potreboval by som na linuxe spustat programy ktore su robene na windows.
pozeral som a ze preto je robeny program wine.stiahol som ho,rozbalil ale nejde mi nainstalovat ani nic.skusal som to cez terminál (...sudo apt-get install wine...)ale tam vypisuje ze to wine tam nikde nemam.neviem ci som stiahol dobru vec a to co som chcel.absencia anglictiny je velky problem.prosim o radu a presny link na stiahnutie wine.
mam najnovsiu ubuntu x64.
az som spravil nieco zle tak mi to vysvetlite nejakl jednoducho.linux mam 1. den
PROBLEM S WINE
-
Uncle Down
Amateur
- Kontaktovať používateľa:
RE: PROBLEM S WINE
Ahoj, apt-get je mocny a spolahlivy nastroj, (prakticky jednie co ma pri ubuntu drzalo) a problemy som nemal, mozno je to na strane netu, nieco nemas v poriadku a nevie sa spojit, vyskusaj v konzole ping www.google.sk, ked odpoveda tak by malo by fajn, skus sem kopirovat co ti vyhadzuje. Podla toho co hovoris si si pravdepodobne stiahol zdrojovy kod(v podstate text v programovacom jazyku ktory sa musi prelozit na strojovy kod), ten musis skompilovat a nainstalovat, to sa robi prikazom make a potom sudo make install, ale konkretne s ubuntu hardy heronom(tusim najnovsi) som sa stretol s jednou zaujimavou vecou, isiel som kompilovat a ked kontroloval ci ma to co ma mat(prva faza prikazu make), tak vypisal checking gcc a nieco v tom zmysle ze gcc(standartny linuxacky kompilator), nevie kompilovat programy do spustitelneho formatu
(dost dobre ked to je koniec koncov vacsina pripadov jeho pouzitia)...potom som nieco instaloval a potrebovalo to nejaku zavislost a tym sa moj problem vyriesil, ta zavislost bola tusim glibc-devel alebo tak nejak, to si vygoogli(a znamym sudo apt-get nainstaluj), potom by ti to malo ist ale odporucam tu prvu moznost skusit a ked ti to v tom wine nepojde tak to je asi starsia verzia vyskusaj stiahnut development release alebo unstable ci jak sa to vola zo stranky a to skompiluj, tam to mozno pojde, ale na stabilitu alebo nieco podobne sa v ziadnom pripade nespoliehaj(keby si v tom robil pracu).
Ta absencia anglictiny je obrovskou prekazkou, pretoze na podobne zalezitosti sa pyta milion uzivatelov denne, ako ty a na anglickych forach su zodpovedane si myslim kvalitnejsie ako som ti ju zodpovedal ja, no a v kazdom pripade nemysli si ze wine je prechadzka ruzovou zahradou, ono ten program sa snazi udrzat krok s windowsom co najviac a aj sa to chlapcom dari, usilovny su jak mravce ale bohuzial microsoft je svina a specifikacie svojho systemu nezverejnuje preto sa to vsetko musi robit reverznym inzinierstvom(vidim vec co funguje, snazim sa pochopit ako funguje, spravim dalsiu s ronakym ucelom ale vacsinou odlisnou technologiou, je to zdlhavy a pomaly proces), v kazdom pripade dufam ze aspon zaklady anglictiny mas a ked nie tak ides hlavou proti muru, wine je dost zlozita vec a ked v nom chces nieco vymakat a odladit aby to fungovalo, da to dost prace a zalezi este od toho co tam chces robit pretoze tie aplikacie co tam spustas potrebuju externe v linuxe nainstalovane nejake veci(teda aspon z mojich skusenosti), a len tak na zaver vybav sa hromadou casu, kavy a praskami na upokojenie lebo to nakoniec skonci tak ze das format disku a instalaciu windows, ale to je len prvy pohlad ked to prekusnes tak ostanes verny, neviem ci si si neodhryzol vacsie susto ako si schopny zjest, ale to je myslim tvoja vec, ja takto veci tiez riesim a ma to vyhodu ze si hodeny do vody a nauc sa plavat alebo sa utopis, tak vela stastia
Ta absencia anglictiny je obrovskou prekazkou, pretoze na podobne zalezitosti sa pyta milion uzivatelov denne, ako ty a na anglickych forach su zodpovedane si myslim kvalitnejsie ako som ti ju zodpovedal ja, no a v kazdom pripade nemysli si ze wine je prechadzka ruzovou zahradou, ono ten program sa snazi udrzat krok s windowsom co najviac a aj sa to chlapcom dari, usilovny su jak mravce ale bohuzial microsoft je svina a specifikacie svojho systemu nezverejnuje preto sa to vsetko musi robit reverznym inzinierstvom(vidim vec co funguje, snazim sa pochopit ako funguje, spravim dalsiu s ronakym ucelom ale vacsinou odlisnou technologiou, je to zdlhavy a pomaly proces), v kazdom pripade dufam ze aspon zaklady anglictiny mas a ked nie tak ides hlavou proti muru, wine je dost zlozita vec a ked v nom chces nieco vymakat a odladit aby to fungovalo, da to dost prace a zalezi este od toho co tam chces robit pretoze tie aplikacie co tam spustas potrebuju externe v linuxe nainstalovane nejake veci(teda aspon z mojich skusenosti), a len tak na zaver vybav sa hromadou casu, kavy a praskami na upokojenie lebo to nakoniec skonci tak ze das format disku a instalaciu windows, ale to je len prvy pohlad ked to prekusnes tak ostanes verny, neviem ci si si neodhryzol vacsie susto ako si schopny zjest, ale to je myslim tvoja vec, ja takto veci tiez riesim a ma to vyhodu ze si hodeny do vody a nauc sa plavat alebo sa utopis, tak vela stastia