Problem s rozbehanim PC
Problem s rozbehanim PC
Mam takyto problem, mam doma PC na ktorom nejde nahodit Win, konkretne sa k tomu ani clovek nedostane kedze po uvodnej inicializacii komponentov nabehne take cudne hlasenie: vid priloha
Po odpojeni disketovej mechaniky a CD-romky to uz nevypisuje ale nabehne ze nenaslo ziadny disk, please insert system disk. Ked som zapol bios tak sa mi javil ako resetnuty, hodiny isli totalne odveci a niektore polozky boli zle nastavene. Taktiez v Biose na miestach kde su primary a secondary HDD resp CD-rom tak su prazdne polia ako keby nic nedetektlo. Pricom HDD je v poriadku, v inej bedni ide, aj kabelaz je OK.
V com moze byt zrada?
Po odpojeni disketovej mechaniky a CD-romky to uz nevypisuje ale nabehne ze nenaslo ziadny disk, please insert system disk. Ked som zapol bios tak sa mi javil ako resetnuty, hodiny isli totalne odveci a niektore polozky boli zle nastavene. Taktiez v Biose na miestach kde su primary a secondary HDD resp CD-rom tak su prazdne polia ako keby nic nedetektlo. Pricom HDD je v poriadku, v inej bedni ide, aj kabelaz je OK.
V com moze byt zrada?
Najumprovane su urcite dobre, HDD je funkcny skusal som v inom kompe, grafa ide tiez, CD-rom som odpojil aby som vylucil dalsiu moznu zavadu takze ostala len RAMKA doska, procak + HDD zapojene. A stale to vypisuje, kedze disk je OK tak usudzujem ze to bude niekde medzi doskou alebo procakom. Ramka by piskala nie? A procak keby s nim nieco bolo tak nenabehne vobec nie? Mam podozrenie ci to nebude radic na doske co vy na to?
Skús aj kábel v druhom počítači, či nie je ten chybný.
Skús iný harddsik v tomto počítači s týmto alebo iným káblom.
V biose to nastavenie bootovania treba skontrolovať (zakázať network boot?).
Chyba bude v hardware alebo v nastavení biosu, hlavne pri bootovaní.
Na doske nie je niečo zapojené zle? Všetko treba skontrolovať podľa návodu.
Skús iný harddsik v tomto počítači s týmto alebo iným káblom.
V biose to nastavenie bootovania treba skontrolovať (zakázať network boot?).
Chyba bude v hardware alebo v nastavení biosu, hlavne pri bootovaní.
Na doske nie je niečo zapojené zle? Všetko treba skontrolovať podľa návodu.
Takze ten PC normalka isiel po jednom vypnuti rano uz nenabehol, skusali sme to teraz a robi to divne veci. Ked vypnem PC uplne ze aj kabel zo siete vytiahnem tak blika dioda na prednom panely, ak dam HDD na master tak mi nenabehne monitor(asi nejde graficka karta) ak dam disk na slave tak nabehne uz aj monitor ale vobec mi nedetektne disk ani cd-rom. Po roznych kombinaciach s HDD,CD-ROm a floppy zacal PC sam od seba vypinat a zapinat, restartoval sa obcas bez akehokolvek priameho zasahu. V biose vsetko nastavene, neskor sme ho skusali aj resetnut a odznova nastavit, kable sme uz tiez skusali ine, aj v ramci primary a secondary vsetky varianty master-slave. Proste NIC. Nevie niekto specifikovat co moze byt zradne? uvazujeme nad doska,procak a ramka, a po novom mozno aj ten zdroj, ale pod to robi tiez len s rozdielom ze sa samovolne nevypina a neblika dioda...
No zdroj bud premeraj,alebo skus nanho pripojit CD ROM.(najlepsie taku co ma vystup zvuku v podobe JACK3,5-aby si tam proste vedel napojit sluchadla).Ak ti CD ROM funguje a vies pocuvat hudbu-zdroj by mal byt v poriadku,teda aspon ta vetva z ktorej si napajal CD ROM.Imho-zdrojom to nebude,ani RAM...
