Dobry den,
mam takyto problem.
V dome mam 3 PC (notebook, 1x pc v jednej izbe, 1x pc v druhej izbe) wi-fi "AirLive WL-5460AP v2"
Notebook pripajam cez wi-fi ostatne 2 pc cez kabel ktory ide do switchu a odtial kablom do oboch PC.
A teraz k mojmu problemu. Vytvoril som ftp server (Filezilla server) pretoze moj bratranec ktory zije (pracovne) v USA by rad stahoval aktualne veci (fotky, kratke videa z rodinnych oslav atd.) a niekde som cital ze sa to da cez ftp server.
Este podotykam ze mam verejnu IP adresu.
Takze, co sa tyka siete (doma) vsetky PC sa vedia pripojit ale z vonka (ina IP adresa) nie !
Neviem ako a co mam nastavit na routri maximalne som sa dostal tam ze som vytvoril virtualny server, kde som zadal lokalne ip PC kde su tie subory ktore by moj bratranec chcel, porty som zadal 20-21. Ale stale nic.
Dakujem za rady.
Problem s wi-fi !
-
rastikbart
Medium Star
Re: Problem s wi-fi !
Pozrel som, a nie, nemam blokovane ... presnejsie je to tam take iste prazdne ako na tej adreserastikbart napísal:pozri sa vo filezile ci nemas blokovane IP
http://serverfault.com/questions/369359 ... lla-server
Re: Problem s wi-fi !
Za predpokladu ze mas v poriatku presmerovane porty (vyskusaj pripadne aj na niecom inom ako na ftp), tak nech bratranec skusi pouzit pasivne FTP (napr. v Total commanderi je defaultne aktivne FTP)