umožňuje zvukovej karte rozmixovať 2.0 zvuk do 5.1, alebo 7.1 zvuku. Čiže z dvoch kanálov spraví 6 až 8. Záleží od typu zvukovej karty, jej modelu atp. Samozrejme že túto funkciu má možno aj Tvoj realtek, takže sa po nej popozeraj.

A ešte. Vo Winampe prehoď predvolené zvukové zariadenie [Direct Sound Driver či čo to je] za ten Realtek HD Audio Output, alebo čokoľvek, z čoho ide zvuk. Má to trochu lepšiu reprodukciu a možno Ti to aj začne upmixovať, ale to nesľubujem.

A ďalšia vec. Existuje, alebo to už to možno má každý winamp takzvaná 5.1 edícia winampu, ktorá softwarovo upmixuje 2.0 na 5.1 zvuk. Napr ja osobne som už barbar a hudbu počúvam len 5.1, aj keď pravý hudobný gurmán počúva zo zásady len 2.0 na 6tich až 12tich driveroch [reprákoch - výšky, stredy, basy, najlepšie dvoje v jednej repro bedni].

Autorádio, záleží od značky a kvality Ti buď preženie jeden kanál do dvoch ľavých a druhý kanál do dvoch pravých + dokreslý basy, alebo rozráta výšky, stredy, hĺbky a vokály a máš "originál" 5.1 zvuk [AC3?].
Bobr
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Bobr »

nainstaluj si prehravac na hudbu foobar a tam chanell mixer a tam ti to pojde asi najlepsie, ja som testoval winamp, media player, a este jeden nejaky okrem tohoto a tento foobar s tymto pluginom je s ostatnymi neporovnatelny....
Napísať odpoveď