Problem zo zvukovou kartou

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Spiro
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problem zo zvukovou kartou

Príspevok od používateľa Spiro »

:( cawte mam v pc zvukovu kartu CREATIVE SB LIVE 5.1...a mam z nou taky problem ze mi ju windovs prestal detekovat....zvuk mi cez nu nejde vo wine po nej nieje ani stopy.....jedine co mi zostalo su programi co sa instaluju spolu s drivermi a + Creative AudioHQ... lenze ked ho chcem spustit tak mi vipise hlasku nieco v tom zmisle ze nemam compatibilne zariadenie....a drivre sa nedaju znova nahodit lebo mi pise ze tu kartu nemam :cry: .....pls poradte co mam robit :?
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

takze nikto nevie pomoct :(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

jj maval som ten problem. Odinstaluj vsetko co k nej patri [cely creative audio HQ proste vsetko aj s drivermi] vyber ju z pci slotu, daj ju do ineho, nainstaluj znova :)
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

ok dik ak to bude fungovat mas tu radu umna :lol:
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

:? takze ine rady toto nepomohlo :cry:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

pozrieť novšie drivre na webovej stránke výrobcu?!
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

krija napísal:pozrieť novšie drivre na webovej stránke výrobcu?!

toto si robish srandu???? si precitaj co som pisal OMFG nejde nainstalovat zjadne drivere lebo vypise ze nemam tu kartu a karta je pichnuta normalne v maticnej
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

spiro napísal:toto si robish srandu???? si precitaj co som pisal OMFG nejde nainstalovat zjadne drivere lebo vypise ze nemam tu kartu a karta je pichnuta normalne v maticnej
nie, nerobím si srandu. nepíšeš či to inštaluješ s priloženého CD alebo máš nové drivre s tej webstránky výrobcu. možno /určite, aj uplink/ už mal niekto tento problém a update ovládačov mohol tento problém riešiť.

ps:nájdi tu slovo žiadne alebo po tvojom zjadne!

Kód: Vybrať všetko

cawte mam v pc zvukovu kartu CREATIVE SB LIVE 5.1...a mam z nou taky problem ze mi ju windovs prestal detekovat....zvuk mi cez nu nejde vo wine po nej nieje ani stopy.....jedine co mi zostalo su programi co sa instaluju spolu s drivermi a + Creative AudioHQ... lenze ked ho chcem spustit tak mi vipise hlasku nieco v tom zmisle ze nemam compatibilne zariadenie....a drivre sa nedaju znova nahodit lebo mi pise ze tu kartu nemam  .....pls poradte co mam robit
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tie drivre my sli vzdy aj ked som nainstaloval win a som ich instalol bolo to v pohode a od vtedy co mi padla elektrina tak to nejde a je to druhy krat co sa mi to stalo a ked som to riesil 1 krat tak neslo ani z novymi ani z drivermi s toho CD keby to tak bol tak to tu asize nepisem nesom lama ktora neve co prve urobit s pc ked mi nieco nejde lenze som vycerpal vsetky moznosti as na jednu a preto sa tu pitam asize omg

a aby uz nikto nepisal tu blbost s drivermi tak tu je obrazok co mi vypise pri instalaciji akeho kolvek driveru na moju zvuovku
Obrázok
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a toto ti pomôže?

http://www.tweaksforgeeks.com/Install_S ... ivers.html

- Ensure that the Sound Blaster Live is enabled under Device manager - Click Start / Settings Control panel / double-click the System icon / click the Device Manager tab. Within device manager ensure that you do not have a red X on any sound devices. If you notice there is a red X, double-click the device and ensure that the device is enabled.
- Ensure PnP OS is yes or enabled - Check CMOS is set to enabled or yes. If disabled or no, change to enabled, save and exit and reboot the computer.
- Move the card to another PCI slot on the Motherboard.

Under device manager disable any onboard sound.
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

akoze asi mi to nepomoze lebo nechapem tej vete s CMOS vkuse ze daco povolit abo zakazat lenze ja okrem zvukovky ktoru mam na maticnej v device managery ukazanu nemam keby ze som tam mal tu svoju creativu tak vem nainstalovat drivre ale ju tam nemam
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

v tomto prípade je reč o biose základnej dosky. tam sa dostaneš stlačením klávesy "del" alebo "F1"... pri štarte systému. tam nájdeš položku PnP OS a nastavíš hodnotu na yes alebo enabled.

Ensure PnP OS is yes or enabled - Check CMOS is set to enabled or yes. If disabled or no, change to enabled, save and exit and reboot the computer.
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

akoze vem co je bios :wink: len keby tam bolo hned napiasne ze bios ta v pohode :lol: ale diki za popis :)
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

no prehodil som to a stale mi pri vlozeni cd alebo spusteni instalacie driverou vypise tu istu chybu nic sa nezmenilo :cry:
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

a v device managery /správca zariadení/ sa ti už zobrazuje alebo nie?

ps: ešte by som ti poradil ju vyskúšať v inom PC. či to robí to isté. ak áno tak reklamácia /v záruke/ a ak už nie je v zar. dobe tak :smt115
Spiro
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

:? no v device managery sa mi nezobrazuje.....a skusit na inom pc ju chcem ale ta kamos je teraz prec a asi az v pondelok pride :x taze najskor vtedy ju mozem vyskusat :idea: a ona slapala dobre ked som asi perd 2 tyzdnami na novo nahodil win len potom nam :evil: vypalili pojistku na fazy v bloku a po nahodeni prubu po 3 hodinach uz zas nejde a reinstal win nechcem aj ked je to zalezitost 30 minut. :?
NAPSTER
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

hh

Príspevok od používateľa NAPSTER »

hybaj s tým do obchodu kde si to kúpil
cheopko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cheopko »

tak ju mas jednoducho odpalenu poznam to a pocul som o tom vela, proste skus reklamovat pripadne dat novu, a mas po namahe neni mozne aby ti win nedetekoval kartu.
Napísať odpoveď