Ahojte,
už dlhšiu dobu mám problém s ext. HDD WD My Book 2TB (vo vnútri disk WD Green WD20EARX), kúpené v 10/2013, slúžil ako záloha dát, disk je takmer plny, ale mám kópiu.
Disk som používal málo, sem-tam na zálohu, takže dodnes má nabehaných len okolo 101hodín, 186 štartov, ale od 2/2016 som zbadal s programom HD Sentinel (kondícia klesla na 77%) a HD Tune Pro 18 vadnych sektorov 6 slabých a 5 dalších, ktoré boli premiestnené, od tej doby sa počet chybných sektorov nezvyšoval.
V posl. dňoch po pripojení HDD cez usb k PC sa neviem dostať k obsahu disku, buď mi PC rozpozná ako "My Book" vtedy vidím priečinky ale otvoriť obsah už neviem, vvypisuje chybu - data error cyclic redundancy check , alebo druhá možnosť, že PC rozpozná HDD len ako "local disk F", v tomto príde neviem ani otvoriť disk - vypisuje chybu the request failed due to fatal device hardware error
Skúšal som preskenovať disk s WD lifeguard diagnostics, ale testy nevie ani dokončiť. Asi pred týždňom som mal tiež takyto problém, ale napokon z ničoho nič sa disk rozbehol a vedel som obsah prekopírovať na iný disk, potom pár dní fungoval v pohode ale teraz zase štrajkuje...
Dá sa s tým ešte niečo spraviť alebo nejaké rady? Ďakujem.
Problém s WD My Book 2TB
Re: Problém s WD My Book 2TB
Tie greenky akosi odchádzajú (doma mi už asi tri odišli), jedine riešenie kúpiť nový disk alebo rovno komplet nový externý disk.
Nemal si na neho nejakú predĺženú záruku na 3 roky? Ak áno, potom reklamácia.
Nemal si na neho nejakú predĺženú záruku na 3 roky? Ak áno, potom reklamácia.
-
eldorado08
Nemal som. Pred mesiacom som si kúpil další My Book 3TB, ale vo vnútri už mám WD RED, dúfam, že dlhšie mi vydrží...
Aj ja sa modlím, aby Redky vydržali dlhšie..