ahojte,
mám takýto problémik. mám 2 zamestnania kde sa pripájam rôznym spôsobom.
1/ cez wifi Asus WL-520gC , z ktorého ide kábel do switchu, do ktorého sa pripájajú stolné PC s XP SP3 a do switchu ide net. mám nastavenú rovnakú prac. skupinu a PC nevidím v sieti, ale dokážem si ich pingnúť. skúšal som aj napevno nastaviť IP, bránu, dns aj nechať automaticky, ale bez výsledku.
2/ tiež sa pripájam cez wifi, ale cez proxy kde pri rovnakej skupine PC s XP SP3, vistou vidím bez problémov.
vedel by niekto poradiť?
problém s W7 a XP
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: problém s W7 a XP
Firewall más vypnutí pripadne mas v nom pridelene výnimky ?
-
gambit9999
Novice
firewall vo W7 je zapnutý a mám nastavené výnimky pre pár programov. môžem dať screen toho ak treba.
-
Jancuk
Professional
- Kontaktovať používateľa:
skus ho vypnut este nemas nahodou nejaký firewall v nod-e ?
-
gambit9999
Novice
momentálne som v tej 2.práci kde mi to funguje v pohode a do tej 1. sa dostanem tak za hodinku. mám NOD32 Antivírus 4 a ten FW nemá. včera som skúšal pingovať a ja som si pingol každý PC, ale z ani jedného PC som si nedokázal pingnúť svoj NB. ešte v profiloch pre FW som našiel, že každý profil (doménový, privátny, verejný má nastavené, že prichádzajúce pripojenia, ktoré neodpovedajú pravidlám budú blokované)
skúsil som to aj s vypnutým FW ale bez výsledku. zo stolných PC si ho stále neviem pingnúť a ani wifinu (čo je čudné podľa mňa, lebo aspoň to by mohlo ešte ísť keby mi niečo blokovalo vo wifi). prikladám aj screen ipconfigu.
skúsil som to aj s vypnutým FW ale bez výsledku. zo stolných PC si ho stále neviem pingnúť a ani wifinu (čo je čudné podľa mňa, lebo aspoň to by mohlo ešte ísť keby mi niečo blokovalo vo wifi). prikladám aj screen ipconfigu.