problémy so Sunbelt Kerio Personal Firewall

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

problémy so Sunbelt Kerio Personal Firewall

Príspevok od používateľa Jungle »

Na oboch PC mám nainštalovaný SKPF už asi tri roky a nikdy som s ním nemal nejaké vážne problémy, jednoducho som spokojný... Ale s príchodom novších verzií (nepamätám si presne, pri ktorej to začalo, momentálne mám verziu 4.2.3) som začal mať nasledovné problémy:

- pri načítavaní väčšieho objemu dát cez internetový prehliadač (je jedno, či Opera, Mozilla alebo IE) mi vyťaží CPU na 100% a tento stav trvá, až pokým nie je daný súbor celý stiahnutý (alebo nevypnem KPF)

- výrazne mi spomaľuje pripojenie na internet (1663.5 Kbps vs. 7035.3 Kbps pri vypnutom KPF, merané na dsl.sk/speedmeter, na speedmeter.sk mám podobné výsledky), LAN-ku len mierne (4,5 MB/s vs. 5,7 MB/s)

Je to normálne? Hlavne ten prvý problém je dosť na nervy, pretože pri takom CPU loade nemám šancu nič robiť na compe... Také veci ako reinštalácia a podobne nepomáhajú. Môžete mi prípadne poradiť nejaký iný firewall, pri ktorom mám tiež presnú kontrolu nad komunikáciou a spúšťanými aplikáciami? (ak máte v KPF nastavený "learning mode", potom viete, o čom hovorím)

Ďakujem za pomoc :)
Prílohy
kpf4ss.jpg
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Aj ja som mal podobný problém, ale sledoval som to hlavne pri FTP prenose, keďže na svojom kompe mám zriadený FTP server. Pri zapnutom KPF maximálny prenos bol cca 3000kB/s a vyťaženie CPU takmer 100%, po vypnutí aj 15000kB/s bez extrémneho vyťaženia CPU..

Tiež som sa s tým džubkal a nakoniec som sa nadrbkal a prešiel som na Outpost Firewall.. :roll: Odvtedy žiadny problém.. :)
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

to iste sa mi stavalo.. ostal som na starsej verzii, kde to nerobilo.
Jungle
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Jungle »

Vedel by si mi poradiť, ktorá verzia je ešte "v poriadku"? Aby som nemusel pol dňa stráviť inštalovaním a skúšaním... Dík
muffy69
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa muffy69 »

Asi pol roka dozadu som bol nadseny z keria ale teraz to ide len dolu vodou aspon teda u mna, pri najnovsej verzi mi blbol cely prieskumnik a serialy a cracky uz vobec nefungovali tak som sa na to vykaslal a hladal som riesenie a najprv som skusal Comodo ale tam sa mi nechcelo vytvarat stale pravidla tak som teda skusil ZoneAlarmFree a som spokojny, vsetko slape ako ma. Trosku mi chyba na keriu blokovanie reklam a okien ale to sa da vyriesit aj inym sposobom.
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

podobny problem som maval,,niekedy to robilo zapnute prekladanie IP adries na nazvy,,niekedy nejaky bug,,najprv som pozuival starsiu verziu,teraz frcim na eset smart security,,tiez mas v nom learning mod
Napísať odpoveď