Problematika DVD-RAM

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Klo_b_asa
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Problematika DVD-RAM

Príspevok od používateľa Klo_b_asa »

Ahojte, mám takýto problém. Kúpil som si média DVD-RAM značky Verbatim 4.7GB. Normálne som ich vložil do napalovačky a napálil som si na ne potrebné súbory. Avšak včera som sa dopočul, že vraj na DVD-RAM sa nemôže napalovať, ale vraj funguju ako HDD alebo disketa cize sa na ne vkladajú data spôsobom Drag and Drop. Je to pravda? Akým spôsobom mám teda postupovať aby som správne použil media DVD-RAM? Potrebujem totiž aby mi data uložene na týchto médiach vydržali DLHO nakoľko sú to fotografie. Dakujem za rady a odpovede.
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

myslim ze je jednoduchsie napalit to na obycajne dvd nie? za dvd-ram zaplatis okolo 100sk kym za jedno dvd 8sk a ked chces aby ti dlho vydrzalo tak si ho raz za rok dva prepal aby si mal dobry pocit a vzdy ta to vyjde lacnejsie
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

PAuLi3 napísal:myslim ze je jednoduchsie napalit to na obycajne dvd nie? za dvd-ram zaplatis okolo 100sk kym za jedno dvd 8sk a ked chces aby ti dlho vydrzalo tak si ho raz za rok dva prepal aby si mal dobry pocit a vzdy ta to vyjde lacnejsie
O tom prave rozpravam, nemam zaujem prepalovať každy rok tie DVD. O DVD-RAM som sa dočítal, že majú životnosť aj 100rokov a nakoľko majú uplne inú štruktúru ako klasicke DVD media, tak su aj odolnejšie voči škrabancom a podobne.
k-u-l-i
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa k-u-l-i »

kup si DVD-R s pozlatenym povrchom a mas po probleme..

udavana zivotnost 100 rokov :)
Klo_b_asa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Nechcem tu prosím riešiť temý tipu, Kupi si pozlatené a podobne. Potrebujem poradit ohľadne formatu DVD-RAM. Je mi jedno že stojí 150,-Sk kus, nech stojí aj 1000,-Sk. Potrebujem len poradit, ako správne použiť toto médium.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Je jedno, ako ho použiješ. Ak naň nechceš postupne pridávať súbory, tak je jednoduchšie to napáliť ako klasické DVD.

PS: To, že vydrží 100 rokov je len reklamná hláška.
Napísať odpoveď