problem USB HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dexterer
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

problem USB HDD

Príspevok od používateľa dexterer »

Mam usb hdd wd passport 80GB(FAT32).Problem je v tom, ze nemozem nan nahravat subory vacsie ako 2MB (cez usb).-pise mi ze disk je plny alebo ze sa nepodarilo zapisat na hdd data su stratene. Ale po rozobrati som ho napojil priamo na MD cez sata kabel (a funguje normalne). Nemozem ho ani formatovat cez usb len cez SATA. Tak neviem kde moze byt problem prosim poradte!
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

FAT32 má limit veľkosti súboru 4GB. Je možné, že tvoj program, cez ktorý to tam nahrávaš (alebo niečo, cez čo to ide), používa 32bitové číslo so znamienkom (a to by spôsobovalo ten 2GB limit). Skús iný program, alebo by možno pomohlo preformátovanie na NTFS (ale ak je zlý nejaký program/ovládač, tak by ani to nemuselo pomôcť). V najhoršom prípade budeš musieť tie veľké súbory rozdeľovať na menšie časti (tuším to vie aj TotalCommander).
dexterer
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa dexterer »

To je v poriadku, ale ja hovorim ze mi to nevie preniest subory vacsie ako 2MB! (mensie bez problemov) Nie 2GB. A disk samotny napojeny na sata funguje bez problemov cez to prenesiem aj subor kt. ma 2GB.(t.j. disk je v poriadku) Skusal som aj NTFS a robi to iste. Ani u susedoch to nejde. Ale ako novy fugoval. Napr. V totalcmd chytim nejaky MP3 subor a prenesiem ho na disk otvori sa mi okno kopirujem... ale potom asi v polovicke sa zastavi a otvori sa dalsie okno, ze disk je plny... pocitac zamrzne (ikona mysi sa pohybuje). Vsetko sa vrati do normalu az ked odpojim usbHDD od PC
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Asi už neviem čítať :oops:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

skusal si to aj na inom PC?
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

nechcem zakladat novu temu tak sa pytam tu kupil som si WD passport 250Gb ... a nejde mi kopirovat viac ako 4gb subory pretoze je to FAT 32 ... a nejde mi to ani sformatovat na NTFS ... neviete preco ? poradte mi dakujem
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Akym sposobom si to skusal formatovat? Aku chybu ti to vyhodi?
PS: neovladame telepatiu :)
//tak hlavne, ze je to uz vyriesene :wink:
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa satelitik11 »

GothaR napísal:Akym sposobom si to skusal formatovat? Aku chybu ti to vyhodi?
PS: neovladame telepatiu :)
kamarade to bola rychlost odpovede nestihol som ani dopisat moj prispevok a zrazu sa mi to sformatovalo ... ale vtedy mi vyhadzovalo ze nemozno sformatovat a ze retry abo canccel ... a na piaty krat som skusil ale uz Quick format normalne cez tento pc a pravym tlacitkom format ... a uz mi to slo ale diki za rychlu odpoved
Napísať odpoveď