Procesory
-
mawwwwwerick
Novice
Procesory
Ahoj stojim pred kupou PC,poskladal som uz velmi vela strojov pre kamosov a aj sebe,takze mozem povedat ze tomu vsetkemu chapem,,ale teraz mam jednu polopaticku otazku,a to s procesormi.Ide o procesory typu AMD athlon,sempron.Otazka ked napr je athlon 64 3800,,tak moja otazka znie na kolkatich MHz bezi opravdive ten procesor?vazne moze bezat na 3800 MHz?? ci je to menej.A este otazka ktore su momentalne naj procesory?athlon 64ky alebo sempron 64?
3800+ AM2,939 bezi na 2,4Ghz ale vykonnostne sa da porovanat s pentiom 4 na frekvencii 3.8Ghz - preto oznacenia 3800+ (marketing). Co sa vykonu tyka jednoznacne A64, semprony su ich odlahcena verzia - vacsinou maju nizsi takt a mensiu cache
Zaujimave za skladas zostavy a nevies taketo zakladne veci, neviem ci by som si u teba nechal poskladat pocitac (skor nie ako ano)
Najlepsie procesory su ale Core2 Dua
Zaujimave za skladas zostavy a nevies taketo zakladne veci, neviem ci by som si u teba nechal poskladat pocitac (skor nie ako ano)
Najlepsie procesory su ale Core2 Dua
Re: Procesory
mawwwwwerick napísal:A este otazka ktore su momentalne naj procesory?athlon 64ky alebo sempron 64?
Po cenovej stranke Semprony a po výkonnostnej Athlony.Semprony su ochudobnene Athlony, bud polovičnou cache pamatou alebo nižšim nasobičom, v pripade socketu AM je tam aj obmedzenie pre takt DDR2 pamati na 667 MHz.
takze tu su moje odpovede:
1. u amd sa udavana frekvencia nikdy nerovna realnej. V praxi to znamena ze procak ktory ma udane napr. 3000mhz bezi na 1800-2200mhz.TAkze udavany vykon treba brat s rezervou.
2.lepsie su jednoznacne athlony, semprony maju slabsiu L2 cache pameť a su ako to bolo uz povedane iba ochudobnenou verziou athlonov. Pre porovnanie : u athlonov je cache 512-1024Kb a u sempronov len 128 az 256!
1. u amd sa udavana frekvencia nikdy nerovna realnej. V praxi to znamena ze procak ktory ma udane napr. 3000mhz bezi na 1800-2200mhz.TAkze udavany vykon treba brat s rezervou.
2.lepsie su jednoznacne athlony, semprony maju slabsiu L2 cache pameť a su ako to bolo uz povedane iba ochudobnenou verziou athlonov. Pre porovnanie : u athlonov je cache 512-1024Kb a u sempronov len 128 az 256!
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Fuuha ty si tazky expert. AMD procesory neznacia ako 3000MHz, ale ako 3000+. Takisto Core2Duo E6300 nebezi na 6300MHz. Udavany vykon je vzdy napisany spranvne - AMD Athlon 64 3000+, 1.8GHzvojtk napísal:takze tu su moje odpovede:
-
krija
VIP
athlon 64 je minimum do coho by som isiel ja. pozrite sa na toto:
zabudnite na sempron
a teraz cena v ageme bez dane: 3 199,00 SkAMD Sempron 3600+ BOX Socket AM2
Procesor AMD novej rady Sempron /jadro Manila/ so Socket-om AM2. Pracuje na frekvencii 2.0 Ghz a má 256kB L2 cache exclusive. Má podporu 3 3DNow!™ Professional technology,SSE, SSE2, SSE3.
teraz cena v ageme bez dane: 2 654,00 Sk a ak sa nad tym zamyslia, ti co tomu trochu rozumeju, tak pridu nato, ze v sucasnej dobe je athlon 64 single core akoby sempron v porovnaní s AMD dual core.AMD Athlon64 3200+ BOX Socket AM2
Procesor AMD novej rady Athlon /jadro Orleans/ so Socket-om AM2, 90 nm. Pracuje na frekvencii 2.0 Ghz , FSB 1000 a má 512kB L2 cache. Má podporu MMX, 3DNow! Professional, SSE3.
zabudnite na sempron
Roflvojtk napísal:takze tu su moje odpovede:
http://www.svethardware.cz/art_doc-8485 ... 2A90D.html
to je uz stary dedkosurfista napísal:Cos i myslite o tomto procesore Pentium 4 531 LGA775 3.0GHz 800/1MB ????
