Problem s ubuntu na notebooku asus

Všetko ohľadom Linuxu...
vojtk
Medium Star
Medium Star

Problem s ubuntu na notebooku asus

Príspevok od používateľa vojtk »

Ludkovia,
kupil som si novy notebook so zamerom nahodit si tam Ubuntu 8.04, co sa mi sice aj podarilo ale vyvstali z toho dva problemy, s ktorymi si akosi neviem poradit.
1. akonahle spustim Ubuntu podsvietenie displeja sa mi nastavi na minimum a na displeji nic nevidno. Vo win XP nastavujem podvietenie cez klavesy, ktore asi ovlada nejaky windows-acky program, pretoze v Linuxe samozrejme nereaguju. Neexistuje nejaky spôsob ako nastavit jas aj v LInuxe?
2.Rozlisenie Linuxu sa neprispôsobilo sirkouhlemu rozliseniu notebooku(1280x800), da sa aj v linuxe zmenit rozlisenie na nejake pre temto monitor pouzitelne?

Notebook je typu asus X51L
Vopred vdaka za rady. :)

Edit: problemy som vyriesil skôr ako som ocakaval, ospravedlnujem sa za zakladanie tejto temy, môzte delete alebo lock
galleon
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa galleon »

problem 1. v spravcovy napajania najdes nastavenie podsvietenia lcd... [kpowersave]
problem 2. v nastaveniach to urcite je :] staci si to naklikat alebo konzola>nano a upravit xorg.conf pridaj tam proste 1280x800 [samozrejme na to spravne miesto]
Stifo16
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Stifo16 »

ahojte, mam podobny problem, sprava napajania mi ho nevyriesila, je este nejaka ina moznost ako nastavit jas na maximul alebo aspon trochu vyssie ? lebo tak je to onicom, mam ubuntu 8,04 ... a notebook Asus M50SR
galleon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa galleon »

skus specialne tlacika> fn+f6 [na asuse x51r]
Stifo16
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Stifo16 »

no praveze tie nefunguju
Sengir
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Sengir »

ja mam zas trosku horsi problem mam notebook asus konkretne zo serie F3 blizsie prave teraz povedat neviem no mal som tam win vistu home premium nainstaloval som k tomu ubuntu 8.04 vsetko islo v pohode az na to ze ked som si stiahol a nastavil kismet upravil grub a vsetko po restarte mi pri zapinani winu pocitac prestal reagovat co sa dovtedy nestavalo ked som ho zas restartoval zapol som ubuntu tak islo normalne az na jeden detail nenaslo mi ntfs particie pritom dovtedy mi ich normalne naslo mohol som zo subormy pracovat normalne nechapem kde je problem
Napísať odpoveď