Podla mna to bude MB,nakolko je HDD v poriadku-ako pises,vyskusany aj s kabelazou v inom PC...Mozno este ten Bios,ale ja by som povedal,ze MB.
Ak ten PC zapinas a nabieha BIOS-nepipa ti?
Podla mna to bude MB,nakolko je HDD v poriadku-ako pises,vyskusany aj s kabelazou v inom PC...Mozno este ten Bios,ale ja by som povedal,ze MB.
Ak ten PC zapinas a nabieha BIOS-nepipa ti?
Musíš vyskúšať všetko v druhom počítači po jednom a zistíš čo to je:
HDD, grafickú kartu, cd/dvd-rom a aj ramky, ináč na to v živote nedojdeš čo to je.
Potom by bolo treba dosku s porcesorom vyskúšať s druhým zdrojom, keď ani tak tak to bude doska/procesor.
Je to aj riskantné niečo chybné zapájať do druhého počítača ale keď ináč sa nedá zistiť... keď je to v záruke tak to reklamuj, keď je to starý počítač tak to musíš jedine takto.
Slabý zdroj to nemôže byť? Aj kvôli tomu môže stále reštartovať počítač.
Doska to byť nemôže, mne sa už vypálila ale tak je len čierna obrazovka, monitor sa ani nezapne, vôbec nič ani nevypíše, skôr to bude zdroj keby všetko ostatné fungovalo v druhom počítači.
HDD, grafickú kartu, cd/dvd-rom a aj ramky, ináč na to v živote nedojdeš čo to je.
Potom by bolo treba dosku s porcesorom vyskúšať s druhým zdrojom, keď ani tak tak to bude doska/procesor.
Je to aj riskantné niečo chybné zapájať do druhého počítača ale keď ináč sa nedá zistiť... keď je to v záruke tak to reklamuj, keď je to starý počítač tak to musíš jedine takto.
Slabý zdroj to nemôže byť? Aj kvôli tomu môže stále reštartovať počítač.
Doska to byť nemôže, mne sa už vypálila ale tak je len čierna obrazovka, monitor sa ani nezapne, vôbec nič ani nevypíše, skôr to bude zdroj keby všetko ostatné fungovalo v druhom počítači.
Fakt neviem ale keď pohľadáš s google to hlásenie chyby čo ti vypisuje, čo tam máš na obrázku hore tak skoro všetky odkazy píšu, že tam mali zle nastavený bios, hlavne píšu netvork/lan bootovanie že treba zakázať.
Dalo by sa ešte bootovať na usb kluc, raz som videl taký windows alebo sa tak dá spraviť linux.
Dalo by sa ešte bootovať na usb kluc, raz som videl taký windows alebo sa tak dá spraviť linux.
Ibaze aj na doske ti moze odist kopa veci...Takze chyba dosky sa moze prejavovat odlisnymi sposobmi...Cesar napísal:Ja keď som mal vypálenú dosku tak sa to ani nazapínalo vôbec nič ani monitor, len čierna obrazovka (ostané všetko fungovalo len doska sa zničila), keď ti nabehne aspoň bios tak to pokazené byť nemôže podľa mňa. To ale neviem keď tam je vypálený procesor tak či tam nabehne bios.
Kludne moze byt chyba aj v tom..Tazko lokalizovat presnu zavadu..Potrebujes merat.No ten radic by sa dal mozno nejako pomerat.Aspon zakladne napatia...Ostatne signaly-ak nemas schemu-nevies ake su priebehy,kde meratJuicy napísal:A nemohlo sa stat ze odisiel iba Radic IDE?
Ako pise Cesar.Skus sa este pohrat s tym BIOSOM.Flashnut ho...
\\Ty mas ten radic v PCI slote?Skus nejaky zohnat,pichnut do PCI a uvidis...