PROBLEM S VENTILATOROM
PROBLEM S VENTILATOROM
Caute vsetci.potreboval by som poradit.mam problem s ventilatorom,no neviem presne ci to je ventilator,ale ked zapnem notebook po chvili sa ventiltor roztoci,huci a fici stale.neviem koli comu,ani neviem ci existuje neaky program na regulovanie toho.DAKUJEM VSETKYM CO MI DOKAZU NEAKO POMOCT. 
-
vikko78
Medium Professional
Re: PROBLEM S VENTILATOROM
že by niečo nedokázal schladiť? aké sú teploty v ntb?
-
Gadelat
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ze sa toci po starte je normalne, ale ak sa toci v necinnosti tak bud OS nevie regulovat otacky (kamaratov pripad v linuxe) bud NB nema regulovanie otacok (to by musel byt celkom dost stary) alebo sa prehrieva, alebo ide vykon stale na maximum (nejaky proces co to zatazuje), alebo je nieco pokazene. Pozri sa na program Speedfan. Tam mozes pozriet teploty a pripadne aj regulovat otacky. Teda v predpoklade ze mas Windows.
SKUSIM AK SA BUDE DAT POVYSAVAT.MAM HP NOTEBOOK.MOZNO TO BUDE TYM.TEPLOTA JE OK.ZAP napísal:cauko..co mas ASUS? poznam viacerych co im to po case zacalo robit.... a moze to byt prasnym prostredim.....teda ja som svoj ventilator len povysavl, potom odsruboval ventilator a povysaval aj tu mriezku co je za ventilatorom a vychadza z booku von a ide tichucko teraz uplne....
ludia, ja mam tiez problem s hlucnym vetrakom v NB. je to ECS, taky starsi. teplotu v speedfane ukazuje 37°C, ale to je len na disku. asi nema dalsie senzory
uz som ho skusal aj rozobrat a vycistit, ale moc to nepomohlo. vetrak bol meneny, takze v nom to neni. nejake napady?
EDIT: teraz mi teplota stupla na 43°C
EDIT: teraz mi teplota stupla na 43°C
-
vikko78
Medium Professional
nie som si istý, ale myslím si, že cez speed fan sa ventilátor úplne vypnúť nedá....napr. mne sa ventilátor zapne pri 40 tich stupňoch a vypne sa pri 35 stupňoch. ak robím viacej aplikácií, alebo sa na hrám tak sa mi pri 5O tich stupňoch roztočí na max. a vtedy ho je dosť počuť. inak bežne pracujem do tých 40 stupnov. k tomuto mi pomohol "notebook hardware center", kde si procesor nastavíš na na Dynamic switching a bolo po probléme
AK vysavas ventilator-ten sa roztoci a nakolko su tam cievky a magnet,tak tam dochadza k indukcii.Ventilator potom funguje ako zdroj elektrickeho prudu..Takze bacha na to-aby si nieco pri tom vysavani neodpiekoljopo3 napísal:SKUSIM AK SA BUDE DAT POVYSAVAT.MAM HP NOTEBOOK.MOZNO TO BUDE TYM.TEPLOTA JE OK.
Ja mam podobny problem, az na to ze ak sa mi spusti ventilator pri zapnuti notebooku, este pri bootovacej obrazovke, tak uz sa sam nevypne len az ked vypnem notebook. Ak sa nespusti pri starte tak potom ked nabehne win uz funguje normalne, na chvilu sa zapne a hned aj vypne. Neviem prist na to co to moze sposobovat.
ZAP napísal:hej ono presne tak ho treba povysavat, aby sa roztocil...no nie 15 min, tak 5-10 sek, mozno mozes 2x zopakovat ked nebudes spokojny s vysledkom...
curuj,jopo3-Inac sa mi zda,ze tu niekto rozoberal podobny problem-stale sa naplno tocil fan.Myslim,ze book bol Acer a dotycny to vyriesil flashnutim BIOSu.Niekde ta tema bude-skuste pohladat..
//Tak je to book Asus a ta tema je TU.
dikes skusim dat pozriet kamosovi ten biosdudo02 napísal:-no tych par sekund moze byt akurat dost na to,aby nieco odislo...Najlepsie je odpojit fan a az potom ho vysavat.
curuj,jopo3-Inac sa mi zda,ze tu niekto rozoberal podobny problem-stale sa naplno tocil fan.Myslim,ze book bol Acer a dotycny to vyriesil flashnutim BIOSu.Niekde ta tema bude-skuste pohladat..
//Tak je to book Asus a ta tema je TU.