Profesionálna vysielačka

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Chevy
Amateur
Amateur

Profesionálna vysielačka

Príspevok od používateľa Chevy »

Zdravím, prosím Vás chcel by som si kúpiť nejakú silnú prenosnú vysielačku. Na internete je veľké množstvo PMR a CB vysielačiek. Ideálne by bolo niečo kombinované aby to šlo v oboch pásmach, ale neviem či také niečo na svete existuje vôbec. Chcel by som čo najlepší dosah aby to malo aj v zastavanejšom teréne. Cena nerozhoduje, ide o funkčnosť a kvalitu v prvom rade. Ďakujem za pomoc.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Profesionálna vysielačka

Príspevok od používateľa starysomar »

CB aj PMR majú zo zákona obmedzený výkon.
Na niektoré... by si potreboval "koncesiu"

Pozri sem:
https://www.cbone.sk/sk/vysielacky/prof ... vysielacky

Ten pán sa venuje vysielačkám desaťročia, isto vie poradiť.
Medzi baráky zrejme VHF...
CB neodporúčam, v dnešnej dobe je to pásmo silne zarušené spínanými zdrojmi, verejným osvetlením a kadečím.
PMR taktiež - signál silno kolíše so zmenou polohy. Oboje mám no už nepoužívam.
Chevy
Amateur
Amateur

Ďakujem za radu, áno práve na tejto stránke som si vyhliadol v profesionálnych vysielačkách jednu UHF/VHF konkrétne Intek KT-980 HP 8W no potom som našiel alternatívu BAOFENG BAOFENG UV-5R HT 8W DUOBANDER 3800 MAH. Ale chcem aby to malo prístup k čo naväčšiemu počtu pásiem, keďže tie ostatné by som chcel len skenovať a komunikovať len cez tie povolené pásma 446MHZ. Rozmýšlam teda že kúpim vysielačku a zvlášť skener alebo rádioamatérsku stanicu aby som mohol odpočúvať ostatné pásma. Ale skôr ten skener, do auta sa to hodí sledovať dopravnú situáciu a možno napr. aj komunikáciu policajtov kde stoja. Skener tento : Alinco 1267 DJ-X-11
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Nejaké roky sa už tomu nevenujem, teda fakt odporúčam poradiť sa s tými, čo sú "teraz" v obraze :)
"komunikačné" prijímače som sledoval v minulom storočí a prv :D
...čo si pamätám z tohoto je nejaký Kenwood čo má (asi ak mu ešte funguje) kamarát no tá ručka stála dva moje vtedajšie platy a to pri malých deťoch nejak nešlo.
Ale zaujalo ma to, lebo sme komunikovali na cca 15 km - on z toho Kenwoodu, ja z "detskej PMR hračky"
Keď som vtedy skúšal s dcérou proti sebe dve tie zhodné PMR - vzdušnou vzdialenosťou to bolo na hranici zrozumiteľnosti zhruba 2,5 kilometra :)
Chevy
Amateur
Amateur

Tak po dlhom prezeraní a porovnávaní som sa rozhodol pre Baofeng F8HP 8Watt, momentálne je to najlepšie čo na trhu vysielačiek do ruky je. Ešte aj veľa príslušenstva je na tento model, lepšie antény, batérie. Za 55 eur 2 ks aj s príslušenstvom. Akurát že k tomu treba AMA licencia, ale tak stačí byť opatrný a dávať si pozor na frekvencie. :)
Tu je kompletná špecifikácia aj s tabuľkami pre porovnanie modelov. https://baofengtech.com/bf-f8hp
Napísať odpoveď