Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 26 Apr 2017, 7:03



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 13 ] 
Problém s reproduktormi
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2011
Príspevky: 93
Karma: Mínusko
Príspevok Problém s reproduktormi
Ahojte , mám nový pc ale ešte nejaký čas budem mať staršie repráky ale ide o to že som nainštaloval windows 7 všetky ovladače a zvuk mi ide iba z jedného reproduktoru.
Neviem presne čo s tým, hladal som na internete že býva problém zo zvukom na windows 7 ale nič takého čo mám ja. Mám dosku E3M WORKSTATION V5 - ovládač na zvuk Realtek HD Audio. Na starom PC nebol problém zo zvukom.

Ďakujem za pomoc.


21 Sep 2016, 15:20
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2407
Karma: Level +1
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Vyskusaj poriadne zasunut jack, prip. vytiahni a znova zasun, prip. nim pootoc, aj ked s tym maju problemy skor mp3 prehravace a mobily (niektore).

Aby si celkom vylucil HW problem, tak vyskusaj reproduktory zapojit do ineho zdroja, napr. k telke namiesto sluchadiel.

Potom by sme mohli riesit moznost SW problemu, ale kedze ide jeden reprak, je to velmi malo pravdepodobne.


21 Sep 2016, 15:49
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2011
Príspevky: 93
Karma: Mínusko
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Dreamer píše:
Vyskusaj poriadne zasunut jack, prip. vytiahni a znova zasun, prip. nim pootoc, aj ked s tym maju problemy skor mp3 prehravace a mobily (niektore).

Aby si celkom vylucil HW problem, tak vyskusaj reproduktory zapojit do ineho zdroja, napr. k telke namiesto sluchadiel.

Potom by sme mohli riesit moznost SW problemu, ale kedze ide jeden reprak, je to velmi malo pravdepodobne.


no takto , nenapísal som to správne moc sa ospravedlňujem je to zostava 5.1 (príloha).

A tak skúsil som sťiahnuť zo stránky realtek ovládač a odinštaloval ten čo mám na cd k základovke a už idú dva reproduktory ale ostatné vôbec a taktiež ked točím s oranžovým jecko tak ako keby basy sa ozývali (tuc tuc) ale nič viac. :/


Prílohy:

21 Sep 2016, 18:10
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2407
Karma: Level +1
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Tak pri pohlade na kable ma napada, ze mozu byt opacne zapojene niektore cinche, prip. jacky prehodene.

Potom uz len to nastavit spravne v PC, vyskusaj vybrat jacky, prvy zapoj zeleny, potom ostatne, malo by sa zobrazit okno, kde vyberies co si prave zapojil, ak sa to nezobrazi, musis to nastavit manualne, je mozne ze tam je nastaveny mikrofon alebo line-in alebo nic.

Samozrejme, tiez v nastaveniach zvuku je nutne nastavit 5+1 a nie stereo.


21 Sep 2016, 20:06
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2011
Príspevky: 93
Karma: Mínusko
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Dreamer píše:
Tak pri pohlade na kable ma napada, ze mozu byt opacne zapojene niektore cinche, prip. jacky prehodene.

Potom uz len to nastavit spravne v PC, vyskusaj vybrat jacky, prvy zapoj zeleny, potom ostatne, malo by sa zobrazit okno, kde vyberies co si prave zapojil, ak sa to nezobrazi, musis to nastavit manualne, je mozne ze tam je nastaveny mikrofon alebo line-in alebo nic.

Samozrejme, tiez v nastaveniach zvuku je nutne nastavit 5+1 a nie stereo.


Tak je to tak , ale neviem presne čo vybrať ked niečo vyberiem tak vždy ide niečo iné ale ešte sa mi nepodarilo aby šlo všetko.
V prílohe je ako mi to ukazuje a ako to mám nastavené.


Prílohy:

21 Sep 2016, 20:49
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2407
Karma: Level +1
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Oranzovy alebo modry mas zle nastaveny, pozri ktora farba ide zo zadnych reproduktorov a pre tu farbu zmen z Center na Rear Speaker Out, prip. ak mas zadne repro na stranach, tak to nastav na Side Speaker Out.


