Problemy s Thunderbird

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Problemy s Thunderbird

Príspevok od používateľa Gangy »

Hola takze mam par problemov s tymto softom ktore by som chcel vyriesit.

Prvy je najradikalnejsi, ked som si prvy krat na starom systeme nahodil thunderbird a pouzil IMAP, spravy zo servera len kopiroval ale nezmazal. Ked vsak teraz stiahne nove spravy (uz mam novy system a pouzil som POP) tak tie zo servera zmaze, cize ich mam len v kompe. Tak sa chcem spytat ako to vypnem a hlavne, ako tam tie zmazane spravy dam spat.

Po druhe chcem aby aj odoslane maili kopiroval aj na server do zlozky odoslane a neostavali len v pc.

Po tretie chcem aby pri odpovedi na mail, dalo ten originalny mail na ktory odpovedam do takej formy ako to robi outlook oxpress cize nejaky italic a info kedy to bolo odosloane a tak, ved viete co myslim. Lebo "XXXX napisal/a" je fakt dost ubohe.

Tak, pomoze mi niekdo?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Tak k prvemu:
View settings for this account >> server settings >> leave messages on server >> tam si vyberies ci na urcity cas alebo kym ich nezmazes
K druhemu:
View settings for this account >>Copies & folders >> when sending messages, place copy in : "sent" folder on "nazov uctu"
K tretiemu: neviem :)
Gangy
Darca
Darca

A ako tie zmazane spravy z priecinku "dorucene" mozem dat spat na server? :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Gangy napísal:A ako tie zmazane spravy z priecinku "dorucene" mozem dat spat na server? :)
No uz asi iba tak, ze ich posles sam sebe :)
//to je standardne spravanie mailovych klientov, par ludi sa mi uz cudovalo, ze si maily nechavam na serveri :)
Gangy
Darca
Darca

GothaR napísal:No uz asi iba tak, ze ich posles sam sebe :)
Hmmm, sa mi nechce verit ze by thunderbird bola taka pi*a ze by bez upozornenia zo servera zmazala vsetky maily bez moznosti dat ich spat.

//autoeditácia príspevku ( 23 May 2008, 18:56 )
A ako si tam vlastne spravim zalohu vsetkych sprav?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Spravy sa ti ukladaju tu:

Kód: Vybrať všetko

C:\Documents and Settings\USER\Data aplikací\Thunderbird\Profiles\jmwfcf5w.default\Mail\Local Folders
Takze bud raz, zacas copy&paste alebo sa pozriet po doplnkoch. Som temer isty, ze medzi doplnkami najdes aj nieco na pohodlnu zalohu mailov.
Gangy
Darca
Darca

Tam mam len trash a unsend messages.

A veru ze som ziadne take rozsirenie nenasiel :(
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Pokial mas nastavene stahovanie mailov k sebe, tak by si to tam mal mat. Skus este pozriet v nastaveniach uctu, kde sa ti ukladaju spravy. Lebo je to tam pekne, dokonca by sa ti tam mal vytvorit priecinok v local folders pre kazdy server zvlast. Skutocne ma uz potom nic nenapada.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pokiaľ chceš tie správy dať nazad na server, tak opäť nahoď IMAP a správy zo svojho Thunderbirdu prehoď do priečinku, ktorý Ti vytvoril IMAP..

Inak mal by si sa naučiť, o čom je IMAP a o čom je POP3.. ;)

Pri IMAP pracuješ so všetkými mailami priamo na serveri, tj. akákoľvek zmena sa priamo ukladá na server.. pracovať s danými emailami a celkovo s emailovou schránkou aj naďalej budeš môcť s rôznych miest, cez webmail, cez iných IMAPových klientov na iných počítačoch atď

Pri POP3 sa všetky správy zo servera sťahujú do emailového klienta a všetky veci sa následne robia a ukladajú iba v klientovi (Thunderbirde). Ak chceš prečítať nejaký predchádzajúci email, musíš použiť iba dotyčného emailového klienta, do ktorého sa Ti tie správy stiahli, pri použití webmailu alebo klienta na inom kompe tie správy už neuvidíš.

A inak áno, POP3 dokáže bez upozornenia zmazať všetky správy zo servera, v podstate o tom aj POP3 je.. ;)
Gangy
Darca
Darca

Dakujem za vysvetlenie brm, to som vobec netusil, islo len o to ze IMAP sa mi zdalo zbytocne pomale :) Ok idem teda vytvorit IMAP profil.
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

ja len dodam k tomu pop3, ze vsetky stahuju spravy a to mazanie robi server. na niektorych sa da nastavit ze nech spravy ostavaju, ale je to nastavenie servera a nie mailoveho klienta ktory stahuje spravy cez pop.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

jj.. IMAP je pomalšie.. pretože je neustále v spojení s emailovým serverom.. asi pri každom jednom kliknutí myšou sa naťahujú dáta zo servera..
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

nechcem zakladat novu temu tak sa opytam tu:

potreboval by som v thunderbirde nastavit, ze ked mi thunderbird zle rozpozna SPAM a da mi ho do adresara SPAM (mam nastavene ze spam mi tam automaticky uklada), aby ked si ten mail rucne oznacim ako nie-spam aby mi ho premiestnilo spat do adresara Dorucenej posty...proste aby uz nebol v adresari SPAM

skusal som aj pouzit filter lenze tam v podmienke nikde nieje moznost nieco ako: ked je mail spam - presun do Dorucenej posty....
proste podmienka na rozpoznanie spamu tam nieje..

da sa to nejako nastavit? lebo stale rucne presuvat spravy z jedneho adresara do druheho sa mi nechce

(doteraz som pouzival opera mail, ale ten spolu s rss dost brzil operu tak som chcel skusit nejaky osobitny soft..thunderbird som si len vcera nahodil)
Napísať odpoveď