problem s wifi routrom AirLive WN-200R
problem s wifi routrom AirLive WN-200R
Dobrý deň, mam doma wifi internet na ktory sa pripajam cez AP. Potreboval som rozsirit internet na dalsi notebook cez wifi a tak som dokupil wifi router AirLive WN-200R. Par dni mi to slapalo normalne ale zrazu sa objavil taky problem, ked normalne pripojim tento router za modem, tak ako ma byt, vsetky ikony na modeme aj na routry mi ukazuju vsetko v poriadku, avsak ked nabehnem na internet, tak zhruba po minute mi net spadne a uz sa neda obnovit, musim ho komplet odpojit z napajania a znovu spustit, ale tak ci tak mi po kazdom pripojeni po chvilke net spadne, neviete kde by mohla byt chyba??? niekde som cital ze s tymto zariadenim su v rezime station-infrastrukture nejake problemy, ze by to bolo prave toto?? ma s tym niekto skusenosti?
-
mathev
Star
- Kontaktovať používateľa:
ako prve by som pozrel ci mas najnovsi firmware toho routeru. druha vec na ktoru by som sa pozrel je adapter nakolko sa mi viackrat stalo ze rozne wifi zariadenia oblubuju zatuhnut pokial maju malo napatia (pri pokazenom resp nekvalitnom adapteri)
dalsia vec skusil by som ho otestovat iba ako transparentny bridge s tym ze nebude routovat ale sa iba bude tvarit ako AP ze co bude robit vtedy.
no a pokial bude mrznut stale nieje vylucene ze je vadny kus a treba ho odniest reklamovat
dalsia vec skusil by som ho otestovat iba ako transparentny bridge s tym ze nebude routovat ale sa iba bude tvarit ako AP ze co bude robit vtedy.
no a pokial bude mrznut stale nieje vylucene ze je vadny kus a treba ho odniest reklamovat
OK, skontrolujem vsetko co si napisal, len chcem este dodat par zisteni na ktore som za posledne 4 hodiny riesenia tohto problemu dosiel:
1. ked pripojim net priamo cez acces point bez zapojenia routra (tak ze je odpojeny aj od elektriny), tak mi internet ide
2. ked pripojim net priamo cez access point a router necham sice zapojeny v elektrine ale bez akehokolvek napojenia na notebook tak mi net nejde, som amater ale nemoze to byt tak ze ten router mi svojim vysielanim rusi prijem internetu????
3. par krat mi uz vyhodilo hlasku o kolidovani IP adresy, moze byt aj to pricinou??
1. ked pripojim net priamo cez acces point bez zapojenia routra (tak ze je odpojeny aj od elektriny), tak mi internet ide
2. ked pripojim net priamo cez access point a router necham sice zapojeny v elektrine ale bez akehokolvek napojenia na notebook tak mi net nejde, som amater ale nemoze to byt tak ze ten router mi svojim vysielanim rusi prijem internetu????
3. par krat mi uz vyhodilo hlasku o kolidovani IP adresy, moze byt aj to pricinou??
-
mathev
Star
ta kolizia ip adries je to na co by som sa zameral a pravdepodobne mas niekde nieco zle nastavene.... pokial sa ti chce nakresli v malovani ako presne mas tu siet pozapajanu a kde mas ake ip adresdy ponastavovane, ake mas AP,
prvy odhad je : nemas nahodou nastavenu na nejakom pc co je priamo v APcku rovnaku ip ako ip na WAN na tom novom routri?
nebiju sa medzi sebou ip routru a ip pocitaca?
prvy odhad je : nemas nahodou nastavenu na nejakom pc co je priamo v APcku rovnaku ip ako ip na WAN na tom novom routri?
nebiju sa medzi sebou ip routru a ip pocitaca?
-
mathev
Star
odstranis to tak ze nastavis na notebooku inu ip ako je ta ktoru si nastavil do wan routru...MaximG napísal:no mam novinku, brat vypol svoj notebook a zrazu net slape cez router ako keby sa nechumelilotakze zrejme mas pravdu, asi sa biju IP adresy, ako to odstranim???
pokial mas iba jednu IP od providera treba pripojit vsetky zariadenia do toho noveho routeru.... bla bla bla kym neviem ako to mas zapojene teraz neporadim ti presne
-
T.o.m.m.y
Medium Expert
Re: problem s wifi routrom AirLive WN-200R
CAuko .... mam jeden problem ...... nevem ako nastavit v menu routra heslo na wifi ....stale sa mi niekto napaja na moju siet a nevem ako to vyriesit... neiete niekto kde sa tam da zaheslovat to ?? aby pri prihlaseni na siet pytalo heslo...dakujem