Aky ma vykon pri hrach??Ake ma muchy??
Aky z procakov Core 2 Duo ma ovela vacsi vykon pri hrach, ale ma aj vhodnu cenu??
Diki
Kód: Vybrať všetko
http://www.karman.sk/product.jsp?artno=10005984-
misokgb
King
Stare jadro, Prescott, mozno nova revizia, relativne tak moc nehreje ako stare prskoty. Inak vykon nic moc. Trhne ho myslim uz aj C2D E6300 - najlacnejsi model pri mensej spotrebe, taktovaci potencial obrovsky, cena 5k bez dane v Ageme sa mi zda. Inak ten P4 pri dobrom chladeni hodis tak aj na 4GHz v poho - aspon Scythe Ninja... Inak na hry nie je moc vhodny, ale zahras si aj na tom, ked to pretocis... Imho Celeron D@4GHz bol pomalsi v hrach ako [email protected]. To len tak pre porovnanie. Zalezi aj aku mas VGA. Jednoznacne ak si ten procak kupoval ako docasne, tak sa da, casom kup C2D E6300 ak mas dobru dosku, natocis ho a mas v pohosurfista napísal:Cos i myslite o tomto procesore Pentium 4 531 LGA775 3.0GHz 800/1MB ????
Aky ma vykon pri hrach??Ake ma muchy??
Aky z procakov Core 2 Duo ma ovela vacsi vykon pri hrach, ale ma aj vhodnu cenu??
Diki
Dosku mam 'Gbyte 965P-DS3 s775 Conroe' , a VGA:256MB Sapphire Radeon X1950Pro, PCI-E(x16), Mem 1400MHz GDDR3, GPU 580MHz,misokgb napísal:Stare jadro, Prescott, mozno nova revizia, relativne tak moc nehreje ako stare prskoty. Inak vykon nic moc. Trhne ho myslim uz aj C2D E6300 - najlacnejsi model pri mensej spotrebe, taktovaci potencial obrovsky, cena 5k bez dane v Ageme sa mi zda. Inak ten P4 pri dobrom chladeni hodis tak aj na 4GHz v poho - aspon Scythe Ninja... Inak na hry nie je moc vhodny, ale zahras si aj na tom, ked to pretocis... Imho Celeron D@4GHz bol pomalsi v hrach ako [email protected]. To len tak pre porovnanie. Zalezi aj aku mas VGA. Jednoznacne ak si ten procak kupoval ako docasne, tak sa da, casom kup C2D E6300 ak mas dobru dosku, natocis ho a mas v poho
36Pipes, Dual DVI, TV-Out
No jasne, kupoval som ho len docasne, velmi dobra cena...Potom planujem kupit nejake to C2D(uvazoval som nad tym E6600), no az neskor ked pojde s cenou dole.
Už čoskoro: http://www.cdr.cz/a/20106surfista napísal:Potom planujem kupit nejake to C2D(uvazoval som nad tym E6600), no az neskor ked pojde s cenou dole.
aj tento procak je dost kvalitny,ci nie. :
http://www.novepc.sk/cpu-intel-core-2-q ... 24652.html
Rozmyslam nad nim
Rozmyslam nad nim
zbytocne predrazeny a celkovo nevyuzitelny...s3c napísal:aj tento procak je dost kvalitny,ci nie. :
Rozmyslam nad nim
Pokiaľ pri Tvojom rozhodovaní cena nehrá vôbec žiadnu úlohu, tak jasnééé.. ber všetkými desiatimi!s3c napísal:aj tento procak je dost kvalitny,ci nie. :
Rozmyslam nad nim