21 Sep 2016, 21:58
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2011
Príspevky: 93
Karma: Mínusko
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Dreamer píše:
Oranzovy alebo modry mas zle nastaveny, pozri ktora farba ide zo zadnych reproduktorov a pre tu farbu zmen z Center na Rear Speaker Out, prip. ak mas zadne repro na stranach, tak to nastav na Side Speaker Out.


Nebolo moc času , a tak som išiel na sluchátkách nijak mi to nevadilo ale nedávno som potrebol pustiť reproduktory no tak znova sa k tomu vraciam. Hral som sa s tým deň , už mi ide všetko okrem subwooferu. Ani sa nehne, a všetko je funkčné skúšal som reproduktory na starej zostave a všetko bezproblémov.

Dúfam že sa niekto nájde čo by s tým mohlo byť. Ďakujem.


02 Nov 2016, 17:54
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2407
Karma: Level +1
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Mas to dobre zapojene? Mas nastavene 5.1? To full range si zrus pre zadne aj predne repro. Ked spustis test, v kazdom reproduktore mas spravny zvuk - hlavne v prostrednom?


02 Nov 2016, 20:47
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2011
Príspevky: 93
Karma: Mínusko
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Dreamer píše:
Mas to dobre zapojene? Mas nastavene 5.1? To full range si zrus pre zadne aj predne repro. Ked spustis test, v kazdom reproduktore mas spravny zvuk - hlavne v prostrednom?


Momentálne to mám nastavené takto (príloha).
No správny ono sa to postupne prehrá, všetky sa ozvú okrem subwooferu ten je ticho.

+ Asi to bude normálne, niečo som čítal na google že ked púšťam hudbu z youtube tak to bude hrať iba v 2 reprákoch nemala by to funkcia "speaker fill" odstrániť ?


Prílohy:

02 Nov 2016, 21:17
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2407
Karma: Level +1
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
V PC to vyzera byt spravne. Zvuk subwooferu je iny, pomerne tichy, vyskusaj zvysit hlasitost, aj basy na subwoofere.

Mas spravne a dobre zasunute vsetky konektory? Hlavne ten zlty cinch a oranzovy jack.

Skusal si ten Bass management, nie je to niekde tam vypnute? Prip. Swap center / subwoofer output.


02 Nov 2016, 22:21
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2011
Príspevky: 93
Karma: Mínusko
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Dreamer píše:
V PC to vyzera byt spravne. Zvuk subwooferu je iny, pomerne tichy, vyskusaj zvysit hlasitost, aj basy na subwoofere.

Mas spravne a dobre zasunute vsetky konektory? Hlavne ten zlty cinch a oranzovy jack.

Skusal si ten Bass management, nie je to niekde tam vypnute? Prip. Swap center / subwoofer output.


Nemožné sa stalo skutočnosťou ide to :D (ani neviem ako, ale všetky káble boli správne a dobré zapojené ale nedal som a tak som trošku pohol tým žltým a zrazu ide subwoofer) ešte aby hrali všetky reproduktory (ked púšťam niečo cez pc tak idú ale ako náhle pustím youtube (chrome) tak idú iba dva :/ :)


02 Nov 2016, 22:52
Profil  
Guru wannabe
Guru wannabe
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 22.1.2008
Príspevky: 2407
Karma: Level +1
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Klikni pravym tl. mysi na ikonu Chrome, za uvodzovky cesty vloz medzeru a tento text:

--force-wave-audio

Odskusane pod Windows 10 x64, zvukovka X-Fi Titanium.


03 Nov 2016, 0:35
Profil  
Medium Expert
Medium Expert
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.3.2011
Príspevky: 93
Karma: Mínusko
Príspevok Re: Problém s reproduktormi
Dreamer píše:
Klikni pravym tl. mysi na ikonu Chrome, za uvodzovky cesty vloz medzeru a tento text:

--force-wave-audio

Odskusane pod Windows 10 x64, zvukovka X-Fi Titanium.


Ide to i pod windows 7 x64 , strašne moc ďakujem :)


03 Nov 2016, 21:36
Profil  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 13 ] 


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.124s | 16 Queries | GZIP : On ]