Problém s routerom
Problém s routerom
Ahojte, mám klasický router D-Link DIR-600 od Orange. Problém je, že sa nekamaráti s novými zariadeniami. V domácnosti už máme viac ako 10 strojov, čo bežia na wifi a tie novšie občas majú problém. Napr. môj nový notebook Lenovo Ideapad Flex 14 2. Zo začiatku neboli problémy, potom sa začalo stávať že po pár hodinách používania sa internet brutálne spomalil až nakoniec mi naskočilo, že je pripojené na router ale bez internetu. Stačilo vypnúť a zapnúť wifi priíjmač na ntb a všetko sa spravilo. Poslednú dobu sa ale stáva to, že internet sa spomalí a vypadne. A keď reštartujem wifi príjmač, tak v zozname routerov sa už ani neobjaví, ako keby ten router ani neexistoval. Niekedy nepomôže ani reštart PC, či reštart routeru. Rozmýšľal som či problém nemôže byť aj v mojom ntb. Niečo podobné sa stáva aj na iných zariadeniach, aj keď nie v takej intenzite. Niekto nápad čo s tým? Kúpu nového routeru zvažujem, ale chcem sa presvedčiť či nie je chyba práve v ntb, alebo sa to nedá opraviť. Na mojom starom ntb, tiež od lenova ide wifi absolútne bezproblémovo.
Re: Problém s routerom
Môžeš skúsiť aktualizovať firmware ma routri , ak je novší.Môžeš zmeniť vysielací kanál na routri.Väčšinou je to na auto, tak si skús nejaký nastaviť na pevno.Zabezpečenie máš na WPA2-PSK?
Môžeš skúsiť aktualizovať wifi ovládač na NTB.
Skôr som však za výmenu routra.Možno 10 zariadení je naň už veľa.
Môžeš skúsiť aktualizovať wifi ovládač na NTB.
Skôr som však za výmenu routra.Možno 10 zariadení je naň už veľa.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém s routerom
Ak mas WPA2-PSK, mozes skusit znizit na slabsie sifrovanie, teda na WEP/WEP2, cim sa znizia naroky na hardware. Mozno ti to pomoze, uvidis. Pripadne to skus jeden den uplne bez sifrovania.