Problem spojit UBUNTU s netom

Všetko ohľadom Linuxu...
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem spojit UBUNTU s netom

Príspevok od používateľa dair »

mam mensi problem, neviem ci sa s tym niekto stretol. Kamarat ma problem s LINUXOM UBUNTU. Pocas instalacie sa vyskytol problem napojit na net a po instalacii taky tak. Nevie niekto cim to moze byt. Vlozene IP, brana aj DNSka su spravne takze.... :?:
Net ma v Ziline mikrovlnku od KOREX-u (tusim 384k)
Thanx vopred 8)
Prometheus_49
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Prometheus_49 »

hmm ja mam tiez wifi ale v martine (sak to je jedno) a mne to ide f poho. pocas instalacie tam jak bolo treba zadavat ip a Dns a neviem co vsetko este zadal to spravne? npr ja som spravil hlupost ze som nejak blbo vyplnil DNS servery tak mi to neslo tak problem bude mat asi tam kdesi alebo ubuntu nemusi podporovat jeho sietovu kartu (asi nie). ak nic z toho nech skusi na forum.ubuntu.cz
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

ked ma wifi tak jeho sietovka nemusi byt podporovana ...
spojazdni to tak ze nahodi ndiswrapper a cez to nainstaluje windows drivery na sietovku a pobezi mu to ;) ale iba ak je to wifi
Prometheus_49
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Prometheus_49 »

hh si asi nemal wifi od nejakeho supa providera co??? npr mne to spravili takto: Antena>kabel>Ovislink WL-1120AP>kabel>sietovka. takze ak to ma tiez takto tak bude musiet mat nainstalovanu sietovu kartu

ps: myslim ze jediny dovod preco to takto spravili je zdvihnutie ceny alebo nie?
Smith
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Smith »

to mas gayu, ze? Ani neslo o zdvihnutie ceny, ale o to, ze tie wifi karty (vraj) s oblubou vypadavali. A zase s tymto ovisom mas more moznosti ako napojit viac pocitacov. Nahodis tam router-firmware a pripajaj si ludi kolko chces... Avsak stale na tvoju linku
dair
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dair »

tak uz je to PAS. Kamos to odniesol k providerovi, ten tam 5 minut pisal romany do prikazoveho riadku a uz to ide ;)
diky moc
:lock:
MarC
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa MarC »

Ahoj. Mam podobny problem. Chcela som vyskusat Kubuntu 6.06, stiahla som dvd. Prvykrat instalacia prebehla v poriadku, ale potom sa vyskytli problemy a bolo potrebne particie preformatovat.

Pri druhom pokuse o instalaciu zlyhalo nastavenie siete. Ani po sformatovani celej casti disku vyhradenej pre linux, ani po obnoveni MBR (mam tam aj winXP) sa nepodarilo nastavit siet v live casti tak, aby sa to dokazalo pripojit na net. A preto ani po kliknuti na install sa nepodari stiahnut bezpecnostne balicky. Kubuntu sa sice nainstaluje aj tak, ale ani po dokonceni instalacie siet nejde rozbehat. Nejde ani pingnut brana. DVD je v poriadku.

Na net sa z toho pc pripajam cez druhy, teda jeho IP je 192.168.0.2, brana je IP sietovky v druhom pc, teda 192.168.0.1. Vo win na inkriminovanom pc net ide bez problemov. Avsak rovnake problemy boli, ak ten pc bol pripojeny priamo na net. Win nemal problem, live cast Kubuntu sa nevedela pripojit.

Neviete mi niekto poradit, co s tym?
havarka
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa havarka »

No možno je problém v live.

Skúsila si to nainštalovať a net nakonfigurovať v System - Administration - Network Tools / Networking.

Máš správnu verziu ? [ desktop ] , [ amd64 pre 64bit procesor, i386 pre ostatné ]
Má ten počítač viac ako 192MB RAM? Ak nie tak verzia [ alternate ]

A prečo DVD? Však CD úplne stačí. Skús stiahnuť to.
MarC
Amateur
Amateur

Samozrejme, to nastavenie cez System - Administration - Network Tools / Networking som skusala, nefunguje to.
V /etc/hostname mam meno pc nastavene este pocas instalacie.
V /etc/resolv.conf mam nastavene spravne DNS servery.
V /etc/network/interface mam nastavenia asi take, ake by mali byt:

Kód: Vybrať všetko

auto lo
iface lo inet loopback
address 127.0.0.1
netmask 255.0.0.0

auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.0.2
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.0.1
auto eth1. eth2 a pod. su zakomentovane.

Spravnu verziu mam urcite, potvrdit si to mozem aj tym, ze prvy krat instalacia prebehla uspesne "se vsim vsudy". Chyba taktiez nie je v dvd, RAM je 2x 512MB.
havarka
Medium Star
Medium Star

Bohužial viac Ti neporadím mne sa nastavil net automaticky pomocou DHCP a funguje tak ako má.

Ale verím tomu, že na ubuntu fóre sa tvôj problém vyrieši. :)
MarC
Amateur
Amateur

Problem sa vyriesil, ak by mal niekto podobny problem, skuste aj toto:

Kód: Vybrať všetko

http://forum.kubuntu.sk/viewtopic.php?id=211
To[m]aS
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa To[m]aS »

Tie sietovky sa nemusia same zapnut, otvorte si konzolu a skuste napisat ifconfig eth0 up (to cislo pri eth je poradove cislo sietovky v kompe ak ich je viac)
havarka
Medium Star
Medium Star

Aké prosté riešenie, stačilo len vytiahnuť & zasunúť kábel, a linux spravil všetko sám, netrebalo nič nastavovať?

Vitaj na ubuntu, vybrala si si perfektné distro. :)
MarC
Amateur
Amateur

No jo, je to proste riesenie :) , ale este by bolo fajn nastavit to, aby som nemusela vyberat kable (resp. vypnut zdroj) po kazdom prechode z win do kubuntu. V BIOSe som nic podobne nenasla... Ze by nejake nastavenie vo win?
havarka
Medium Star
Medium Star

Neviem, ja som z ubuntu do win nešiel, vymazal som si ho.. fičím iba na ubuntu.. win nechcem ani vidieť, a on je všade, bojíím, ale budem nosiť so sebou live cd.. snáď ma ochráni... :cry:
Napísať odpoveď